Foto: Per Folkver
Viden og tech

Kunne du tænke dig en pose vandmandschips?

Det tager ganske kort tid at tørre vandmænd med ny metode. Og ifølge fysikeren bag har en tør vandmand gastronomisk potentiale.

Viden og tech

I køledisken hos Irma kan man købe larver og græshopper på frost. Og måske går der ikke lang tid, før man også kan købe tørrede vandmænd eller vandmandschips i dagligvarebutikkernes delikatesseafdeling.

En gastrofysiker på Syddansk Universitet har fundet en ny metode, som kan gøre en vandmand klar til spisning på bare få dage. Det fremgår af en rapport, publiseret i tidsskriftet International Journal of Gastronomy and Food Science.

Og der skal ganske få remedier til. En vandmand og en flaske alkohol med høj procent. Fremgangsmåden er ligeså let.

Vandmanden lægges i alkohol. Alkoholen trækker vandet ud af vandmanden. Når alkoholen i vandmanden er fordampet, vil en tørret, papirstynd vandmand, der næsten har konsistens som en fransk kartoffel, ligge tilbage.

Asiatisk delikatesse

Tørringsmetoden er ny, men det er faktisk ikke nyt at spise vandmænd. I Kina har befolkningen spist vandmænd og brandmænd i mere end tusind år, og i Japan betragtes goplerne også som en delikatesse.

I de asiatiske lande bliver der, ifølge rapporten, hvert år produceret flere hundrede ton tørrede vandmænd om året. Til gengæld bruger de helt op mod 40 dage på at dræne de gennemsigtige væsener for vand, når de tørres ved saltning.

Derfor mener gastrofysiker Mie Thorborg Pedersen, der står bag undersøgelsen, at det »måske kan være interessant for dem, at overveje alkoholtørring«. Det skriver SDU på deres hjemmeside.

Smager den godt? Det mener Mie Thorborg Pedersen.

»Især deres mundfølelse og æstetiske fremtræden har gastronomisk potentiale«.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce