0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Opskrifter: Mette Helbæks nemme sensommermenu

Følg med ud i haven til en middag med solmodne tomater, stikkelsbær, salater og kartofler, som lidt endnu fås nyopgravede. Og en stor grillet bøf.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Stine Christiansen
Foto: Stine Christiansen

De nye kartofler moses og smages til med parmesan, inden de serveres med et stort grønt drys på toppen.

Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Sensommer betyder for de fleste skolestart, og at turen igen går tilbage til jobbet. Efter lange dage med få planer skal det hele nu igen gå lidt stærkere og være sat lidt mere i system. Men sommer er stadig sommer, og jeg er vel ikke den eneste, som holder af at få det hele med. De sidste glas rosé på terrassen, overfloden af råvarer, de sidste middage i haven, et dyp i havet i ny og næ, et bål.

Når man på den måde vil have det hele, er det vigtigere end nogensinde, at man ikke sætter ambitionerne for højt i køkkenet. Her har jeg skabt en menu med nogle af de favoritter, vi selv spiser nu her i Sverige, hvor jeg bor. Tomaterne i drivhuset er (endelig!) blevet modne, kartoflerne har vokset sig til, og stikkelsbærrene er her nu.

For at dvæle lidt ved dem, de dunede små ’syrlinger’, som er røget ud af mange kogebøger og endnu flere menneskers faste sommerkøkkenrepertoire, er jeg glad for at give dem en plads på min sommermenu. Stikkelsbær er ikke svære at have med at gøre, hvis bare man dropper at nippe dem i begge ender (kun stilken behøver blive nippet af), og får man dem perfekt modne, kræver de ikke engang så meget sukker, som de ellers har ry for.

Retterne er skabt udendørs til at blive spist udendørs, men bytter du grillen eller bålet ud med en pande over komfuret, bliver det godt alligevel.

Salatwrap med friskost og urter

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce