0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Tidligere Rosinante-redaktør starter eget forlag og vil udgive kvinder og sager, som overrasker

Forlaget Vinter præsenterer både Michel Houellebecq og Rachel Cusk i sit program.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Siemon Scamell-Katz/PR-foto
Foto: Siemon Scamell-Katz/PR-foto

Det ny Forlaget Vinter udgiver én af den engelske forfatter Rachel Cusks tidligere og meget omdiskuterede bøger.

Bøger
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Bøger
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Endnu et nyt dansk forlag ser dagens lys.

Navnet er Vinter. Efter Marie Vinter, mangeårig redaktør på Forlaget Rosinante, der blev overtaget og nedlagt af Gyldendal. Hun springer nu ud som selvstændig forlægger under eget navn og vil fremover udgive oversat litteratur.

Den første udgivelse fra Vinter Forlag bliver essaysamlingen ’At holde sig i live’ af den franske forfatterstjerne, samfundskritiker og provokatør Michel Houellebecq.

»Jeg har været redaktør for Houellebecq i 20 år, og det her er hans radikale ungdomsmanifest, og her ligger kimen til hans forfatterskabs temaer. Her ses de ideer, han bl.a. folder ud i ’Platform’ og ’Muligheden af en ø«, siger Marie Vinter.

Betyder det, at Houellebecq fremover udkommer på Vinter Forlag?

»Hvad der sker med de næste bøger, må vi se«.

Tidlig Cusk på vej

Det var nu ikke Houellebecq, der inspirerede Marie Vinter til at stifte et forlag. Det var den engelske forfatter Rachel Cusk, som hun også har været redaktør for, da hun var på Rosinante.

Rachel Cusk har med sin trilogi ’Omrids’, ’Transit’ og ’Kudos’ skabt sig en stor læserskare verden over med sine romaner, og nu udgiver Marie Vinter snart hendes berømte ’Et livsværk. Om at blive mor’ fra 2002, hvor hun beskriver sine trængsler ved at blive mor og det statustab, det medførte, da hun begyndte at skrive om moderskab.

Piet Simonsen
Foto: Piet Simonsen

Forlægger Marie Vinter.

»Jeg udgiver forfattere, der siger noget om den tid, vi er i. Og de tekster, der overrasker mig, er fortrinsvis af kvinder. Så det er det, jeg har fokus på: kvindelige forfattere som Cusk, Sally Rooney og Maggie Nelson, der skriver ud fra deres eget liv, og hvor der foregår en tænkning i skriften«.

I sit første program præsenterer forlaget også for danske læsere nye stemmer.

Nemlig irske Emily Pine, der har skrevet et generationsportræt i form af bestselleren ’Det jeg ikke kan sige’ om ufrivillig barnløshed, sorg og seksuelle overgreb i teenageårene, og hollandske Marieke Lucas Rijneveld, der som den yngste nogensinde vandt International Booker Prize for romanen ’Aftenens ubehag’. Den handler om sorg og en familie, der går i opløsning.

Vinter Forlag holder til i en gammel systue på Vesterbro i København, og Houllebecqs essaysamling udkommer som forlagets første udgivelse 20. november.