0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Nørrebro-restaurant i nye klæder: Kendt restauratør siger farvel til det spanske og goddag til det grønne køkken

I Rantzausgade kan du fra midten af februar sætte tænderne i grøn mad, når Kenn Husted inviterer indenfor i sin nye restaurant Glou Glou.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Arkivfoto: Thomas Borberg
Foto: Arkivfoto: Thomas Borberg

Restauratør og vinimportør Kenn Husted ændrer kurs for sin restaurant i Rantzausgade og denne gang er det med fokus på de grønne retter.

iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Manden bag nogle af byens mest populære vinbarer og hangouts sadler om.

Forrige år åbnede Kenn Husted (Bibendum, Falernum, Paté Paté, mfl.) den spanske vinbar La Fabrica på Nørrebro, men fra 11. februar går restauranten i Rantzausgade under navnet Glou Glou.

Stedet siger hasta luego til det spanske og vil i stedet byde på et nyt koncept med ’grøn dining’ fra morgen til aften og en menu bestående 60 procent grønt, 30 procent fisk og 10 procent kød.

Husted har i det seneste årti sat sit præg på den københavnske gå-i-byen-kultur med afslappet atmosfære, en forkærlighed for Middelhavets køkkener og egen import af vine, der som regel er til at betale.

Han driver i forvejen blandt andet Falernum på Værnedamsvej, Bibendum i Nansensgade og Adendum i Snorresgade og står bag spisestedet Antidote i Jægersborggade og Paté Paté, som både findes i Kødbyen og i Kastrup Lufthavn.

Da Politiken i august 2017 besøgte La Fabrica, som nu bliver til Glou Glou, skrev madanmelder Joakim Grundahl, at stedet var en god og hyggelig spansk vinbar (med en solstråle af en tjener!), men at deres nye fortolkninger af det spanske køkken fejlede.

Foruden mad byder Glou Glou også på cocktails.

Åbner under Dining Week

Det bliver i forbindelse med Dining Week 2019, at Glou Glou får sin debut, og under festivalen kan man få et smugkig på hvad, der venter.

For 215 kroner kan man spise sig gennem tre retter bestående af saltbagt knoldselleri og braiseret squash til forret, stegt kulmule med musling, bagt perle salat, butternut squash og fladbrød til hovedret og en dessert bestående af blommer, parfait is med vanilje og crumble.

Glou Glou åbner i forbindelse med Dining Week (i uge 7), og har åbent fra morgen til aften.

Læs mere:

Annonce

IBYEN

Finn Frandsen

Normalt ville jeg aldrig afsløre dem. Men her får du mine 21 favoritter, når jeg skal bestille asiatisk takeaway

Martin Slottemo Lyngstad

Den store guide til vinter­badning i København

Peter Hove Olesen

Sådan fanger du en fisk i Københavns Havn

PR/Søtofte

Bliver det den store madtrend i 2021?:  Her er 8 ting, du skal spise, drikke og opleve i januar

Vi spurgte 10 københavnere, hvor de går hen, når de savner autentisk mad fra deres hjemland

OLESEN PETER HOVE

Her er 20 af de bedste gratis oplevelser i København

Philip Ytournel/POLITIKEN

Se listen:  Her er 100 ting, du kan lave uden at forlade hjemmet

Sine Jensen

Manhattan:  Sådan laver du den perfekte udgave af cocktailen, hvor Europa møder De Forenede Stater

Martin Lehmann

Ibyen guider:  Ny brødbar fra Hart og 11 andre spisesteder, du gerne vil kende

Martin Lehmann

10 timer i Nordvest:  Sådan skal du bruge en dag i Københavns rå mutant-bydel på ydersiden af Nørrebro

Carlo Villarica/Unsplash

Ibyen guider:  Her er 15 tips og tricks til dig, der leder efter et billigt sted at bo i København

Mads Nissen

Ibyen guider:  10 af Københavns bedste bagerier

Emma Sejersen

Velkommen til hovedstaden:   Den ultimative byguide til nye studerende i København

Martin Lehmann

Det bedste stambord, den klammeste kælder og den smukkeste park:   25 københavnere udpeger deres yndlingssted i byen

Jens Dresling

Her er 8 ting, du skal spise, drikke, læse og opleve i oktober

Mads Nissen

Cheap Eats 2020:  De bedste måltider i København til max 100 kr.

Maud Lervik

'Champagne­vask', 'floor' og 'discofinger':   Her er Ibyens ordbog over slang i natte­livet

Joachim Adrian

Pimp dit hjem:  Sådan får du en smuk altan ifølge blomster­dronningen Poppykalas

Per Folkver

Ibyen guider:  7 grønne udflugter fra København, hvor der er masser af plads

Mads Nissen

Old Fashioned:  Vil du være en mester i hjemmebaren, skal du starte med denne klassiker

Hurra!  Hvor holder man en fremragende fødselsdag i København? Ibyen giver dig 12 stærke bud

Christian Klindt Sølbeck

Stor guide:  Her er 15 af de bedste dansegulve og natklubber i København

Mads Nissen

Spis billigt ude:   Her er 10 folkekøkkener i København

Maud Lervik

Den store karaoke-guide:  Hvad skal I synge? Og hvor? Ibyen og musikanmelderne guider

Louise Herrche Serup

Mor er støjfølsom, far er nærig, og naturvin smager surt:   Her er 10 af de bedste forældrevenlige spisesteder i København

Jens Dresling

København gemmer på 46 øer. Hvor mange af dem kender du?

Jacob Ehrbahn

Stor guide:  Her er Københavns bedste værtshuse og barer ifølge 17 kokke og madnørder

Jacob Ehrbahn (arkivfoto)

Spis ude på budget:  Her er Københavns bedste, billige restauranter ifølge 11 kokke og madnørder

Lars Krabbe

Få overblikket:  Her er alle stederne, du skal kende i Kødbyen

Tobias Nicolai/Tobias Nicolai

Ibyens store burgerguide:  Hvor spiser man Københavns bedste burger? Vi viser vej til de saftigste bud

Peter Hove Olesen

10 timer i Valby:  Sådan skal du bruge en dag i Københavns Hollywood

Miriam Dalsgaard

Ibyens gadeguide:  I Nørrebros globale sidegade kan du spise og udforske hele verden

Lasse Kofod

Udforsk byen:  Her bør du kigge ind, når du kører de 17 stop med Københavns nye metroring

Nanna Navntoft

Ibyen Cheap Eats 2019:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

Ivan Boll

Henrik Palle guider:  Her finder du Københavns bedste antikvariater

Mads Elsøe (Arkiv)

Ibyens gadeguide:  Gammelt slumkvarter bobler af gode spisesteder

Erik Petersen

Hjælp, min ven skal giftes:  Den perfekte polterabend? Her er 12 anderledes ideer

Jens Dresling

Ibyen guider:  Der er keramik overalt. Besøg disse 5 små værksteder, hvis du vil se noget af det mest interessante