0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Bogfolk: »I Danmark er man latterlig, hvis man er politisk korrekt, i Sverige er det en dyd«

Forfatter og lektor på Lund Universitet, Robert Zola Christensen, har skrevet en roman om en dansk mand, der har sit hyr med den politiske korrekthed i Sverige. Hør ham i samtale med Jes Stein Pedersen i denne uges Bogfolk.

Linda Johansen
Foto: Linda Johansen

Forfatter og lektor på Lund Universitet i Sverige, Robert Zola Christensen, er aktuel med bogen 'Balloner forbudt', som er en roman fra en universitetsgang i det politisk korrekte Sverige. Her er det hele pænt - på overfladen.

Bogfolk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Bogfolk
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den danske forfatter og universitetslektor Robert Zola Christensen er aktuel med romanen ’Balloner forbudt’, som foregår på SOL, Språk- og Litteraturcentrum på Lund Universitet i Sverige. Her kæmper en dansk lektor med den svenske mentalitet og med den politiske korrekthed, som også har hobet sig op for forfatteren selv. Robert Zola Christensen oplever det nemlig som en befrielse endelig at kunne skrive en roman om alt det, han i sin hverdag oplever som forbudt, betændt og udgrænset i den svenske offentlighed.

Som lektor på Lund Universitet underviser Robert Zola Christensen kommende skolelærere i, hvordan man skal tale om køn. De studerende skal lære, at kønnet er en social konstruktion.

Men hvad er det, der har hobet sig op for den danske universitetslektor? Er der en virkelighed, man ikke får talt om i det politiske korrekte Sverige? Og hvad er det egentlig, der galt? Det spørger Jes Stein Pedersen Robert Zola Christensen om i denne uges Bogfolk - Politikens Litteraturpodcast.

Hør ugens podcast her:

Bogfolk

#83: Robert Zola Christensen om det politisk korrekte Sverige
#83: Robert Zola Christensen om det politisk korrekte Sverige

Henter…

Medvirkende: Robert Zola Christensen

Vært: Jes Stein Pedersen

Redaktion: Jes Stein Pedersen, Silke Fensman og Hanne Budtz-Jørgensen

Vil du have mere Bogfolk?

Hør også alle andre afsnit af Bogfolk på pol.dk/podcast, som podcast i iTunes og i Politikens app ’Politiken Podcast’, som kan hentes i app store.

Bruger du en android-tablet eller -mobil kan du tilføje feedet til din podcast-app.