0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Nytårstilbud: Følg med i Politiken hele året for kun 2021,- Køb nu

Ugens vintest: Der er sympatiske priser på pinot

Server de tre sødlige pinot noir-vine kølige og til lyst kød. Så er de drikkelige.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Rune Pedersen
Arkivfoto: Rune Pedersen

Denne uges vintest byder på tre pinot'er, hvoraf den rumænske er den bedste til prisen - en enkel, rund og blød en af slagsen.

Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Pinot noir er potentielt en af de fineste druer til rødvin – måske den allerlækreste, når det spiller. Det gør det mest i Bourgogne, men mange lande er begyndt at lave pinot med den lette hånd, der skal til. De bedste vine på denne drue er lyse, lette, elegante, med høj frugtsyre – og med den finesserige karakter af jordbær og hindbær – til nød kirsebær – som vi elsker. Men ... det er ofte rigtig dyrt at shoppe i Bourgogne.

Derfor skal vi hilse gode pinot-vine fra New Zealand, Californien, Oregon, Tyskland, Sydafrika og Australien velkommen. Hvor en stor del af pinot-vine uden for Bourgogne tidligere var for svulstige, mørke, sødmefulde, faddominerede og alkoholrige, begynder man mange steder at behandle druen med den nødvendige nænsomhed. Og forsøger desuden at finde områder, hvor druen kan bevare friskheden og syren – altså ikke for varmt.

Der var tre pinot’er i denne uge – fra Østrig, Rumænien og Chile. Den østrigske var den bedste, absolut set, men den rumænske var det bedste køb – altså når man ser på pris i forhold til kvalitet. Ingen af vinene er stor pinot, men priserne er sympatiske, og man får noget af den saftige og frugtdrevne karakter, som der skal til. Alle tre har lige lovlig meget sødme, og de skal serveres ganske kølige for ikke at fremhæve sødmen. Men så har man også et drikkeligt glas til det lyse kød: ungt lam, kylling og lyst kalvekød.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce