0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Sune Gylling Æbelø: Historien vil rejse en skamstøtte over vores konventionelle griseproduktion

Hvis du, ærede læser, har et gennemsnitligt læsetempo, vil 82 danske pattegrise nå at dø enten under fødsel, af kulde, sult eller af at blive ligget ihjel af deres mor, inden du har læst denne tekst til ende.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Arkivtegning: Jørn Villumsen

Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Jeg har et usentimentalt forhold til dyr. Ganske som landbrugs- og fødevareminister Jakob Ellemann Jensen (V) for nylig i forbifarten fik meddelt sig til en kolerisk, vegansk demonstrant, elsker også jeg bacon. Og flæskesteg og medister og skinke og sylte og rullepølse og blodpølse og æbleflæsk og frikadeller og leverpostej.

Jeg afskyr veganske ekstremister, som med deres bimlende proportionsforvrængede paralleldragninger imellem kødspisere og pædofile eller med deres massepsykotiske fællesgråd ved dyretransporter gør det alt for nemt og bekvemt at negligere debatten om dyrevelfærd som et cirkustelt fuld af jubelidioter.

Men jeg vil næsten hellere stedes til hvile med en boltpistol eller – som Lise Nørgaard engang udtalte, at hun forestillede sig helvede – høre tyske lieder på repeat dag og nat til mine dages ende, end jeg vil være med til økonomisk at holde hånden under burgrise-industrien. Konventionel dansk griseproduktion er en kædereaktion af tortur og mishandling af højt intelligente dyr, og der findes for oplyste mennesker ingen etisk forsvarlig undskyldning for at købe produkter derfra. Hvis man ikke vil betale prisen for anstændigt produceret kød, må man spise rugbrød og gulerødder.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden