Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Stine Christiansen
Foto: Stine Christiansen

De nye kartofler moses og smages til med parmesan, inden de serveres med et stort grønt drys på toppen.

Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Opskrifter: Mette Helbæks nemme sensommermenu

Følg med ud i haven til en middag med solmodne tomater, stikkelsbær, salater og kartofler, som lidt endnu fås nyopgravede. Og en stor grillet bøf.

Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sensommer betyder for de fleste skolestart, og at turen igen går tilbage til jobbet. Efter lange dage med få planer skal det hele nu igen gå lidt stærkere og være sat lidt mere i system. Men sommer er stadig sommer, og jeg er vel ikke den eneste, som holder af at få det hele med. De sidste glas rosé på terrassen, overfloden af råvarer, de sidste middage i haven, et dyp i havet i ny og næ, et bål.

Når man på den måde vil have det hele, er det vigtigere end nogensinde, at man ikke sætter ambitionerne for højt i køkkenet. Her har jeg skabt en menu med nogle af de favoritter, vi selv spiser nu her i Sverige, hvor jeg bor. Tomaterne i drivhuset er (endelig!) blevet modne, kartoflerne har vokset sig til, og stikkelsbærrene er her nu.

For at dvæle lidt ved dem, de dunede små ’syrlinger’, som er røget ud af mange kogebøger og endnu flere menneskers faste sommerkøkkenrepertoire, er jeg glad for at give dem en plads på min sommermenu. Stikkelsbær er ikke svære at have med at gøre, hvis bare man dropper at nippe dem i begge ender (kun stilken behøver blive nippet af), og får man dem perfekt modne, kræver de ikke engang så meget sukker, som de ellers har ry for.

Retterne er skabt udendørs til at blive spist udendørs, men bytter du grillen eller bålet ud med en pande over komfuret, bliver det godt alligevel.

Salatwrap med friskost og urter

Stine Christiansen
Foto: Stine Christiansen

Entrecote med brunet salviesmør, grillet citron og porrer

Stine Christiansen
Foto: Stine Christiansen

Grov mos med parmesan og bitre salater

Stine Christiansen
Foto: Stine Christiansen

Sukkerristede nødder med stikkelsbær og creme

Stine Christiansen
Foto: Stine Christiansen

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden