0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Sød, sød julemad: Der er mere sukker i Løgismoses rødkål end i en cola

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Carsten Ingemann
Foto: Carsten Ingemann
Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I 1931 tegnede Haddon Sundblom på vegne af Coca Cola sit bud på, hvordan julemanden så ud. Denne version, klædt i rød og hvidt, figurerede samme år i en kampagne, der skulle ændre amerikanernes opfattelse af, at en Coca Cola kun kunne nydes på varme sommerdage, og samtidig endte med at cementere opfattelsen af, hvordan den moderne julemand skulle se ud. Noget kunne i dag tyde på, at missionen lykkedes, for det er i dag langt fra ualmindeligt at finde cola på julebordet.

Nogle vil måske synes, en sådan sukkerdrik er lige i overkanten til det i forvejen fede og søde julemåltid og måske har de ret. Men næste gang nogle advarer om sukkermængden i den røde dåse, kan i hvert fald tilføje, at det ikke er værre en at spise Løgismoses rødkål.

Med 20,21 % sukker i glasset er der nemlig dobbelt så meget sukker i kålen som i en tilsvarende mængde Coca Cola.

Men så igen det er jo kun jul en gang om året.

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter