Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Vitamintilskud. Græskarsuppe er fyldt med gode råvarer og vitaminer, man kan varme sig på til vinter.
Foto: Miriam Dalsgaard

Vitamintilskud. Græskarsuppe er fyldt med gode råvarer og vitaminer, man kan varme sig på til vinter.

Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Lav mad med græskar til Halloween

Græskar kan bruges til andet end græskarhoveder. De smager nemlig godt!

Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Halloween-tid er græskartid, og hvis du alligevel skal skære græskarhoveder, kunne du købe lidt ekstra ind og lave fantastiske retter med det overskydende græskarkød.

Hokaido-græskar, butternutsquash og vintergræskar er blot nogle af de græskarsorter, der er velegnede til madlavning, og som de fleste supermarkeder forhandler. Græskar har en helt speciel sødme, når de tilberedes, der er god i supper, salater og bagværk.

Så gå på opdagelse i KOGEBOGENS mange opskrifter med græskar.

Supper Velsmagende, farverige græskarsupper i flere afskygninger er den perfekte ret til kolde aftener. Prøv denne , der lige giver lidt ekstra gods til maven i form af speltkernerne.

Hokkaidogræskarret er rigtig god til supper, og er lidt nemmere at håndtere end et stort vintergræskar. Prøv , der er en hasselnødde-koriander drys, der spicer suppen op.

PRØV OGSÅ

En anden suppe lavet på Hokkaidogræskar er Carsten Kysters , der giver en god mæthedsfornemmelse på grund af bønnerne. Du kan også spæde græskarsuppen op med andre grøntsager som i denne .

Salater
Græskar er sunde og næringsrige, og giver samtidig en god mæthedsfornemmelse på grund af deres lidt bastante tekstur. Derfor er græskar også et godt alternativ til kød i salater, hvis det bliver blandet med de rigtige smagsvarianter. Camilla Plums , er en god kombination, hvor græskar og feta går godt hånd i hånd.

PRØV OGSÅ

En anden efterårssalat er Helle Brønnum Carlsens , der udnytter sæsonens råvarer. Butternutsquash har, som navnet også antyder, en sød smag af smør og nødder, og er et græskar, der er nemt at håndtere, fordi det er relativt lille. Lav eksempelvis som Tina Scheftelowitz.

Bagværk
Græskar giver rigtig god fugt til brød, boller og kager. I disse kan du bruge hvilken som helst græskarsort, og ligeledes i dette som Camilla Plum laver det.

PRØV OGSÅ

Græskarrets naturlige sødme kan sagtens erstatte en del af sukkeret i kager. Denne får en lækker svampet konsistens, og hvis man vil, kan man tilføje kanel for at gøre den mere julet.

En anden lidt mere knasende kage er , der er et godt alternativ til den klassiske æblekage.

PRØV OGSÅ

Tilbehør

Græskar fungerer rigtig godt som mos og kompot til kød og fjerkræ. Prøv en eller prøv Adam Aamanns opskrift med

Græskarkompot kan også sagtens bruges i desserter som Christian Puglisi illustrerer med sin

Hvis man har købt de store vintergræskar til at skære græskarhoveder, vil der være en masse kerner invendig, der er gode til at lave små snacks af. Prøv dig frem med , der er en god krymmel til is eller parfait.

Græskarkernerne kan også bages ved svag varme i ovnen og drysses med salt, hvilket giver en lækker snack til dine gæster eller som mellemmåltid. Græskarkernerne kan også bruges som i denne dessert med

Søg endelig videre i KOGEBOGENS mange opskrifter på græskarretter eller andre efterårsopskrifter

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden