Flere tidligere studier peger på, at forbrugere, der køber mange økologiske fødevarer, har en sundere kostsammensætning end andre forbrugere. Uanset om økologiske fødevarer isoleret set er sundere end de tilsvarende konventionelle varianter, kunne der derfor se ud til at være en sammenhæng mellem økologisk fødevareforbrug og sund levevis. Denne sammenhæng har vi undersøgt nærmere i projektet OrgHealth, som bliver støttet af et af de danske økologiforskningsprogrammer.
Vi har anvendt tre typer af data: data fra fokusgruppeinterviews, data fra besvarelsen af et spørgeskema samt købsdata. Mens fokusgruppeinterviewene er foretaget med 39 forbrugere af økologiske fødevarer, er de sidste to datasæt baseret på besvarelser fra et repræsentativt udsnit af danske forbrugere.
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.
Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.
Prøv Politiken nuEr du under 30 år og udeboende? Få halv pris her
Allerede abonnent? Log ind her
Skriv kommentar