0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Vi elsker at spise hele verden, og det har gjort et problem meget værre

Det har aldrig været nemmere at spise eksotisk mad fra hele verden og vores skabe bugner med sjove ingredienser. Men i vores iver over, at vi kan spise hele verden, glemmer vi at spise op.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Lene Samsø
Foto: Lene Samsø
Klummer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Klummer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

En af de første kogebøger, jeg forelskede mig i som barn, hed ’Spændende mad fra hele verden’ og var skrevet af Lotte Haveman. Den stod højt oppe på mine forældres bogreol, og det var som at få fat i en anden verden, når jeg bladrede igennem den.

Jeg husker især farvebillederne af paella med grønne oliven udstoppet med piment og chili con carne med hvide bønner. Min mor kastede sig over retten, som var så eksotisk i 80’ernes Nordjylland, at krydderierne måtte skaffes hjem fra apoteket.