Tirsdag trænede landsholdet for lukkede døre i Boxen. Onsdag vil der være fuldt hus, når pladsen i semifinalen skal sikres.
Foto: Jens Dresling

Tirsdag trænede landsholdet for lukkede døre i Boxen. Onsdag vil der være fuldt hus, når pladsen i semifinalen skal sikres.

Håndbold

Danmark kan tåle et nederlag på fire mål og stadig komme i semifinalen

VM-værterne kæmper med Norge og Sverige om de to pladser i medaljekampene.

Håndbold

Selv om det danske landshold har vundet syv kampe på stribe med en samlet målscore på 218 mod 145, så kan VM-semifinalen stadig nå at glippe.

Situationen i mellemrunden inden de sidste kampe i aften er den, at Danmark topper gruppen med 8 point foran Norge og Sverige, der begge er noteret for 6 point. Dermed kan det danske hold booke billetten til Hamburg, hvor semifinalerne spilles fredag aften, ved at slå Sverige eller spille uafgjort i den sidste kamp.

Den penible situation, hvor Danmarks semifinaleplads kan komme i fare, opstår, hvis Norge slår Ungarn, og Sverige efterfølgende besejrer de danske VM-værter. I så fald vil de tre nordiske lande alle slutte med 8 point, og så skal de to semifinalister findes ved at kigge på de indbyrdes opgør mellem de tre nationer.

Her står Danmark godt med 30-26-sejren over Norge, og nordmændene har besejret Sverige 30-27. Hvis Sverige så vinder over Danmark, vil de tre lande have 2 point, og dermed bliver den indbyrdes målscore afgørende.

Danmark har plus 4 mål, Norge har minus 1 mål, og Sverige minus 3 mål. Det betyder, at Danmark kan tabe med fire mål til Sverige og stadig holde Norge bag sig, fordi VM-værterne så vil have 0 i målscore og Norge altså minus 1. Danmark kan også tåle et nederlag på 5 mål, hvis holdet scorer minimum 27 mål.

Sverige skal, stadig forudsat at Norge vinder over Ungarn, besejre Danmark med mindst 3 mål for at nå semifinalen. Ender det med en svensk sejr på 3 mål, er både Danmark og Sverige videre til semifinalen.

I den anden mellemrunde er Tyskland og Frankrig allerede klar til semifinalerne inden sidste spillerunde.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

 • 
  Arkitekt Jørn Utzon viser prototype på etfamiliehus i 1969.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?
  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?

  Henter…

  I dag er der premiere på dokumentarfilmen ’Jørn Utzon – manden & arkitekten’ om den dansker, der bl.a. tegnede Sidney-operaen: En bygning, der regnes med blandt det 20. århundredes mest ikoniske bygningsværker. Men hvordan endte Jørn Utzons hjertebarn, operaen i Sidney, som hans livs tragedie? Og hvorfor frøs danske arkitekter ham siden ud?

Forsiden

Annonce