Foto: Anders Schønnemann
Opskrifter

Meyers mandagsmad: Grov karrysuppe med blomkål, kikærter og bløde løg

Er bugen spændt efter weekends julefrokost? Så tag en detox med Claus Meyers karrysuppe, der er god for krop og sjæl.

Opskrifter

Et godt, frisk karrypulver betyder meget for smagen i denne intense og grove suppe. Den bedste måde at sørge for det på er ved at købe krydderier i hel tilstand og støde dit eget karrypulver. Server suppen med for eksempel fladbrød.


4 personer

Ingredienser

Suppe
1 løg
2 fed hvidløg
1/2 dl olivenolie
2 spsk. stærkt karrypulver
1 tsk. dildfrø (kan undlades. Alternativt: fennikel- eller anisfrø)
1 l grøntsagsbouillon
2 dl æblemost
200 g kikærter, udblødt i vand natten over
2-3 cm frisk ingefær, fintrevet
1 blomkål (ca. 1 kg)
havsalt
friskkværnet sort peber
citronsaft
bløde løg
3 løg
2 spsk. olivenolie

Desuden
2 håndfulde dild

Sådan gør du:

  1. Suppe: Pil løg og hvidløg, hak begge groft, og steg dem i olivenolie sammen med karrypulver og dildfrø i en suppegryde.
  2. Tilsæt bouillon, æblemost, udblødte kikærter og revet ingefær, og kog suppen i 20-25 minutter uden låg, til kikærterne er møre, og væsken er reduceret til ca. 1 liter. Pluk eller snit blomkålen i små buketter, og kog dem med de sidste 7-8 minutter af kogetiden. Smag suppen til med salt, peber og citronsaft.
  3. Bløde løg: Pil løgene, og snit dem fint. Steg dem i olivenolie ved mellem varme, til de er gyldne og møre – det tager ca. 10 minutter. Pas på, de ikke branker for hurtigt. Smag løgene til med salt, peber og eventuelt et par dråber citronsaft.
  4. Ved servering: Skyl dilden, slyng den tør, og hak den groft eller pluk den i små buketter. Server den varme suppe med bløde løg og dild på toppen.

Tip: Brug stokken og de grønne blade fra blomkålen i en salat: Snit stokken og grønne blade fint, og vend dem med en dressing af olie, citronsaft, et nip sukker og et nip salt.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce