0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
ADRIAN JOACHIM
Foto: ADRIAN JOACHIM

Mhmoods drøm om Danmark

For en måned siden mødte syriske Mhmood en dansk familie på den græske ø Lesbos. Derfra rejste han gennem seks lande. Fredag blev han overfaldet af ti albanere i en tysk madkø. Det var ikke planlagt fra begyndelsen, men nu er han begyndt at drømme om Danmark.

FOR ABONNENTER

Stanken af surt omklædningsrum og for mange mennesker på for lidt plads hænger i det indendørs tusmørke på sovesalen i flygtningecentret ved den lille tyske by Bramsche syd for Bremen. En albansk storfamilie spiser sammenkogt flygtningemad i sengen, og i et hjørne bor syriske Mhmood med alt, hvad han ejer. Et par sko, et par tynde bukser, en lyseblå skjorte, en tynd langærmet T-shirt, to par sokker, to par underbukser, et par solbriller, nogle høretelefoner, lidt toiletsager og noget hårvoks.

Det er vigtigt at sætte håret, trimme skægget og kunne smyge flygtningekåben af sig, så man ikke lugter af genbrugsbutik, når man går ud i samfundet. Det er en kold sommer, og om natten trækker det fra døren ind til den næste sovesal, som er en gang, hvor flygtningene bor endnu tættere. Mhmoods feltbriks står i trækken, og måske var det dumt at vælge det pæneste i stedet for det tykkeste, da han fik lov til at vælge en smule tøj.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts