0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Prøv Politikens nye grønne madmagasin Læs mere

Derfor er en fersken ikke bare en fersken

Mange nye variationer af den populære stenfrugt er kommet i handlen, men det er kun en brøkdel af de utallige variationer, der når forbrugeren.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Rune Pedersen
Foto: Rune Pedersen

Højsæson. Lige nu er det højsæson for ferskner og nektariner. De er gode spisefugter, men der er få grænser for, hvad frugterne kan bruges til.

Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Hvide nektariner og ufoferskner er bare nogle af de nye typer ferkskner og nektariner, som er på deres højeste lige nu. Hovedparten af de ferskner og nektariner, som sælges herhjemme, importeres fra Italien, Spanien og Frankrig, hvor de især dyrkes i Rhônedalen og departementet Drôme. Men ferskner og nektariner er andet end gode spisefrugter. De kan bruges i salater og er især gode, hvis de varmes til en slags lynchutney i skiver på panden med lidt chili eller rosmarin og serveres i selskab med fjerkræ eller svinekød.

Kend din fersken og find selv ud af, hvor vild en historie den har, og hvor få grænser der er for, hvad den kan bruges til.

Lige som ferskner findes nektariner også i hvide varianter. Men indtil for ganske nylig har det været svært at blive klog på, om man kom hjem med en bakke gul- eller hvidkødede frugter fra supermarkedet. Heldigvis er især Coop begyndt at skrive det på indpakningen, og når man går op i, om man får den ene eller anden sort med hjem, er det bestemt ikke uvæsentligt, for det handler om smag.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce