Vi skal turde sige, at en anden verden er mulig, men at vejen dertil koster. Hvis vi ikke gør noget, vil det koste os alle langt mere. For må det vel godt koste at redde vores planet?
Tegning: Jørn Villumsen (Arkiv)

Vi skal turde sige, at en anden verden er mulig, men at vejen dertil koster. Hvis vi ikke gør noget, vil det koste os alle langt mere. For må det vel godt koste at redde vores planet? Tegning: Jørn Villumsen (Arkiv)

Debatindlæg

Dette er et debatindlæg. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her.


Leila Stockmarr: Klimakrisen er så uoverkommelig, at vi ikke kan overskue andet end at ignorere den

Ja, klimakrisen virker uoverstigelig, men det må ikke forhindre os i at skabe forandring.

Debatindlæg
FOR ABONNENTER

Klimakampens måske største sociale udfordring er, at dens dystopiske fremtidsperspektiver passiviserer os. Tanken om vores egen adfærds altødelæggende konsekvenser aktiverer reptilhjernens psykologiske mekanismer, der får os til at vende virkeligheden ryggen. For hvordan skal vi rumme, at vi er medskyldige i at fortsætte en udvikling, der betyder, at de næste generationer ikke er sikret frihed til at leve?

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce