0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Snacksvampe med bearnaisedip

En perfekt lille snack, hvor bearnaisen bliver brugt som den lækreste dip.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Kresten Worm-Leonhard
Foto: Kresten Worm-Leonhard
Tilbehør
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Tilbehør
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Til 4 personer

Ingredienser

50 g hasselnødder
1 tsk. honning
1 citron, skallen heraf
400 g østershatte
80 g syltede gule beder
1/2 portion bearnaisesauce smagt til med estragoneddike og hakket estragon (se opskrift)
olie til stegning
urtesalt/salt og peber

Sådan gør du:

  1. Lav bearnaisen i god tid, og lad den køle af. Smag den til med estragoneddike og hakket estragon, så den får konsistens som en dip.
  2. Rist hasselnødderne på en pande, til de er gyldne. Lige inden hasselnødderne tages af varmen, tilsættes honning og citronskal. Afkøl hasselnødderne, og hak dem til en ensartet masse med struktur.
  3. Rengør svampene, uden at de bliver skilt fra hinanden, da de skal blive siddende samlet.
  4. Steg svampene i olie under pres ved at lægge svampene på en varm pande og herefter sætte en pande eller en gryde oven på svampene for at presse dem flade. Varmen reguleres, således at svampene steger og ikke koger på panden. Når svampene er gyldne og sprøde, tages de af panden og lægges på et stykke fedtsugende papir og drysses med urtesalt/salt.
  5. Svampene serveres lune med bearnaisedip, hasselnøddecrunch, urtesalt og syltede beder til at dyppe i.

Læs mere: