Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Chris Tonnesen
Foto: Chris Tonnesen

Kyllingegryden tilberedes med både friske tomater og flåede tomater på dåse.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Madredaktøren anbefaler: Supernem simrekylling med aubergine og tomat

Du behøver ikke meget mere end en gryde og en bunke krydderier for at tilberede en nem og velsmagende kyllingeret.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

4 personer

Tilberedningstid: ca. 40 minutter (det meste er simretid)

Ingredienser

2 løg

3 fed hvidløg

1 aubergine

5 cm ingefær

250 g cherrytomater, halverede

olivenolie

1 lille kylling (1.200 g)

olivenolie

salt og peber

1 dåse flåede tomater

4 dl hønsebouillon

1 dl cremefraiche, 18 pct.

1 lime, saften heraf

Krydderier

1 tsk. garam masala

1 tsk. spidskommen

2 tsk. karry

1 tsk. koriander, knust

1/2 tsk. stødte nelliker

Tilbehør

cashewnødder, saltede

frisk koriander

4 dl perlespelt

Sådan gør du:

  1. Skræl løgene, halver dem, og skær dem i tynde ringe. Pil hvidløgsfeddene, og skær dem i tynde skiver. Skær auberginen i tern. Skræl og riv ingefæren.
  2. Bland alle krydderierne sammen i en skål. Skyl og halver cherrytomaterne.
  3. Del kyllingen og brun kyllingestykkerne i en rummelig stegegryde i olivenolie, og drys med salt og peber. Tag stykkerne op på en tallerken, når de er brunet.
  4. Skru ned for varmen, tilsæt løg og hvidløg, og steg, til de bliver klare. Tilsæt aubergine, ingefær og alle krydderierne. Steg det i 5 minutter. Kom kyllingestykkerne tilbage i gryden. Tilsæt flåede tomater og halverede tomater. Tilsæt bouillon, så det dækker, og lad retten simre i ca. 25-30 minutter, til kyllingen er mør. Det er den, når kødet nemt slipper benene.
  5. Kog imens perlespelten i 6 dl vand tilsat 1 tsk. salt i ca. 20 min. Lad det stå på eftervarmen, til resten af retten er klar. Hæld eventuel overskydende væde fra.
  6. Tilsæt til sidst cremefraiche til kyllingen, og smag saucen til med salt og lime. Server retten med perlespelt, hakkede cashewnødder og koriander.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden