0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Før hans budskab gik verden rundt, måtte han først spørge fjerdedommeren om lov: »Det var tydeligt på hans reaktion, at han aldrig havde fået det spørgsmål før«

Dagens derby mod FC København og den efterfølgende uge kan gøre Niels Frederiksen til et Brøndby-ikon til evig tid eller rive op i et stadig åbent sår. Mon ikke han blæser til angreb igen?

FOR ABONNENTER

Tilværelsen er fyldt med stereotyper. 50-årige Niels Frederiksen har en kandidatgrad i økonomi. Han har været underdirektør i Danske Bank, inden han blev superligatræner på fuldtid hos Lyngby. De informationer sætter gang i en tankestrøm om, hvordan han nok er som person. Tilknappet, kedelig og ikke ligefrem førstevalg til at inspirere en flok unge mænd i 20’erne.

Man kan endda se ham for sig siddende bag et navneskilt iført lyseblå skjorte. Men bare fem minutter i Niels Frederiksens selskab afslører, at de stereotyper ikke kunne være mere forkerte. Der ryger en del sætninger indeholdende ord som »fandeme« eller »sgu« ud. I november 2020 blev han så rasende over Brøndbys spil i første halvleg af en kamp mod Lyngby, at han ifølge flere spillere råbte enten »fuck« eller »fucking« 20 gange i omklædningsrummet og til sidst smadrede sin ene hånd ind i den skærm, hvorpå han viste sine spillere, hvad de skulle gøre bedre. Det unge Brøndby-hold scorede tre gange i anden halvleg og vandt.

Bliv en del af fællesskabet på Politiken

Det koster kun 1 kr., og de hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Prøv nu

Læs mere