Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Pr-foto, Evil Twin Brewing
Foto: Pr-foto, Evil Twin Brewing

Ambitiøst. Evil Twin Brewing med Jeppe Jarnit-Bjergsø i front udvider kraftigt på det amerikanske marked.

Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dansk brygger i New York vil indtage hele USA

Jeppe Jarnit-Bjergsø, grundlægger af Evil Twin Brewing, er ved at opføre et nyt bryggeri i New York, og vil inden 2025 åbne 60 nye ølbarer i USA.

Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det er gået mere end stærk siden Jeppe Jarnit-Bjergsø grundlagde Evil Twin Brewing for seks år siden. Han er tvillingbror til en anden berømt ølbrygger, Mikkel Borg-Bjergsø, også kendt som Mikkeller. Men hvor Mikkel Borg-Bjergsø har København som sin hjemmebane, har Jeppe Jarnit-Bjergsø New York.

Lige bag McCarren Parken i skellet mellem Williamsburg og Greenpoint ligger ølbaren Tørst og Michelinrestauranten Luksus, Jeppe Jarnit-Bjergsøs galionsfigurer for Evil Twin Brewing, et dansk mikrobryggeri med betydeligt vokseværk.

Barens og restaurantens store popularitet er på mange måder symbolsk for den udvikling, mikrobryggeriet lige nu er ved at gennemgå – og ikke mindst den udvikling, som kommer til at foregå i de kommende år.

For i skrivende stund er Evil Twin Brewing med Jeppe Jarnit-Bjergsø i front ved at opføre et større bryggeri i den hippe Brooklyn-bydel Bushwich. Et bryggeri der skal hæve produktionen af Evil Twin-øl til mellem 8 og 10 millioner liter årligt.

Oven i hatten har Jarnit-Bjergsø og hans partnere ambitiøse planer om inden 2025 at åbne intet mindre end 60 nye ølbarer rundt omkring i USA.

Den amerikanske drøm

»Siden vi rykkede til USA for cirka fire år siden, har vi haft så meget succes, at vi ikke på noget tidspunkt har kunnet følge med«, forklarer Jeppe Jarnit-Bjergsø fra bopælen i Brooklyn, New York, i en mail til Politiken.

Tidligere har Evil Twin fungeret som såkaldt nomadebryggeri, hvilket vil sige, at de har fået brygget deres øl på andre bryggerier rundt omkring i verden – samme metode som man også kender fra Mikkeller.

Med det nye Evil Twin-bryggeri i Bushwick, der efter planen skal åbne kort efter nytår, forudser Jarnit-Bjergsø at produktionen inden for en kortere årrække kan nærme sig 10 millioner liter pr. år. Det skulle gerne skulle sikre, at bryggeriet kan følge med den store efterspørgsel fra både ølbutikker, barer og toprestauranter verden over.

»Vi har længe gået med planer om at åbne flere barer. Nu er tiden inde, og med den rigtige partner – som vi mener, at vi har fundet – planlægger vi at åbne minimum 20 nye barer i USA over de næste tre år. Målet er at åbne 60 barer inden 2025, og vi mener, at det er et realistisk mål med den vækst, vi har set de seneste år«.

Meget mere vil Jarnit-Bjergsø ikke røbe lige nu, da der er »mange involverede parter«, men brygmesteren kan dog afsløre, at »Manhattan er første skridt«. Derudover er der også planer om at åbne i Los Angeles, Chicago, Miami, Austin og Charleston.

Dansk ølbar

Jeppe Jarnit-Bjergsø er desuden for ganske nylig blevet nomineret til den prestigefyldte gastronomiske pris James Beard Award i kategorien ’Enestående vin-, spiritus- eller ølprofessionel’.

Prisen er af flere gastronomiske tidsskrifter blevet kategoriseret som madverdenens Oscar, og selvom han ikke gik videre til prisuddelingens finale, betyder en nominering meget for et lille firma i et stort land.

»Nomineringen har helt klart sat ekstra fokus på min person. Der er mange bryggerier og bryggere i USA som gør det godt, men når man bliver nomineret til så en prestigefyldt pris, begynder andre end bare folk fra ølbranchen at lægge mærke til en«, forklarer Jarnit-Bjergsø.

Mikrobryg - eller craft beer-trenden, som det hedder i USA er siden slutningen af 1980'erne blevet mere og mere populær, og det er et marked i rivende udvikling. Derfor kan denne type nomineringer være vigtige, hvis man gerne vil skille sig ud blandt konkurrenterne. Og det mener Jeppe Jarnit-Bjergsøe at han gør

»Vi har ramt noget, som manglede i New York – der jo er USA’s (eller verdens) vigtigste by. New York kigger hele tiden efter fornyelse, og der mener jeg klart, at vi har gjort en forskel. Både mad- og ølmæssigt«.

Det er dog ikke kun amerikanerne, der kan nyde øl fra Evil Twin. For nylig åbnede Jeppe Jarnit-Bjergsøe sin nye danske ølbar Himmeriget på Åboulevard mellem Frederiksberg og Nørrebro i København, hvor man kan smage på Evil Twin-øl i forskellige afskygninger.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden