Sensommer betyder for de fleste skolestart, og at turen igen går tilbage til jobbet. Efter lange dage med få planer skal det hele nu igen gå lidt stærkere og være sat lidt mere i system. Men sommer er stadig sommer, og jeg er vel ikke den eneste, som holder af at få det hele med. De sidste glas rosé på terrassen, overfloden af råvarer, de sidste middage i haven, et dyp i havet i ny og næ, et bål.
Når man på den måde vil have det hele, er det vigtigere end nogensinde, at man ikke sætter ambitionerne for højt i køkkenet. Her har jeg skabt en menu med nogle af de favoritter, vi selv spiser nu her i Sverige, hvor jeg bor. Tomaterne i drivhuset er (endelig!) blevet modne, kartoflerne har vokset sig til, og stikkelsbærrene er her nu.
For at dvæle lidt ved dem, de dunede små ’syrlinger’, som er røget ud af mange kogebøger og endnu flere menneskers faste sommerkøkkenrepertoire, er jeg glad for at give dem en plads på min sommermenu. Stikkelsbær er ikke svære at have med at gøre, hvis bare man dropper at nippe dem i begge ender (kun stilken behøver blive nippet af), og får man dem perfekt modne, kræver de ikke engang så meget sukker, som de ellers har ry for.
Retterne er skabt udendørs til at blive spist udendørs, men bytter du grillen eller bålet ud med en pande over komfuret, bliver det godt alligevel.
Salatwrap med friskost og urter
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Få det store overblik for 1 kr.
Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.
Læs mereEr du under 30 år og udeboende? Få halv pris her
Allerede abonnent? Log ind