0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

En bid af madhistorien: Dansk frokost er en global snapseskål

En pinsefrokost i De Små Familiehaver i 1953 ledte til en debat om gastronomi.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Erik Petersen
Foto: Erik Petersen

»Nu har jeg det godt. Der staar fire blomstrende Stykker Smørrebrød for mig«, som forfatteren Johannes V. Jensen skrev i sin første digtsamling fra 1906.

Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Silden, den sprøde spætte, den lille veltilfredse leverpostejsbøvs, og den ulmende snapserus, der paralyserer dine sanser som et skud ketamin. Den danske sommerfrokost er ren nationalromantik.

Og den slags skal man passe på med at granske for meget i. Bare se på det ramaskrig, der brød ud, da SAS i en reklamefilm insinuerede, at rugbrød var en tyrkisk opfindelse, og at smørrebrød stammer fra Holland.

I maj 1953 var Politikens skribent Edward Clausen ikke bange for at kigge det danske smørrebrød efter i sømmene og diskutere, hvad vores frokost skylder resten af verden.

Læs artiklen nu, og få Politiken i 30 dage

Få adgang til hele Politikens digitale univers nu for kun 1 kr.

Læs videre nu

Annonce

Læs mere