Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Skift kødet ud med grønt: Claus Meyers lækre svampefrikadeller

Det er svampesæson og hvorfor ikke bruge skovens guld i lækre deller? Prøv Claus Meyers version her.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Farsen til svampedellerne er baseret på byg, flækærter og champignon. Den har en konsistens, der er let at arbejde med og derfor er god både i frikadelleform, som bagt postej og i midten af en burger – evt. paneret i brødkrummer og stegt.

4 personer

Ingredienser

Svampefrikadeller
75 g perlebyg
100 g flækærter
1 løg
2 fed hvidløg
1 rød chili
250 g champignon
1/2 tsk. spidskommen
1 tsk. salt
1 håndfuld persilleblade
2 spsk. rasp
1 spsk. rismel eller hvedemel
1 dl kogevand fra perlebyg eller flækærter
skal og saft af 1/2 usprøjtet citron
vindruekerneolie eller anden neutral olie til stegning
friskkværnet peber

Flækærtehummus

50 g mandler
1 fed hvidløg
200 g kogte flækærter (ca. 100 g tørrede flækærter)
1 dl olivenolie
1/2 dl havreyoghurt
1 dl kogevand fra flækærter
1 tsk. røget paprika
skal og saft af 1 usprøjtet citron

Sprød gulerodssalat

3 gulerødder
1 skalotteløg
1 håndfuld mynte
1 spsk. citronsaft
2 spsk. olivenolie

Sådan gør du:

  1. Kog perlebyggen mør i vand med ganske lidt salt – det tager 20-25 minutter. Kog ligeledes flækærterne møre i let saltet vand for sig. Det tager 20-25 minutter. Hvis du også laver flækærtehummus, så kog nok til begge dele samtidig. Gem et par dl kogevand fra byg eller flækærter. Lad korn og ærter køle af i 5-10 minutter, inden du bruger dem.
  2. Pil løg og hvidløg, fjern stilken fra chilien, og hak det hele fint. Rens champignonerne, enten med en børste eller ved at skylle dem kort, og skær dem i tern.
  3. Steg løg, hvidløg, chili og champignoner i olie i 3-5 minutter, til champignonerne er bløde, og løgene er glasklare. Tilsæt kogt byg, kogte flækærter, spidskommen, salt, fint hakket persille, rasp, rismel, kogevand samt citronsaft og citronskal, og blend det til en grov fars med en stavblender. Der må gerne være grove stykker af korn og flækærter i farsen. Smag til med salt og peber – du kan sagtens smage på en rå fars. Form farsen som frikadeller med en ske, og steg dem gyldne i olie.
  4. Flækærtehummus: Rist mandlerne på en tør pande. Pil hvidløget, og hak det fint. Blend mandler, kogte flækærter, olivenolie, fint hakket hvidløg, yoghurt og kogevand til en grov hummus sammen med paprika, citronsaft og citronskal. Smag til med salt og peber.
  5. Sprød gulerodssalat: Skræl gulerødderne, og pil skalotteløget. Skær begge dele i tynde skiver på et mandolinjern. Vend skiverne med mynteblade, 1 spsk. citronsaft og 2 spsk. olivenolie. Krydr med salt og peber.

Tip: Du kan skifte perlebyggen ud med andre typer korn som f.eks. hvedekerner eller rugkerner. Og flækærterne med kogte linser, bønner eller kikærter.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

  • Du lytter til Politiken

    Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
    Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

    Henter…

    Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

  • Skyline, København.

    Politikere i Københavns kommune sagde i denne uge nej tak til H.C. Andersen Adventure Tower, som ifølge planen skulle ligge i Nordhavn og række 280 meter op i luften. Det var alligevel for højt, men de seneste årtier er de høje huse faktisk begyndt at skyde i vejret igen. Hvorfor er de tilbage? Og hvad sker der med en by, når dens huse bliver højere end kirkespir og rådhustårne?

  • Du lytter til Politiken

    Julian Assange og turen nedad
    Julian Assange og turen nedad

    Henter…

    WikiLeaks-stifteren Julian Assange blev i årevis hyldet for at starte en demokratisk revolution med sin whistleblower-platform. Siden da er han stukket af fra anklager om voldtægt i Sverige og blevet beskyldt for at samarbejde med russerne. Han har haft politisk asyl på Ecuadors ambassade i London i syv år, men i sidste uge blev han smidt på porten og anholdt af det britiske politi. Er Assange en helt eller en skurk? Og hvordan ser fremtiden ud?

Forsiden