Arkivfoto: Jens Dresling/Petros Giannakouris
Klummer

Dette er en klumme. Klummen er udtryk for skribentens holdning.


En god dag for EU - og en dårlig dag for københavnere

Politiken kårer hver dag, hvem der har haft en god dag - og hvem der har haft en dårlig dag.

Klummer

En god dag for ...

EU. Den Europæiske Union har i årevis været nationale politikeres foretrukne mobbeoffer. Unionen har rutinemæssigt fået skyld for alskens ulykker, og i dag undlod Folketinget og Københavns Rådhus at hejse det blågule EU-flag, selv om det var Europadag.

Nu kan tiden i skammekrogen imidlertid være ovre for EU. Statsminister Lars Løkke Rasmussen erkendte i en tale, at hans eget parti, Venstre, har været med til at tale EU ned.

Ved at fokusere på de ting, som ikke fungerer i EU, er borgerne blevet efterladt med en følelse af, at det hele er for dårligt, påpegede Løkke og bebudede, at han fremover vil være med til at tale det europæiske fællesskab op.

Om det så betyder, at Folketinget næste år ligefrem vil hejse EU-flaget på Europadag, melder historien ikke noget om.

En dårlig dag for ...

Københavnere. Man kunne tro, at Københavns beboere havde det fint i disse dage, hvor våren virkelig går gennem Nyhavn. Sandheden er imidlertid, at hovedstaden er ramt af horder af turister, beretter Berlingske.

Turisternes indtog er så voldsomt, at »det kan føles som et rent helvede at gå gennem Nyhavn om sommeren eller cykle i myldretiden over Dronning Louises Bro«, fortæller avisen.

Så slem er situationen, at myndighederne nu vil gribe ind for at undgå, at »tsunamier af turister vælter byen over ende og slider på historiske monumenter og jager borgere væk«, skriver Berlingske. Eneste lyspunkt synes at være, at byens aktuelle knaphed på skoler og børnehaver vil blive en saga blot, i takt med at borgerne jages væk af vilde kinesere i ’I love CPH’-T-shirts.

 • Ældste
 • Nyeste
 • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

Forsiden

Annonce