0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Sprød æbletærte med butterdej og danske æbler

En nem dessert eller kage til søndagskaffen, der tager 30 min. at trylle frem. Vælg nogle danske æbler med god smag fx coxorange eller ingrid-marie.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Sødt og bagværk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Sødt og bagværk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Giver 4 små tærter

Ingredienser

150 g optøet butterdej (2 plader)
4-5 danske æbler ( f.eks. coxorange, ingrid-marie)
150 g flormelis
30 g smør
4 spsk. calvados

Sådan gør du:

  1. Rul butterdejspladerne tyndt ud på et let meldrysset bord, så du får nogle lange baner ud af det. Del hver plade i 2, så du får 4 tærtebunde ud af det. Du kan også vælge at udstikke 4 cirkler på 12-14 cm i diameter.
  2. Læg den udrullede butterdej på en bageplade med bagepapir, og sæt den køligt, så butterdejen kan hvile i 10 min.
  3. Befri de hele æbler for kernehus og skær dem i helt tynde skiver.
  4. Taglæg æblerne i et tyndt lag på butterdejen, drys med flormelis, og dryp forsigtigt med smeltet smør.
  5. Kom tærterne i ovnen, og bag dem ved 220 grader i 15 min., indtil butterdejen har pustet sig op, og æblerne er smukt gyldne og let karamelliserede.
  6. Tag tærterne ud, og stænk dem med calvados, mens de er varme.
  7. Server dem lune med enten cremefraiche, græsk yoghurt eller vaniljeis til.

Læs mere: