Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

  Alt om Tour de France 2019

Fernando Gaviria (t.v.) vinder den tætte spurtduel mod Peter Sagan på 4. etape i Vuelta a San Juan, mens Alvaro Hodeg i midten besætter tredjepladsen. Foto: Vuelta a San Juan.

Fernando Gaviria (t.v.) vinder den tætte spurtduel mod Peter Sagan på 4. etape i Vuelta a San Juan, mens Alvaro Hodeg i midten besætter tredjepladsen. Foto: Vuelta a San Juan.

Cykling
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Superholdets boss raser mod udelukkelse, og ryttere bliver væk fra sejrsceremoni

Tre af Deceuninck-Quick Steps ryttere mødte ikke op til den obligatoriske hyldestseance efter 4. etape i Vuelta a San Juan.

Cykling
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Stort set alle i international cykelsport er enige om, at belgieren Iljo Keisse begik en bommert af de gigantiske, da han stillede sig op i en anstødelig positur bag en argentinsk servitrice, der havde bedt om at blive fotograferet sammen med Deceuninck-Quick Steps ryttere, da de foretog et café-stop under træningen i sidste uge. Men der hersker forskellige opfattelser af, om løbsledelsen i Vuelta a San Juan handlede korrekt ved at smide den 36-årige belgier ud af løbet.

Blandt dem, der reagerede endog meget kraftigt mod den beslutning, var det belgiske superholds boss Patrick Lefevere, der ifølge belgiske medier var så rasende, at han truede med prompte at tage sit mandskab ud af løbet.

»Hvis det står til mig alene, rejser vi hjem fra Argentina med det samme, lød Lefeveres umiddelbare kommentar til den famøse episode ifølge den belgiske avis Het Laatste Nieuws.

Nægter, at der var tale om en protest

Chefens følelser dæmpedes dog en anelse, for i hvert fald var de fem tilbageværende ryttere med den franske indehaver af førertrøjen, Julian Alaphilippe, i spidsen at finde i feltet, da starten til den 185,5 km lange 4. etape fra San José de Jáchal til Villa San Agustin gik væsentligt tidligere end de foregående dage.

At sindene langt fra var faldet til ro, viste sig imidlertid efter etapen, for her dukkede hverken Alaphilippe, nr. 1 i ungdomskonkurrencen, belgieren Remco Evenepoel, eller nr. 3 på etapen, colombianeren Alvaro Hodeg, op til den traditionelle og obligatoriske podiehyldest.

I lyset af de forudgående hændelser kunne det næppe opfattes som meget andet end en boykot fra Deceuninck-Quick Steps side som protest mod den skæbne, der var overgået holdkammeraten, men at det skulle være tilfældet, benægtede det belgiske kollektivs talsmand, Alessandro Tegner, kategorisk.

Rytterne var trætte og utilpasse

»Vores ryttere følte sig utilpasse og trætte efter de seneste dages markante stress. De har kun kunnet sove i fire timer natten til i dag på grund af al balladen, så derfor besluttede vi os for at spare dem for sejrsceremonien«, siger Alessandro Tegner ifølge internationale medier.

Der var ikke tale om nogen protest, men vi mener, at de uforbeholdne undskyldninger, Iljo er fremkommet med, ville have været tilstrækkeligt til at afslutte affæren

»Der var ikke tale om nogen protest, men vi mener, at de uforbeholdne undskyldninger, Iljo er fremkommet med, ville have været tilstrækkeligt til at afslutte affæren. Han blev i hvert fald selv meget skuffet, da han hørte, han var udelukket«.

Om den forklaring tages for gode varer, vil så vise sig. Under alle omstændigheder har holdene pligt til medvirke ved podieseancerne, så det kan langt fra udelukkes, at Deceunick-Quick Step idømmes klækkelige bøder.

Anden sejr til Fernando Gaviria

Dagens etape, som altså i høj grad overskyggedes af Keisse-sagen, havde colombianeren Fernando Gaviria (UAE Team Emirtes) tilbage i vinderrollen, da han i en tæt spurtduel med den slovakiske eksverdensmester Peter Sagan (Bora-hansgrohe) var en anelse hurtigere end denne.

131 af de 155 fuldførende ryttere var med hjem i første gruppe, og blandt dem, der blev sat af, var briten Mark Cavendish (Dimension Data), som var med i det sidste lille felt på et dusin mand med et minus på 7.47 minutter.

Gaviria rykkede i kraft af bonussekunderne tættere på den førende Julian Alaphilippe, men om colombianeren får nogen fornøjelse af det, er højst tvivlsomt med henblik på den kongeetape op til toppen af Alto del Colorado, der venter efter en hviledag.

Top-10 ser således ud: 1. Alaphilippe 11.35.42 timer, 2. Gaviria 8 sekunder, 3. Valerio Conti (UAE Team Emirates) 22, 4. Evenepoel samme tid, 5. Sagan 26, 6. Felix Grossschartner (Bora-hansgrohe), 7. Winner Anacona (Movistar) begge samme tid, 8. Leonardo Rosas (Mardan) 40, 9. Oscar Sevilla (Medellin) 41, 10. Simone Consonni (UAE Team Emirates) 44.


Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden