Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Tirsdag trænede landsholdet for lukkede døre i Boxen. Onsdag vil der være fuldt hus, når pladsen i semifinalen skal sikres.

Håndbold
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Danmark kan tåle et nederlag på fire mål og stadig komme i semifinalen

VM-værterne kæmper med Norge og Sverige om de to pladser i medaljekampene.

Håndbold
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Selv om det danske landshold har vundet syv kampe på stribe med en samlet målscore på 218 mod 145, så kan VM-semifinalen stadig nå at glippe.

Situationen i mellemrunden inden de sidste kampe i aften er den, at Danmark topper gruppen med 8 point foran Norge og Sverige, der begge er noteret for 6 point. Dermed kan det danske hold booke billetten til Hamburg, hvor semifinalerne spilles fredag aften, ved at slå Sverige eller spille uafgjort i den sidste kamp.

Den penible situation, hvor Danmarks semifinaleplads kan komme i fare, opstår, hvis Norge slår Ungarn, og Sverige efterfølgende besejrer de danske VM-værter. I så fald vil de tre nordiske lande alle slutte med 8 point, og så skal de to semifinalister findes ved at kigge på de indbyrdes opgør mellem de tre nationer.

Her står Danmark godt med 30-26-sejren over Norge, og nordmændene har besejret Sverige 30-27. Hvis Sverige så vinder over Danmark, vil de tre lande have 2 point, og dermed bliver den indbyrdes målscore afgørende.

Danmark har plus 4 mål, Norge har minus 1 mål, og Sverige minus 3 mål. Det betyder, at Danmark kan tabe med fire mål til Sverige og stadig holde Norge bag sig, fordi VM-værterne så vil have 0 i målscore og Norge altså minus 1. Danmark kan også tåle et nederlag på 5 mål, hvis holdet scorer minimum 27 mål.

Sverige skal, stadig forudsat at Norge vinder over Ungarn, besejre Danmark med mindst 3 mål for at nå semifinalen. Ender det med en svensk sejr på 3 mål, er både Danmark og Sverige videre til semifinalen.

I den anden mellemrunde er Tyskland og Frankrig allerede klar til semifinalerne inden sidste spillerunde.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden