0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Færdigretter fra Føtex

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Rune Pedersen
Foto: Rune Pedersen
Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

I stedet for at lave aftaler med prominente leverandører har Føtex valgt at lave deres færdigretter selv. Og det ligner umiddelbart ikke en god idé, når man står og kigger ned i kølemontren. Husholdningsfilm trukket stramt over foliebakker mindede mig mest om 80’ernes supermarkeder, hvor man som dreng ikke kunne lade være med at prikke huller med pegefingeren.

Man havde i hvert fald ikke lyst til at spise det, som enkemænd og ungkarle stod og lurede på.

Og de plastikbakker med forkogte løse ris var heller ikke noget, der ville få mig til at stoppe op i Føtex i dag. Tilsæt en halv deciliter vand, og put dem i ovnen. Det lød som en fiasko på forhånd. Men faktisk var det overraskende okay, når man blandede dem med den helt klassiske chili con carne, hvor risene godt må være lidt tørre og parate til at suge sovsen til sig. Kidneybønner, spidskommen og chili var de nødvendige koordinater i en genkendelig smag i en helt hæderlig kødsovs – det mindede om en halvkedelig hverdagsaften, hvor man er ganske tilfreds med sin egen madlavning.

Til gengæld var deres tortilla med hakket okse og ostestrimler en fattig bid på et langt lavere niveau, end man selv kunne præstere. Og deres salat med bacon og nogle ellers friske, sprøde broccoli var smurt så meget ind i en mayocreme, at det hele blev en fedtet gang grillbar, hvor man ikke når at sige »kun lidt dressing«.

Den stenovnsbagte pizza havde de købt ind fra Ready to Heat, og den var faktisk sprød i kanten og solvarm i tomatsmagen, selv om osten var lidt som en flod af gummi.

Annonce

Læs mere