Ni konkurrencer i denne sæsons World Cup er blevet aflyst på grund af at vejret på den ene eller anden måde drillede.
Foto: Phil Noble/Ritzau Scanpix

Ni konkurrencer i denne sæsons World Cup er blevet aflyst på grund af at vejret på den ene eller anden måde drillede.

Sport

Skiløber vil donere præmiepenge til klimakampen

Landsholdskvinder sejrer omsider igen. Italiensk stjerne filmer sin egen måljubel, Holmstrøm forlader bestyrelse.

Sport

Skisport. Den schweiziske slalomspecialist Daniel Yule har besluttet sig for at donere halvdelen af de præmiepenge, han kører i hus i de afsluttende World Cup-afdelingen til kampen mod klimaforandringer. Daniel Yule oplyser via Instagram, at han gør det i protest over udtalelser Det Internationale Skiforbunds (FIS) kontroversielle præsident Gian Franco Kasper kom med ved VM i Åre i februar.

Doping. Den Internationale Olympiske Komité (IOC) opfordrer dopingsyndere til at stå frem og melde sig selv, mens de tyske og østrigske myndigheder fortsætter efterforskningen i ’Operation Aderlass’, der har en tysk læge som central person. »Vi håber, at flere atleter vil benytte lejligheden til at lette deres samvittighed mod at få en strafreduktion i tråd med Wadas (Det Internationale Antidopingagentur, red.) retningslinjer«, siger talsmanden. 5 langsrendsløbere og 2 cykelryttere har erkendt at have været bloddoping-kunder hos den tyske læge Mark Schmidt. 4 personer, herunder Mark Schmidt og hans far, er varetægtsfængslet i sagen.


Fodbold. Efter 4 mål i FC Nordsjællands 3 kampe i februar er angriberen Andreas Skov Olsen kåret til månedens spiller i Superligaen i februar.

Fodbold. FC Midtjylland-angriberen Paul Onuachu kan måske snart kalde sig landsholdsspiller. Han er i hvert fald i Nigerias trup til kommende kampe mod Seychellerne og Egypten.

Fodbold. De danske landsholdskvinder fik i anden kamp en sejr ved Algarve Cup i Portugal, da slog danskerne Kina 1-0. Anfører Pernille Harder scorede på straffespark efter en times spil. Onsdag spiller holdet om 5. pladsen mod Skotland.

Fodbold. Marseilles angriber Mario Balotelli viste søndag en ny form for målfejring under en 2-0-sejr mod Saint-Etienne i den franske liga. 12 minutter inde i kampen bragte den 28-årige italiener på akrobatisk vis sit hold foran 1-0 ved at lave en helflugter efter et hjørnespark fra Florian Thauvin. For at fejre scoringen optog Balotelli en video af sin og sine holdkammeraters sejrsrus på banen. Balotelli tog en telefon fra en kameramand bag målfeltet og filmede videoen af sine grinende holdkammerater.

Fodbold. KB-formand Niels-Christian Holmstrøm udtræder af bestyrelsen i Parken Sport & Entertainment, der er selskabet bag FC København. 72-årige Niels-Christian Holmstrøm er FCK-moderklubben KB’s repræsentant i bestyrelsen. Hans plads overtages per 11. april af Gert Pedersen, der er næstformand i KB. Ved Niels-Christian Holmstrøms exit ved selskabets ordinære generalforsamling 11. april falder snakken nok også på økonomien. Her måtte Parken Sport & Entertainments i 2018 indkassere et minus på 167,8 millioner kroner i 2018. Det er særligt afhændelsen af Fitness DK Holding, der har trukket regnskabet i den forkerte retning.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Fodbold. Kasper Schmeichel var en af fire målmænd, der bar kisten med Gordon Banks, da den engelske fodboldlegende belv bisat fra Stoke Minster mandag. Målmændene var udover den danske landsholdspiller Jack Butland, Joe Hart og Joe Anyon. De repræsenterede hver især de hold, Banks spillede for som aktiv - Leicester City, Stoke City, det engelske landshold og Chesterfield.

Håndbold. Landstræner Klavs Bruun Jørgensen har udtaget en trup på 20 spillere, der skal deltage i Golden league i Frankrig 21.-24. marts. Modstanderne er udover værterne Norge og Rumænien. Truppen kan ses her. (eksternt link).

Cykling. Endnu en professionel cykelrytter fra Østrig indrømmer, at han har gjort brug af bloddoping. 28-årige Georg Preidler, der netop har indledt sin anden sæson hos franske Groupama-FDJ, har således selv henvendt sig til politiet i den østrigske by Graz, fordi han ’ikke kunne leve med den hemmelighed længere’, skriver den østrigske avis Kronen Zeitung ifølge nyhedsbureauet AFP. Preidlers indrømmelse kommer blot en dag efter, at landsmanden Stefan Denifl, der også er cykelrytter, også tilstod brug af bloddoping. De to østrigeres erkendelser sker i kølvandet på den efterforskning, som blev indledt efter en razzia ved det netop overståede ski-VM i Østrig.

Håndbold. Allan Heine er også i næste sæson træner for Nantes-kvinderne i den bedste franske række. Den tidligere Viborg-træner kom i december 2018 til klubben på en kontrakt af seks måneders varighed, og parterne er nu blevet enige om at fortsætte samarbejdet endnu en sæson. Til den tid får Allan Heine selskab af to landsmænd i skikkelser af landsholdsspillerne Stine Bodholt og Lotte Grigel.

Fodbold. Nicki Bille skal alligevel ikke for retten mandag. Den tidligere landsholdsspiller, der er tiltalt for fem forskellige forhold, er blevet syg og mødte derfor ikke op i Københavns Byret, hvor sagen mandag skulle behandles. Det meddeler Billes forsvarsadvokat, Asser Gregersen, mandag ifølge Ritzau.

Håndbold. Spillerne i Skanderborg Håndbold bliver i næste sæson trænet af Jeppe Vestergaard og Peter Jagd. Det skriver klubben, der i øjeblikket indtager 11.-pladsen i kvindernes liga, på sin hjemmeside. Kommende cheftræner Jeppe Vestergaard skifter fra samme stilling i 1.-divisionsklubben Hadsten Håndbold, mens kommende assistenttræner Peter Jagd i øjeblikket er cheftræner for Skanderborg Håndbolds U18-hold. Vestergaard og Jagd tager over, efter at nuværende cheftræner Kristian Danielsen og assistenttræner Daniel Rensch forlader deres stillinger efter sæsonen. Danielsen bliver assistenttræner i Odense Håndbold, mens Rensch har valgt at rykke teltpælene op og flytte til København.

Fodbold. Den spanske La Liga-klub Celta Vigo har for anden gang i sæsonen fået ny cheftræner. Det sker, efter at klubben har fyret Miguel Cardoso og erstattet ham med Fran Escriba. Det skriver Celta på sin hjemmeside. Escriba bliver således holdets tredje cheftræner i denne sæson. I november sidste år blev Antonio Mohamed fyret som cheftræner og erstattet af Cardoso, der altså kun fik små fire måneder på posten. Escriba har tidligere blandt andet været cheftræner i Villarreal, Getafe og Elche og assistenttræner i Atlético Madrid.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Fodbold. Claus Thomsen, direktør for Divisionsforeningen, siger til Ritzau, at det ikke kan lade sig gøre for Superligaen at holde pause under OL i 2022. »I udgangspunktet vil klubberne gerne være behjælpelige, men de skal jo bruge deres spillere. Når det er stamspillere, er det jo et kæmpe dilemma«, siger han til Ritzau. Danmark kvalificerer sig til OL, hvis landsholdet når frem til semifinalen ved sommerens U21-EM. Klubberne må selv bestemme, om de vil frigive spillere til det danske hold.


Redaktionen anbefaler:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden