0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Nytårstilbud: Følg med i Politiken hele året for kun 2021,- Køb nu

Norge opgiver EM og efterlader Danmark som eneste vært

På grund af coronavirus bliver der ikke EM i håndbold i Norge. Nu peger alt på Danmark som eneste vært.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

De norske kvinder har vundet mange guldmedaljer som her VM i Herning i 2015. De havde håbet at skulle spille EM på hjemmebane, men den drøm er nu slukket.

Håndbold
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Håndbold
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Norges Håndboldforbund har i dag meddelt Det Europæiske Håndboldforbund og Dansk Håndbold Forbund (DHF), at EM i kvindehåndbold, der starter 3. december, ikke kan afvikles i Norge, og der arbejdes derfor nu på højtryk for at finde en alternativ løsning.

Lige nu er Danmark eneste vært for mesterskabet.

Den norske regering har i de seneste uger sået tvivl om mulighederne for et delt EM-værtskab i Norge. I dag har Norges Håndboldforbund og de norske myndigheder så endeligt slået fast, at EM ikke kan forenes med de nuværende norske covid-19-restriktioner.

Udmeldingen ærgrer Per Bertelsen, der er formand i Dansk Håndbold Forbund:

»Vi havde selvfølgelig glædet os til, at vi sammen med Norge skulle arrangere dette mesterskab. Der ligger mange, mange timers samarbejde og forberedelse bag planlægningen af et mesterskab, og vi er derfor rigtig kede af, at de norske restriktioner spænder ben for vores gode kolleger i Norges Håndboldforbund«, siger Per Bertelsen i en pressemeddelelse og fortsætter:

»Vi er allerede i gang med at se på, hvad der kan lade sig gøre i forhold til afviklingen af hele EM i Danmark. Mere kan jeg på nuværende tidspunkt ikke sige. Det er en kæmpe opgave, der ligger foran os, men hvis der er nogen, der kan løse den, er det mine kolleger i Dansk Håndbold Forbund og alle de fantastiske frivillige«, siger Per Bertelsen i pressemeddelelsen.

Dansk Håndbold Forbund forventer at kunne komme med yderligere information om afviklingen af EM tirsdag 17. november.

Alle sten er vendt

Danmark er i forvejen vært for to indledende puljer samt en mellemrunde, alt sammen i Herning.

Norge skulle have afviklet to indledende puljer, en mellemrunde samt finalestævnet i Trondheim.

»Vi har vendt hver eneste sten i håb om at få mesterskabet i Norge. Nu er tiden kommet til at acceptere, at det ikke kan lade sig gøre med de retningslinjer, der gælder her hjemme. Det respekterer vi«, siger formanden for Norges Håndboldforbund, Kåre Geir Lio, i en pressemeddelelse.

Ifølge Ekstra Bladet og TV 2 bliver det Kolding, der overtager den norske del af EM-værtskabet, hvis DHF kan blive enige med EHF og den økonomiske side af sagen.

Per Bertelsen har flere gange slået fast, at Danmark ikke påtager sig Norges del af mesterskabet, hvis det medfører yderligere udgifter for det danske forbund.

»Parterne (NHF, DHF og EHF, red.) arbejder nu i fællesskab på, at Danmark kan blive vært for hele turneringen, hvis det kan lade sig gøre både praktisk og økonomisk«, skriver Norges Håndboldforbund i en pressemeddelelse.

Økonomien skal på plads

På grund af coronapandemien vil kampene blive afviklet for næsten tomme tribuner, og dermed er den primære indtægtskilde for DHF elimineret.

Aflysningen af den norske EM-del betyder også, at den planlagte opvarmningsturnering Golden League i Bergen 26.-29. november er taget af skemaet.

Danmark skulle have deltaget i Golden League som en del af EM-forberedelserne og spillet tre kampe mod Norge, Tyskland og Frankrig.

DHF kan ikke sige noget om, hvorvidt kampene gennemføres et andet sted.

Læs mere:

Annonce

  • Håndbold-VM for herrer 2021

Læs mere

Annonce

For abonnenter