Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Nu har Thomas Juel-Nielsen (med nummer 12) spillet 2 kampe i Superligaen for Sønderjyske. Begge mod AC Horsens. I den første blev han vist ud, i den anden blev han matchvinder.

Superligaen
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sønderjyske scorer sent sejrsmål i kampen for at undgå nedrykning

Thomas Juel-Nielsen blev matchvinder, da Sønderjyske besejrede AC Horsens.

Superligaen
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sønderjyske skulle vinde dagens kamp mod Horsens, hvis Glen Riddersholms plan om at undgå en plads i nedrykningsspillet skulle realiseres. Og efter en ekstremt hårdtspillet affære med hele 44 frispark endte missionen med at lykkedes. Dermed er spændingen maksimal i den ene af de to nedrykningsgrupper.

Første halvleg var der ikke meget at skrive hjem om. Særligt de første 30 minutter var præget af dårligt og nervøst spil fra begge mandskaber. Derfor blev det heller ikke til mange målchancer, men derimod masser af frispark og gule kort. Første egentlige chance tilfaldt Sønderjyskes Marc Lieder, som dog ikke formåede at sende bolden i nettet fra en skarp vinkel kort inden pausen.

Undervejs måtte profiler fra begge mandskaber udgå med skader. Der gik blot fire minutter, før Bo Henriksen måtte udskifte sin angriber Kasper Junker med en lårskade, mens det så værre ud for Sønderjyskes anfører, Marc Pedersen, som blev båret fra banen efter godt en halv time, mens han tog sig til knæet. I stedet for Marc Pedersen satte Glen Riddersholm Thomas Juel-Nielsen på banen, hvilket skulle vise sig at blive afgørende.

Efter pausen blev det mere tydeligt på kampbilledet, at Sønderjyske ikke kunne nøjes med uafgjort, og opgøret blev en anelse mere åben og flydende. Kun en anelse.

Men i det 79. minut kom forløsningen. I en kamp, der så snesevis af dårlige serve ved diverse dødbolde, kom der omsider et oplæg med kvalitet, da Niki Zimling lagde et perfekt frispark ind i boksen, som Kees Luijckx kom først på. Den ellers så målfarlige forsvarsspiller ramte dog lige på Matej Delac i Horsens-målet, men det var med en sådan kraft, at kroaten kun fik pareret bolden ud for fødderne af sig.

Og hvem kom løbende der til at prikke bolden i mål – Thomas Juel-Nielsen, som hidtil kun havde spillet en enkelt kamp efter sin ankomst til Sønderjyske, hvor han fik rødt kort efter 50 minutter. Hvilket i øvrigt også var mod Horsens.

Med højrebenet slaskede han bolden i nettet til 1-0, som også blev kampens resultat.

Dermed holder Sønderjyske live i deres chance for at undgå de direkte opgør om nedrykning. Kl. 18.00 tager Vejle imod AGF i dagens anden kamp i gruppen.

Ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden