Hvide asparges med laks serveret en sommerdag 2013 på Sortebro Kro.
Foto: Lene Bruunsgaard

Hvide asparges med laks serveret en sommerdag 2013 på Sortebro Kro.

Læsertip

Læserne: Her finder du Fyns bedste spisesteder

Fra fiskerestauranter og klassisk italiensk til små lokale kroer og middag i et fattighus.

Læsertip

Falsled Kro I

Den smukke landevejskro Falsled Kro, beliggende idyllisk med udsigt til nogle af de sydfynske småøer, kommer man simpelthen ikke uden om. Det er uforfalsket og fremragende dygtigt håndværk i fransk gastronomi med både danske og franske råvarer, som fremkalder en fantastisk oplevelse af forkælelse. Start med en aperitif i pejsestuens dybe sofaer, og nyd de legendariske vagtelæg – uhm – ligesom afslutningen på forkælelsesmiddagen inklusive velsmagende vine meget vel kan være kaffe og petitfours samme sted.

Mona West, Hvidovre

LÆS OGSÅ

Lokale råvarer

En lun sommeraften i den gamle have ved Brobygårds Køkken er en oplevelse. Midt på det grønne Fyn har Kim Lei-Jensen hver sommer på udvalgte dage åbent i sin sommerrestaurant. Lækre gourmetretter af lokale fynske råvarer, velvalgte vine, venlig betjening og rimelige priser. Er vejret ikke til udendørs servering, byder Kim indenfor i de gamle lokaler på godset. Kim har netop haft påskeåbent, og en tur til Brobygårds Køkken en mørk vinteraften op mod jul er også et godt valg.

Jette Hedal Nielsen, Odense

Diner i Svendborg

Jeg vil gerne anbefale Jettes Diner i Svendborg. De har de bedste burgere til enhver smag – lige fra almindelig bøf til struds og mexicansk (med diverse tilvalg). Dagens retter, også til vegetarer. Gode råvarer. Og prisen er overkommelig. Rigtig hyggelig lille diner og god stemning.

Celine Busch

Fynsk idyl

Ved indgangen til Den Fynske Landsby i Odense ligger Sortebro Kro, Kgl. Privilegeret Kro, der er indbegrebet af fynsk idyl.

I restauranten kan man nyde en menu bestående af danske retter, tilberedt af de bedste råvarer – ofte fynske – og altid serveret med et tvist. Om sommeren kan det anbefales at sætte sig udendørs i den dejlige krohave og nyde en servering fra cafeen.

I køkkenet regerer John Kofod, uddannet hovmester. John Kofod har tidligere betjent gryderne hos Erwin Lauterbach, på Hotel Skovshoved og Restaurant Saison i Hellerup. I 1998 købte John Kofod Sortebro Kro – og tak for det. Det kan varmt anbefales at besøge stedet midt i Danmarks have.

Lene Bruunsgaard, Hørsholm

Italiensk som i Rom

Skal det være italiensk, kommer man ikke uden om Restaurant Capri i Dronningensgade i Odense, hvor man kan få nogle himmelske saltimbocche, som jeg endnu ikke er smagt bedre uden for Rom.

Martin Kronsgaard Webermann

Falsled Kro II

Falsled Kro ligger kvalitetsmæssigt klasser over alle andre spisesteder på Fyn. Foruden mad i topklasse byder kroen, der ligger utrolig idyllisk, på et imponerende vinkort, personale i verdensklasse og en helhedsoplevelse ud over det sædvanlige. Alle sanser bliver tilfredsstillet.

Mads Søholm

Mad ved kirken

Det bedste spisested på Fyn er Kirkeladen. Oprindelig et fattighus, nu smukt forvandlet til et spisested med et enkelt og godt menukort og autentisk og veltillavet mad. Kirkeladen ligger i hjertet af Mesinge, lige foran kirken, med både indendørs servering mellem hvidkalkede vægge og udendørs under æbletræet. Mesinge ligger lidt uden for Kerteminde på Nordøstfyn. Bestil bord, for det er et populært sted.

Jette Godtmark, København

Hjertemad i Odense

Jeg anbefaler no.61 på Kongensgade 61 i Odense. Der er afslappet stemning, fantastisk vin, sød betjening, og maden går lige i hjertekulen hver gang. Restauranten gør noget godt for Odense.

Rebecca Jensen, København

Sommerspise på vandrerhjemmet

Man anduver det herlige spisested Mad Laden ad snoede landeveje i det sydfynske ikke langt fra Faaborg. Stedet har sin lille fjordhavn, og i en smukt bevaret længe i Faldsled Vandrerhjem har denne sommerrestaurant indrettet sig. Ens smagsløg kan glæde sig til de dampede fjordmuslinger i hvidvin og krydderurter, grillede krabber med koriander, tomat og hvidløg samt lammegryde med frisk tomatsauce og velegnede krydderurter fra en saftig køkkenhave, hvor kokkene dagligt henter aftenens råvarer. Dagens retter serveres inde som ude, og fra de små staldvinduer kan man opleve den gyldne nedgående sol, der matcher den gode smagsoplevelse.

Finn Gunst, Brønshøj

Rygeost i slotsparken

Restaurant den Den Hvide Dame på Hindsgavl Slot lidt vest for Middelfart: et lækkert a la carte-kort med mange lokale råvarer. Ikke mindst slottets egen rygeost. Men det, der virkelig gør stedet værd at besøge, er slottets fantastiske park, hvor man også nyder maden om sommeren. Fynsk gourmet i eventyrlige omgivelser.

Kører man en dag op igennem Hindsholm, på den modsatte side af Fyn mod Fyns Hoved, kommer man igennem flere billedskønne landsbyer. En af dem hedder Mesinge. Her ligger Cafe Kirkeladen. Cafe Kirkeladen er ikke i nærheden af at være Fyns bedste spisested, men at indtage en kold øl eller eftermiddagskaffen under frugttræerne i haven er ikke mindre end fantastisk.

Bo Højland

Mad med kulturhistorie

Hvis man ønsker en udflugt, hvor man kan snuse til dansk kulturhistorie i en af de gamle kgl. privilegerede kroer, nyde fynsk bindingsværk og stråtag på stribe, kører man til Vester Skerninge mellem Svendborg og Faaborg.

Her spiser man fantastisk godt, uanset om det gælder klassiske danske retter eller internationalt inspireret mad.

Altid perfekt anrettet og serveret med oplysninger om oprindelse (lokale råvarer for en dels vedkommende). Betjeningen er hurtig og venlig, særdeles professionel. Der hører en vidunderlig krohave med, hvor der også serveres, og man sidder med skøn udsigt over det fynske landskab.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Anne-Marie Ekman

Rudolf Mathis I

Rudolf Mathis ved havnen i Kerteminde er en omvej værd. Med en opmærksom og venlig betjening serveres gourmetmad til spiselige priser i et miljø, hvor alt er så gennemført lækkert, at selv et toiletbesøg bør indgå i oplevelsen.

Mogens Gemmer

Mad i passagen

Jeg kan bestemt anbefale Mona Lisa i Brandts Passage i Odense, en lækker italiensk restaurant med smilende betjening og dejlige muligheder for at sidde udendørs om sommeren. Maden er lækker og til priser, hvor selv studerende kan være med.

Lena Henriksen

Simpelt og traditionsbevidst

Sæson Spisested i Vindegade, Odense, er værd at besøge. Restauranten er forholdsvis ny, og der er derfor ikke mange, der kender til den endnu.

De serverer god, simpel og traditionsbevidst mad, som samtidig er stræbsom og flot, flot anrettet. Og så er priserne fornuftige.

Pernille Jacobsen


Café med udsigt

Der er mange fine steder på Fyn, især med naturudsigter, men jeg synes, at café/restaurant Druen og Bønnen i Odense er helt speciel. Den ligger i centrum ved Flakhaven (Odenses rådhusplads) med udsigt til det smukke rådhus og domkirken, Sankt Knuds Kirke.

Restauranten har en voksen og professionel betjening, maden er altid helt i top, og priserne passer til alles pengepung. Man skal helt klart spørge efter at få et bord ved vinduet, så man kan kigge ud på Flakhaven.

I kælderen kan man tjekke stedets vine og andre delikatesser ud, hvis man skulle få lyst til at købe lidt af det med hjem.

Peder Jensen

Rudolf Mathis II

En forudsætning for at synes om Rudolf Mathis i Kerteminde er, at man kan lide fisk.

Restauranten ligger dejligt ned til vandet og i nærheden af statuen af Kertemindes berømte Amanda. Der serveres udelukkende alt godt fra havet-retter.

For ikke længe siden kunne restauranten fejre 25 års jubilæum, og vi var så heldige at være med til den kulinariske del af det: Man serverede på dertil indrettede tallerkener et eksemplar af hver af de retter, man havde haft på menukortet i de 25 år, anrettet meget smukt og delikat i miniportioner. Vi blev mætte alligevel.

Karen Madsen Petersen, Grindsted

Med grønlandsk kaffe

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Min bedste madoplevelse på Fyn var på Kongebrogården ved Middelfart. Her fik vi en udmærket fireretters gourmetmenu i restauranten, men det, der gjorde oplevelsen mindeværdig, var den grønlandske kaffe, vi fik serveret i baren efter måltidet.

Den bedste – og hotteste – grønlandske kaffe, jeg har fået uden for Grønland.

Thorkil Jensen, Værløse

God beliggenhed

Teglværksskoven er dejligt beliggende nær skov og strand med rustikke lokaler og rigtig god mad til overkommelige priser.

Peter Brodersen, Svendborg

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

  • Du lytter til Politiken

    Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
    Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

    Henter…

    I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

  • Du lytter til Politiken

    Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
    Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

    Henter…

    Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

  • 
    A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

    Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

Forsiden

Annonce