0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Prøv Politikens nye grønne madmagasin Læs mere

Her jagter de en dansk fiskesovs

Nordic Food Lab forsøger at opfinde de nye grund-bestanddele, der skal stå i glas og flaske på din køkkenhylde:

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Martin Lehmann
Foto: Martin Lehmann

NORSDISK. En fiskesovs lavet på makrelhoveder. En nordisk "soja"-sovs lavet på gule ærter. En vin lavet på boghvede. Et tørret krydderi lavet på agurk! Det er nogen af de ting der netop nu udvikles på Nordic Food Lab.

Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Makrellens øje stirrer på Politiken fra sit leje øverst i plastikspanden. Den skarpe lugt af gæret fisk breder sig i lokalet. Det dufter rimelig heftigt, siger fotografen og virrer med næseborene.

Vi burde ikke gøre det her. Vi burde vente på, at laboratorieprøverne fra Harvard-universitetet i USA er færdige, og laboranterne har konstateret, at der »ikke har udviklet sig et eller andet forkert og farligt« i den gærende, tre måneder gamle ursuppe af fiskekroppe.

Få minutter tidligere havde Lars Williams, Nordic Food Labs amerikanske forskningsleder, da også afvist at vise fiskesovsene frem. »Jeg har ikke smagt dem endnu, og jeg kan ikke rigtig vise dig noget, før vi har prøveresultaterne. De har jo stået på hylden i lang tid«, siger han.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts