Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

insektbar. Dansk kvinde forsøger at finansiere proteinbarer med insekter.
Foto: PR

insektbar. Dansk kvinde forsøger at finansiere proteinbarer med insekter.

Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En proteinbar lavet på fårekylling? Så gerne!

Snart kan du købe proteinbarer lavet på insekter. De giver nemlig masser af protein.

Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nødder, dadler, frø - og 7 procent græshopper. Sådan lyder ingredienslisten på Crobar, en proteinbar til fitnessfolket, der - hvis alt går efter planen - kommer på markedet i slutningen af april. Bag produktet står den danske maratonløber og entreprenør Christine Spliid, der lige nu er ved at hente finansiering på portalen Kickstarter.

Indtil nu er det kun Christine Spliid, der har smagt produktet, men ifølge hende kan man stort set ikke smage det tilsatte insektpulver.

»Et insekts smag afhænger meget af det foder, det har fået i sin levetid. Det pulver, jeg bruger, smager lidt nøddeagtigt hen ad boghvedegryn eller måske pulveriserede hasselnødder. Det er faktisk ideelt i bagværk. Man kan stort set ikke smage det i baren, men man ved, at man får 30-40 procent mere protein, end hvis det ikke var der«, siger hun.

Dansk levering via nettet

Trenden med produkter med insekter er hastigt voksende i USA, og der er allerede tre firmaer, der sælger barer med græshoppepulver, og flere, der sælger f.eks. chips. Og trenden er også ved at slå igennem i Europa.

»Man kan købe orme i 500 supermarkeder i Holland, og der er kommet mange farme for fårekyllinger«, siger Christine Spliid.

Hun bor i London, og her sælger Planet Organic tørrede orme og græshopper i kædens seks butikker. Hun mener derfor, at det er nemmere at få Crobar ud i butikkerne i London, mens danskerne nok en rum tid må regne med at skulle få leveret via nettet.

Irma trak orme tilbage

Spliids håb er dog at komme ud i danske butikker som f.eks. Matas.

Accepten af at spise insekter er den helt store barriere, og det er stadig kontroversielt at føre dem. Irma på Axelborg i København introducerede fornylig frosne insekter, heriblandt græshopper, voksmøllarver, melorme og buffaloorme. Få dage efter trak Irma produkterne tilbage.

»Varen er ikke til salg grundet en afdækning af myndighedernes holdning til salg af den slags varer«, sagde indkøbschef i Irma, Martin Hansen, til P4 København. Importøren Kalu er nu ved få foretaget yderligere tests.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden