Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Alle dannede mennesker kan blive enige om, at Trump er et fjols. Problemet er dem, der stemmer på ham, dem, der er uden for den økonomiske og kulturelle hovedstrøm. De er blevet mere synlige end ved noget tidligere amerikansk valg.

 
Seneste på politiken.dk
Annonce

fredag 21. oktober 2016

Læs dagens e-avis her

De nægtede at holde kæft og indordne sig, samlede dokumentation i arbejdstiden og gik til myndighederne med deres mistanker om urent trav i den lille Andelskassen J.A.K. Nu er både direktør og andelskasse historie.

 

Gentofte er berømt og berygtet for at huse den kulturelle elite. Nogle betegner finkulturen som hverdag.

 
Annonce
Magasinet
 Foto: Ivan Riordan Boll

Ungdomspolitikere undersøger politikerleden med tændt videokamera

De fleste danskere er lede ved politikerne. Det har fået videoplatformen Everyday til at kaste frontfigurer fra de politiske ungdomsorganisationer ud i det skeptiske folkehav.

Hold 9. En del af Hold 9 på basen i Afghanistan. Helt ude til højre med skægget er det delingsføreren Jonas Pløger, den soldat, som alle overordnede ønskede under sig og alle underordnede ønskede over sig. Ved siden af står Jonas Hjorth. Privatfoto

Hver nat holdt mareridtene fest inde i ham

Jonas Hjorth kom hjem fra krigen og havde Sofie og drømmen om Jægerkorpset. Drømmen forliste i tvangstanker, psykiatrisk afdeling og selvhad i en sofa, hvor han kørte matadormiks ind, mens han tænkte på at tage sit liv.

Transformation. 50-årige Memo Gonzarlez får normalt til opgave at slæbe grus eller kaffesække som daglejer i Tucson. Men i dag er han heldig og bliver hyret til at lave churros til en baseballkamp. De daggamle skægstubbe bliver fjernet, og det slidte arbejdstøj udskiftes med en ren skjorte. Den lidt forhutlede løsarbejder med et drenget smil ligner pludselig enhver anden midaldrende mand. Foto: Miriam Dalsgaard

Politiken har besøgt stedet, hvor USA's grænsepoliti ikke kommer

De illegale indvandrere, der klarer turen gennem ørkenen fra Mexico til USA, ender som lavtlønnede i konstant risiko for at blive deporteret. På en plads ved en kirke i Tucson har daglejerne lavet deres egen arbejdsformidling.

Gæsterne havde svært ved at finde en grimasse , der kunne passe, da Donald Trump til en middag - der skulle være hyggelig - rakkede sin modstander ned.

Før Halfdan Pisket slog igennem med 'Dansker'-trilogien, var han ude med den erotisk søgende og sjæleligt søsyge 'Låsesmedsfilerne'. Nu udkommer den i en revideret udgave.

Politiken synes
 
Fik du set?
SYG. Nikoline Iversen er en af de ca. 400 danskere, der lever med sygdommen cystisk fibrose. Hun har akut brug for nye lunger. Foto: Privatfoto

»Jeg kan ikke leve meget længere, som jeg gør nu«

I en alder af kun 17 år, kom Nikoline Iversen på venteliste til nye lunger. Det er den medfødte sygdom Cystisk Fibrose (CF), der har forårsaget, at hendes egne lunger nu ikke længere kan fungere optimalt. Men manglen på organer har gjort ventetiden lang.

Håndværkersex. I første episode af Joe Swanbergs antologi, 'Easy', kaster ægteparret sig ud i rollespil for at peppe det stillestående parforhold op. Foto: Zac Hahn/Netflix

Sexet Netflix-serie tilbyder noget at skændes om over aftenkaffen

'Easy' er fortællinger, man kan relatere til, og tilmed komme op at toppes over i et parforhold.

 Foto: Erik Johansson

Øhh ... hov, det kan man da ikke!

Fotomanipulation: Den er helt gal i den svenske fotograf Erik Johansson billeder. Og sådan skal det være ...

Roca Partida, Mexicos Stillehavskyst. Billedet vandt en 2.-pris i World Press Photo i år. Foto: Anuar Patjane Floriuk

»Dagen efter steg hvalen op og udstødte den sørgeligste lyd«

Vinderfotografen Anuar Patjane Floriuks billeder fra havets dyb er smukke. Men indimellem ender det brutalt.

Ubehøvlet. »Skete det lige? Sagde han det?« Ida Rud oplever alt for ofte, at fremmede råber skældsord efter hende på gaden. Foto: Nanna Navntoft

Klumme: Min sjæl bliver hakket i stykker, når fremmede råber »fede kælling«

Ida Rud bliver jævnligt mødt af stride tilråb, mens hun cykler. Men hun nægter at skamme sig over sin krop.

 Foto: Thomas Borberg

Derfor bringer vi PET-bogen

Kommentar. Med fogedforbud mod PET-bog anfægtes basale frihedsrettigheder, og efterretningstjenesten efterlader sammen med Københavns Byret et demokratisk problem.

SAMMEN. Lærke på snart seks år 
bliver fulgt i skole af sin mor. Kontanthjælpsloftet skal presse Lene Kruse til at gøre mere for at finde job. Efter 11 år i på kontanthjælp. Foto: Mads Nissen

Lene er spastiker og ikke erklæret jobparat. Nu rammer hun kontanthjælpsloftet

Lene Kruse har søgt hundredvis af job. Fra på lørdag sættes hendes støtte ned med 2.100 kr. For at motivere hende yderligere til at arbejde.

Danskhed. »Jeg spiser flæskesteg med kartofler, brun sovs og rødbede en gang imellem. Ikke fordi jeg skal, men fordi jeg kan lide det«, skriver Ivan Gaseb, der dog må indse, at det ikke rækker til at være rigtig dansk. Foto: Jens Dresling (arkiv)

Dansker med afrikansk baggrund: Undskyld, Danmark. Undskyld, Pernille

Lige nu er jeg og de andre udlændinge det største problem i Danmark. I hvert fald hvis man spørger Pernille Vermund fra Nye Borgerlige.

Endelig. »Alt for længe har vi ventet på at få ryddet de mennesker af vejen, som ikke klæder vores nyerhvervede katalogliv« skriver klummeskribenten i dagens satiriske klumme. Foto: Finn Frandsen (arkiv)

Gentrificering: Barnevognseliten har endelig vundet slaget om København

Ugens klummeskribent har fået det sarkastiske ben ud af sengen.

Myte. Høje skatter er ikke lig med tyveri. Selv for de rigeste er velfærdsstaten en god forretning, siger Ha-Joon Chang. Foto: Dieter Telemans/Panos Pictures (arkiv)

Berømt Cambridge-professor: I aner slet ikke, hvor unik jeres velfærdsstat er

Det er lykkedes højrefløjen at give flygtninge skylden for utryghed og velfærdsbesparelser. I virkeligheden bør finanssektoren tage æren for Europas misere, siger den berømte økonom Ha-Joon Chang.

PRES. Hvorfor spilder et blad som Vi Unge deres sider på gammeldags idealer og på at fortælle piger, hvordan de skal være, spørger 15-årige Ida Glitre. Foto: Mads Nissen

»Hvorfor skal jeg give en fuck for, om drengene kan lide min læbestift?«

Jeg er træt af, at bladet Vi Unge sætter mig og alle andre danske piger i bås. Deres idé om, at drenge skal vurdere vores værd, giver dårlig selvtillid.

Værdier. Psykologiprofessor Svend Brinkmann er snart aktuel med bogen 'Ståsteder', der både er en kras kritik af tidens nyttetænkning og et bud på ti eksistentielle fænomener, som har iboende værdi. Foto: Rasmus Baaner

Svend Brinkmann: Lad os genfinde meningen med tilværelsen

Alt, hvad vi gør, skal være nyttigt. Det er en væsentlig forklaring på, at så mange mennesker har det dårligt

Tegning: Mette Dreyer

Etnisk dansk gymnasieelev: Jeg er i mindretal i min egen hverdag

Gymnasieelever fra ghettogymnasier får en gymnasietid i mindretal, hvor badeture, kjolelængder og alkoholindtag skiller vandene.

Se 28 europæiske tegneres fortolkning af Europa lige nu - i lyset af Brexit

Politiken har bedt 28 europæiske aviser om at tegne Europa efter Brexit.

Mobning. En stribe grupper på blandt andet Facebook med navne som ’Offensimentum’ og ’Lokumentum’ bruges af tusindvis af unge til at lægge mobbende billeder eller kommentarer om andre ud til fælles skue. Arkivfoto. Foto: Thomas Borberg

Mor om lukket facebookgruppe: »Det var rimelig skræmmende læsning«

Et helt uskyldigt billede af unge på lejr blev tyvstjålet fra Pernilles datters facebookprofil og lagt ud i en lukket gruppe på Facebook. Her blev datterens billede svinet til.

Annonce
Andre medier skriver lige nu