Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Chris Tonnesen
Foto: Chris Tonnesen

Callison stammer fra Provence, hvor man dyrker de mandler, meloner og appelsin, som udgør kagens tre hovedingredienser – i hvert fald i den traditionelle opskrift. Det er en meget gammel kage med rødder i middelalderen, og den har tidligere været brugt i forbindelse med religiøse ceremonier.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Et nyt julehit : Himmelske provencalske konfektkager

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Cirka 40 stk.

Ingredienser:

1 ark rispapir (A4, fra Fuglebjerggaard.dk eller Specialkøbmanden.dk)
400 g marcipan
4 spsk. abrikos- eller appelsinmarmelade (eller fransk melonmarmelade)
2 tsk. orangeblomstvand (fra en grønthandler eller helsekostbutik)
2,5 spsk. vand
1 æggehvide
1 lille nip salt
100 g flormelis

Sådan gør du

  1. Dag 1: Rør marcipanen sammen med abrikos-/appelsinmarmelade (er det en grov marmelade med store frugtstykker, så hak den en smule først) orangeblomstvand og vand – det er klart nemmest på en røremaskine, men kan sagtens gøres i hånden. Det er en god idé at rive marcipanen først, så den nemmere blandes nævnt med de øvrige ingredienser.
  2. Kom marcipanmassen i en tykbundet gryde, og varm den igennem over ret svag varme, mens du konstant rører i den, så den ikke brænder på. Varmen gør massen en smule fastere.
  3. Læg rispapiret på et stykke bagepapir, og smør/tryk marcipanmassen ud over hele papiret i et jævnt lag – brug fingrene og en kniv. Løft bagepapiret inklusive rispapiret over på et stort skærebræt, og skær marcipanmassen inklusive rispapir i ruder. Brug en stor skarp kniv, og skyl den i lidt koldt vand undervejs, så den laver rene snit, og skær først skrå baner på den ene led og så den anden, ligesom når du laver harlekinkonfekt! Læg marcipanruderne på en bageplade med bagepapir, og lad dem tørre på køkkenbordet til næste dag.
  4. Dag 2: Kom æggehvide, salt og flormelis i en røreskål, og pisk til en marengsagtig glasur med en elpisker. Smør et tynd lag glasur ud på hver kage med en kniv, og sæt dem tilbage på bagepapiret på pladen. Bag kagerne ved 200 grader i kun 2 minutter – de skal ikke tage farve, men bare lige tørre i glasuren. Tag pladen ud, og lad kagerne tørre færdig på køkkenbordet til næste dag.
  5. Dag 3: Pak dine calissons i en kagedåse, hvori de fint kan holde sig julen over.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden