Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

»Det gør mig betænkelig, at Nina Smith beder de studerende om at »fremvise noget, der kan gøre de studerende klogere«. Det burde være hendes forpligtelse som professor i nationaløkonomi at holde sig løbende orienteret«, skriv professor i samfundsøkonomi Jesper Jespersen i dette debatindlæg. Foto: Finn Frandsen

Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dette er et debatindlæg. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle holdninger, som kan udtrykkes inden for straffelovens og presseetikkens rammer, er velkomne, og du kan også sende os din mening her.


Professor Jesper Jespersen til Nina Smith: De økonomistuderende bliver muligvis »klædt bedst på« til et job i Finansministeriet. Men ikke til at forstå en kriseramt verden

Tidligere vismand Nina Smith fremfører fejlagtige svar på økonomistuderendes kritik af teoretisk snæversynet undervisning.

Debatindlæg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

»Vi klæder de økonomistuderende bedst på«, fastholder professor og tidligere vismand Nina Smith som reaktion på den grundlæggende kritik af pensum på økonomistudierne på de gamle universiteter, der kom fra en repræsentant for Re-Thinking Economics. Det, den studerende med rette opponerede imod, er det foruroligende forhold, at den økonomiske krise intet afgørende har ændret i det pensum i makroøkonomi, som der undervises i. Det er efter min vurdering et fejlagtigt svar, Nina Smith giver. Det pensum, der undervises i, kunne ikke (for nu at citere det britiske tidsskrift The Economist) forklare, hvorfor den økonomiske krise opstod, hvorfor den trak i langdrag, og hvilken politik der ville forhindre en ny krise i at opstå.

 • Ældste
 • Nyeste
 • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden