Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

  Alt om Tour de France 2019

Simon Yates på vej mod karrierens første sejr på en enkeltstart.
Foto: Anne-christine Poujoulat/Ritzau Scanpix

Simon Yates på vej mod karrierens første sejr på en enkeltstart.

Cykling
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Forbløffet vinder: Det havde jeg aldrig forestillet mig, at jeg kunne

Englænderen Simon Yates overraskede sig selv ved at vinde enkeltstarten i Paris-Nice.

Cykling
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Spanieren Marc Soler (Movistar) vandt sidste år Paris-Nice sammenlagt 4 sekunder foran englænderen Simon Yates (Mitchelton-Scott), men allerede på de første etaper i den aktuelle udgave satte de så uhjælpeligt meget tid til i den barske sidevind, at de er fuldstændig ude af billedet til de attraktive slutplaceringer i løbet.

I dag dokumenterede begge imidlertid på 5. etapes 25,5 km lange enkeltstart, der udgik fra og sluttede i Barbentane, at deres form ikke er så ringe endda.

Det gælder først og fremmest Yates, der overrumplede både sig selv og de fleste eksperter ved at sejre i 30.26 minutter – gennemsnitshastighed 50,274 km/t - mens Soler kørte ind som nr. 9 slået med 30 sekunder

Simon Yates var 7 sekunder hurtigere end den næstbedste, tyskeren Nils Politt (Katusha-Alpercin), mens indehaveren af den gule førertrøje polakken Michal Kwiatkowski (Team Sky) som nr. 3 slået med 11 sekunder styrkede sin position i klassementet.

Her har han sin colombianske holdkammerat Egan Bernal som sin nærmeste rival 19 sekunder bagude, mens spanieren Luis León Sanchez (Astana) på tredjepladsen er 28 sekunder efter

Fire røg ud af top-10

Bag disse tre tager top-10 sig nu således ud: 4. Wilco Kelderman (Team Sunweb) 1.01 minut, 5. Bob Jungels (Deceuninck-Quick Step) samme tid, 6. Nairo Quintana (Movistar) 1.05, 7. Felix Grossschartner (Bora-hansgrohe) 1.09, 8. Jakc Haig (Mitchelton-Scott) 1.19, 9. Rudy Molard (Groupama-FDJ) 1.22, 10. Romain Bardet (AG2R) 1.25.

Dermed blev der ryddet godt og grundigt op i klassementet, og efter at der inden etapen kun var 29 sekunders forskel på nr. 1 og 20, lyder den nu på 2.27 minutter inden weekendens altafgørende slag i bjergene.

Fire ryttere forsvandt ud af top 10: Belgieren Philippe Gilbert (Deceuninck-Qucik Step) fra 3 til 16, italieneren Matteo Trentin (Mitchelton-Scott)) fra 5 til 24, franskmanden Tony Galopin (AG2R) fra 6 til 12 og belgieren Oliver Naesen (AG2R) fra 9 til 17.

Deres afløsere er: Hollænderen Wilco Kelderman fra 16 til 4, luxembourgeren Bob Jungels fra 20 til 5, colombianeren Nairo Quintana fra 14 til 6 og australieren Jack Haig fra 17 til 8.

Måtte vente i en time og 20 minutter

Newzealænderen Tom Scully (EF Education First), der var startet som nr. 20, førte konkurrencen i en time, inden Simon Yates overtog hans plads i det varme sæde.

Her sad den 26-årige englænder i omkring en time og 20 minutter, indtil Kwiatkowski var kommet i mål, og det kunne konstateres, at ingen havde formået at tilbagelægge distancen hurtigere end Yates.

»Det kommer fuldstændig bag på mig, for end ikke i ungdomsårene var jeg i stand til at vinde en enkeltstart«, lød det fra en glad Simon Yates i det officielle sejrsinterview.

»Jeg vidste godt, at formen er i orden, selv om jeg altså blev slået ud i sidevinden, Men at den ligefrem skulle række til at slå flere ryttere, der er vant til at køre væsentligt bedre enkeltstarter, end jeg er, havde jeg ikke forestillet mig«.

Casper Pedersen bedst på enkeltstarten

Bedste dansker på enkeltstarten blev Casper Pedersen (Team Sunweb) som nr. 35 med et minus på 1.26 minut.

Sammenlagt er danskerne placeret således: 45. Magnus Cort (Astana) 14.26 minutter, 63. Jesper Hansen (Cofidis) 18.33, 92. Casper Pedersen 24.56, 133. Lars Bak (Dimension Data) 33.48.

Den 176,5 km lange 6. etape i morgen fra Peynier til Brignoles foregår i kuperet terræn, men ikke helt så udfordrende, som da Magnus Cort slog til i onsdags.

Umiddelbart indbyder ruten til et udbrud med ryttere, der er ude af klassementet, inden aspiranterne til de endelige topplaceringer i weekenden udkæmper de afgørende slag.

Det kan dog ikke udelukkes, at de mest hårdføre af sprinterne kan sidde med hjem, og i hvert fald er det deres absolut sidste chance for at markere sig i årets Paris-Nice.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden