0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Færdigretter fra Meny

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Rune Pedersen
Foto: Rune Pedersen
Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Meny satser hårdt på at være foodiernes foretrukne supermarked. ’Vi elsker mad’, lyder det i deres kampagner, men når man så ser de produkter, de hiver frem som bevisførelse i samme reklamer, lyder det som noget af et postulat. En færdigmarineret barbecuekylling til grillen og to pakker pulversovs fra Knorr. Men i deres delikatesseafdeling strammer de sig an med flere retter, som umiddelbart ikke ser afskyvækkende ud.

Tærterne så friske ud, men viste sig ved nærmere berøring at være let frosne. De var lavet for nylig, men det gjorde ikke min laksetærte godt, at den skulle lunes i ovnen.

De gavmildt kastede chunks af lyserød fisk lå på overfladen og nåede at blev tørre i den tid, det tog resten fyldet at blive lunt, og da det var sket, havde de rigelige mængder vand fra porrerne fuldstændig opløst både æggefyld og tærtebund. Og smagen var ikke god. Laksen var harsk og bitter, og porrerne smagte af kogevand fra en porregryde.

Pastasalaten med skruer og pesto, feta og oliven fra glas var, som sådan en ofte er. En kold gang klistret mel i skrueform og en monton smag, der aldrig udfolder sig.

Til gengæld var risretten med store rejer og grøntsager overraskende god. Ja, rejerne var faktisk lækre. De var saftige, friske og spændstige og var tydeligvis hevet op af gryden på det helt rigtige tidspunkt. Porrer, gulerødder og gul peber havde heller ikke levet længe efter høsten, og de smagte fyldigt af sig selv i dejligt fedtede jasminris med en mild, men fyldig smag af fiskesovs.

Annonce

Læs mere