glæde. De nordiske michelinstjerne bliver uddelt. Her er vi på restauranten Frederikshøj i Aarhus hvor Wassim Hallal og hans hold forventer at få mindst én stjerne.
Foto: Lasse Kofoed

glæde. De nordiske michelinstjerne bliver uddelt. Her er vi på restauranten Frederikshøj i Aarhus hvor Wassim Hallal og hans hold forventer at få mindst én stjerne.

Mad

Aarhus-kok om michelinstatus: »Jeg ved slet ikke, hvad jeg skal sige«

Restaurant Frederikshøj har fået sin længe ventede michelinstjerne.

Mad

Med blanke øjne hæver restauratør Wassim Hallal én finger i vejret.

Det cirka 35 mand store pressekorps, som er mødt op på restauranten her til morgen, pifter og klapper.

»Jeg ved slet ikke, hvad jeg skal sige lige nu«, får stjernekokken fremstammet.

Han krammer sin direktør Jeppe Lund. Tager en dyb indånding – kan ikke rigtig få nogen ord frem. Så krammer han direktøren igen.

OVERBLIK

Klokken lidt i 9 blev michelinstjernerne offentliggjort i den mad- og hotelguide Guide Michelin Nordic Cities 2015 på et pressemøde i Stockholm.

Dagene op til i dag beskriver Wassim Hallal som pinefulde, og han har da heller ikke sovet ret meget i nat. Men nu er den hjemme. Et skulderklap som Wassim Hallal selv betegner som kokkenes Oscar-pris.

»Det er helt fantastisk – det er en kæmpe lettelse…«

Hvordan skal du fejre det?

»Vi får fuldt hus i aften, så vi skal bare lave en masse dejlig mad til vores gæster«, smiler han.

Thank you!

Kameraer og diktafoner har siden klokken 8 været rettet mod Wassim Hallal på Frederikshøj, der ligger i udkanten af Aarhus ved Marselisborg Skovene. Luften er tyk af spænding, og igen og igen har Wassim forklaret journalister, hvordan han har det her til morgen, og hvad en michelinstjerne vil betyde for ham. Hele sit kokkeliv har han drømt om michelinstjerner.

Kvart i 9 ringer Jeppe Lunds telefon, og fotograferne knipser løs. Journalister maser tættere på restaurantens skranke, hvor direktøren står.

»Det er fra vaskeriet«, siger han så og griner. Kameraer og blokkes sænkes igen.

Men så bimler direktørens telefon igen. Al samtale forstummer.

»… Just a second«, siger Jeppe Lund og går ud bagved. Han kommer tilbage foran journalisterne. ”Thank you, thank you”, kommer det ude fra køkkenet. Han lægger på, hvisker noget til Wassim Hallal. Og så kommer fingeren i vejret og smilet på den dansk-libanesiske kok breder sig på hans læber.

Han kan nu kalde sig michelinkok. Wassim Hallal er et konkurrencemenneske uden lige, og han har tidligere følt sig frasorteret af michelin, fordi hans restaurant ligger i Jylland, og inspektørerne ikke slår vejen forbi provinsen, når de er i Danmark.

Indtil i dag har det altså kun været københavnske restauranter, der kunne bryste sig af at være blevet belønnet med de prestigefyldte michelinstjerner.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden