0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Claus Meyers efterårsopskrift: Stegt hornfisk med bagte rodfrugter vendt i sennep og timian

Rodfrugterne passer næsten sig selv, og fisken kræver heller ikke det store arbejde. Så her har du nem og sund hverdagsmad.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Aftensmad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Aftensmad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Til 2 personer

Ingredienser

2 hornfiskfileter
2 spsk. grov sennep
1/2 bundt bredbladet persille
havsalt og friskkværnet peber
50 g hvedemel
10 g smør
1 spsk. rapsolie

Bagte rodfrugter:
2 rødløg
1/4 knoldselleri
3 gulerødder
2 persillerødder
6 jordskokker
2 spsk. æbleeddike
2 spsk. rapsolie
1 spsk. grov sennep
5 kviste timian
halvsalt og friskkværnet peber

Sådan gør du:

  1. Hornfisk: Tjek hornfiskefileterne for friskhed, skæl og ben
  2. Læg fileterne på skindsiden, og smør indersiden med sennep, drys med hakket persille, og krydr med salt og peber. Skær så hver filet ud i 4 stykker, og klap dem sammen med skindsiden udad. Vend stykkerne i hvedemel
  3. Steg hornfiskestykkerne i halvt smør og halvt olie på en varm pande, 2-3 min. på hver side, til de er flot gyldne og sprøde på skindet. Stykkerne kan godt finde på at åbne sig, når de kommer på en pande, så det er en god ide lige at holde dem nede med en paletkniv i starten.
  4. Krydr evt. med lidt ekstra salt og peber på skindet, og server med bagte rodfrugter.
  5. Bagte rodfrugter: Skræl løg og rodfrugter (jordskokkerne behøver du ikke nødvendigvis at skrælle, bare du skrubber dem godt), og skær alt ud i grove stykker.
  6. Kom grøntsagerne i en bradepande, og vend dem med eddike, olie, sennep og plukket timian, og krydr med salt og peber.
  7. Bag rodfrugterne i ovnen ved 170 grader i 15-20 min., så de bliver møre, men stadig har godt med bid.
  8. Smag rodfrugterne til med ekstra salt, peber og eddike, hvis det er nødvendigt, og server, mens de er varme og dejlige.

Læs mere: