Caroline Wozniacki har tidligere gjort det rigtig godt i Auckland, hvor det sidste år blev til en finale, der dog blev tabt til tyske Julia Görges.
Foto: Vincent Thian/AP

Caroline Wozniacki har tidligere gjort det rigtig godt i Auckland, hvor det sidste år blev til en finale, der dog blev tabt til tyske Julia Görges.

Tennis

Canadisk teenager knækker Caroline Wozniacki i Auckland

Danskeren har dermed fået en svag optakt til sit forsøg på at forsvare titlen ved Australian Open.

Tennis

Det kan godt være, at 18-årige Bianca Andreescu kun er nr. 152 på verdensranglisten, men torsdag leverede hun en præstation, der var den største i karrieren hidtil, da hun besejrede ranglistens nr. 3, Caroline Wozniacki, 6-4, 6-4.

Det var realiteten i Aucklands 2. runde, og nu venter Venus Williams i kvartfinalen. Den modstander havde amerikaneren ikke lige set i sin næste kamp, for efter Williams’ sejr over Laura Davis sagde hun i et kort baneinterview, at hun så frem til endnu en spændende kamp mod danskeren. Hun rettede det dog hurtigt, da det lød lidt forkert over for den unge canadier.

Og det var jo heldigt, for set over hele kampen var Andreescu bedst på dagen i et opgør med en lidt for passiv Caroline Wozniacki, der også havde ondt i mavemusklerne, mens vinderen fik behandling for både ryg- og lægsmerter.

»Helt ærligt, så kan jeg næsten ikke tro det her. Jeg har drømt om at spille på den store scene mod de berømte navne, og her er jeg så. Jeg har ganske vist haft problemer med ryggen på det seneste, men jeg kæmpede bare videre til det sidste«, fortalte Bianca Andreescu tilskuerne efter gevinsten.

Ønsket fremgang udeblev

Caroline Wozniacki sagde efter sin 1. runde-sejr over tyske Laura Siegemund, at hun ikke havde leveret nogen køn omgang tennis, men at hun håbede, det blev bedre i næste kamp. 1. sæt torsdag mod Andreescu indfriede nok ikke danskerens forventninger, for Wozniacki leverede på et meget ujævnt niveau, og modstanderen viste, at hun har en baghånd, man ikke skal skal give for mange muligheder. Den var giftig.

Undervejs var Wozniacki uden for banen for at modtage behandling, men hun kom tilbage ved stillingen 3-4 uden at have fået tapet en arm eller et ben op. Hun fik også udlignet til 4-4, men derefter lukkede Andreescu alligevel sættet via en god blanding af hårde baghåndsvindere, stopbolde og effektiv optræden ved nettet.

Piotr Wozniacki var på banen for at rådgive sin datter før 2. sæt, og hvis han opfordrede hende til at skrue lidt op for offensiven, var det på sin plads, for af og til havde Caroline Wozniacki virket for passiv i duellerne i 1. sæt.

Travl Piotr Wozniacki

Men det startede ikke lovende for Wozniacki, der mistede sin serv til 1-2, hvorefter Piotr gjorde endnu et forsøg på at tale noget gejst ind i sin spiller, der tog sig lidt til mavemusklerne. Det viste sig, at hun havde fået tape på maven, og at et maveproblem måske havde indvirkning på hendes serv.

Samtidig fik Andreescu, der var kommet med i hovedturneringen via kvalifikation, liggende på banen behandling, bl.a. i ryggen, mens hendes ansigt signalerede smerter.

Oven på den pause begyndte det så at dryppe, da spillerne endelig stod til at genoptage spillet. Altså endnu en pause, og her var den lokale tid ved at runde 22.30. Men bygen var kortvarig, og efter Wozniacki selv havde pålagt mere tape på maven, fulgte et ujævnt parti, hvor Wozniacki fik brudt tilbage til 2-2.

Piotr Wozniacki havde en travl aften, for han var atter på banen ved 3-2 til Caroline Wozniacki, da stemningen var skiftet fra nedtur til optimisme. Og Bianca Andreescu virkede mør, for hun lavede nu markant flere fejl, hvilket kostede bunker af kræfter, før hun udlignede til 3-3.

På trods af flere korte behandlinger for lægkrampe var det Bianca Andreescu, der ved 5-4 havde mulighed for at serve sejren hjem. Det lykkedes efter nogle hårde og lange dueller. Ikke lige den ønskede sæsonstart Caroline Wozniacki.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Kvinder efter flugt fra Baghouz i det østlige Syrien. Foto: Fadel Senna / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?
  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?

  Henter…

  USA’s tilbagetrækning fra Syrien har gjort spørgsmålet om de danske IS-krigere højaktuelt. Skal vi tage dem hjem igen, efter at de har kæmpet for et verdensomspændende islamisk kalifat? Og har vi en forpligtelse over for de danske børn, der er blevet født undervejs i kampene?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

Forsiden

Annonce