0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Knaphed på grønt fra Sydeuropa: Lad os gå agurk i kål og rodfrugter

Annette Nyvang mener, vi skal skifte de vinterkedelige agurker fra Sydeuropa ud med nordiske råvarer.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Per Folkver
Foto: Per Folkver

Det bedste, vi kan spise lige nu, er kål og rodfrugter: De er velsmagende, sunde og billige. Arkivfoto: Per Folkver

Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

I disse uger er der krise på dit supermarkeds grøntsagshylde. Der har været dårligt vejr i Sydeuropa – både i Italien og Spanien, hvor det har sneet, og store områder i Andalusien, Almería og Murcia-regionerne med iceberg, broccoli og hjertesalat på friland er frosset væk eller oversvømmet. Drivhusvækster som tomat, agurk og peberfrugt er også påvirkede.

Det er den værste mangelsituation i de seneste 25 år, mener man hos Dansk Supermarked – både her og hos Coop satte man allerede i forrige uge skilte op ved grøntsagshylderne for at informere om de manglende leverancer. Hos Coop mener man, at det kan tage måneder, før situationen er normal igen. Det er ikke kun Danmark, der rammes, men store dele af Nordeuropa. I Storbritannien har grøntsagsmanglen allerede fået navnet ’courgettekrisen’, hvor priserne på de få varer, der er tilgængelige, stiger.

Bliv en del af Politikens madunivers!

Få fuld adgang til alle artikler på politiken.dk inkl. et helt madunivers med 750 grønne opskrifter og i alt over 2000 opskrifter og madartikler.

Prøv første måned for 1 kr.

Annonce

Læs mere