Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Restaurant Tramonto, der betyder solnedgang på italiensk, er i denne uge åbnet på toppen af Hotel Otilia som en af de første restauranter i Carlsbergbyen.
Foto: Pr-foto

Restaurant Tramonto, der betyder solnedgang på italiensk, er i denne uge åbnet på toppen af Hotel Otilia som en af de første restauranter i Carlsbergbyen.

iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kan nyåbnet italiener give liv til byens 'sovekvarter'? Carlsbergbyens nye rooftop-restaurant vil være det lokale stamsted

Tramonto åbner som en af de første restauranter i Carlsbergbyen. Flere butikker har måttet dreje nøglen om i den nye bydel, men ægteparret bag restaurant er fortrøstningsfulde.

iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Plinge-ling, lyder det, inden elevatordørene glider til side.

Og der ligger den så, restauranten på toppen af Hotel Otilia, der bliver en af Carlsbergbyens første.

»Det er lidt som at træde ud, ikke ind, på en restaurant, ikke?«, spørger Jonna Kadriev, som tager imod foran baren, og slår ud med armene mod de store vinduer, der strækker sig fra gulv til loft.

Vi er ikke nervøse. For vi har altid hotellet, hvor der vil være en masse gæster, som spiser morgenmad her og forhåbentlig kommer tilbage til frokost eller aften

Det er Jonna Kadriev, som sammen med sin sicilianske mand, Jerry Kadriev, åbner spisestedet her i en af Københavns nyeste bydele. Tramonto, skal det hedde, det betyder solnedgang på italiensk, og på trods af det normalt så grålige danske vintervejr er det faktisk ganske passende denne eftermiddag, hvor orange stråler kaster sig ind ind over det rå betongulv, de mørke stole og lyse træborde.

Og jo, Jonna Kadriev har lidt ret. Selv om det kun er på 5. etage, er det i en lav by som København ganske rigtigt lidt som at træde ud på et af byens tage.

Hotellet og restauranten ligger i den ikoniske bygning Lagerkælder 3 fra 1969, kendt for de buede guldskiver, som pryder facaden.

Til den ene sider rager Rådhuset, spirene i Indre By og skorstene fra Amagerværket op. Til den anden kan man se trækronerne i Søndermarken. Hele vejen rundt ser man de gamle Carlsberg-bygning og kranerne, som vidner om, hvor meget her bliver bygget.

Carlsberg ønsker, at det her skal være den nye bydel, og de sparer ikke ligefrem på noget. Så det skal nok lykkes

»Når man går på restaurant, spørger man altid efter en vinduesplads. Men her er der ikke andet end vinduespladser«, siger Jonna Kadriev, da vi bevæger os ned igennem restauranten.

Her er plads til 150 indenfor og lige så mange udenfor. Ikke så få altså.

Men Jonna og Jerry har i næsten tyve år drevet restauranten La Rocca i Indry By, så de har masser af erfaring, som hun siger. Det samme kan man sige om de italienske kokke, der står i det åbne køkken og kommer fra steder som Nimb og Era Ora. På menuen er der alt fra pizza til 130 kroner over klassiske pastaretter til en ugentlig 4-retters menu, der koster 395 kroner.

Køkkenchefen hedder Giacomo Russo og har tidligere arbejdet på Nimb.
Foto: Pr-foto

Køkkenchefen hedder Giacomo Russo og har tidligere arbejdet på Nimb.

Ambitionen er, fortæller Jonna Kadriev, at Tramonto skal være et spisested, ikke bare for hotellets gæster, men også for beboerne i det nye lokalområde.

»Priserne ligger, så det skulle være muligt også at komme her flere gange om ugen. Desuden skal her ikke være stift. Der skal være plads til børn. Vi vil gerne være et tilbud til alle børnefamilierne, som både kan komme og spise en hurtig pizza og drikke et glas vin eller sætte sig ned med den store menu«, siger hun.

»Vi vil meget gerne bidrage til, at der kommer noget liv til bydelen«.

Men er det ikke svært, når man ligger på toppen af et hotel? Man skal vide, at her ligger en restaurant, for at tage herop...

»Jo, men der åbner jo også andre restauranter nede i gadeplan. Carlsberg ønsker, at det her skal være den nye bydel, og de sparer ikke ligefrem på noget. Så det skal nok lykkes«.

På terrassen vil Tramonto med at dyrke deres egne krydderurter. I Carlsbergs ånd vil de også eksperimentere med humle, som de maler til pastamel.
Foto: Pr-foto

På terrassen vil Tramonto med at dyrke deres egne krydderurter. I Carlsbergs ånd vil de også eksperimentere med humle, som de maler til pastamel.

Et dødfødt område?

Det er ikke alle, der deler Jonna Kadrievs optimisme, når det gælder Carlsbergbyens fremtid.

Masterplanen for den nye bydel blev fremlagt tilbage i 2007 og fik dengang ros for at inkludere en social bredde, kulturelle tilbud, gang i gaden. Det tegnede rigtig godt.

Sidenhen har byudviklingen dog fået en del kritik for efterhånden at pille kulturen ud af billedet og mest henvende sig til byens rigeste borgere for at få nogle penge i kassen.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Og bylivet er der heller ikke for alvor kommet gang i endnu.

Sidste år lukkede Cucina e Vino, en stor italiensk restaurant, der kun nåede at ligge i Carlsbergbyen i få måneder. Flying Tiger-butikken i Carlsbergbyen er netop lukket, det samme er en pølsemand, Nord Café og en shawarmabar, der kun nåede at lange dürümruller over disken for en kort bemærkning.

Det gode ved at være så højt oppe er, at man kan have djs og larme til langt ud på natten uden at genere nogen

Er Jonna og Jerry Kadriev ikke nervøse for at åbne en restaurant her?

»Nej, vi er ikke nervøse. For vi har altid hotellet, hvor der vil være en masse gæster, som spiser morgenmad her og forhåbentlig kommer tilbage til frokost eller aften. Og vi er sikre på, at når kvarteret står færdigt om 2 år, så bliver det et meget attraktivt sted«, svarer Jonna Kadriev.

»Indtil da kommer vi også til at skulle overleve på at have events. Fødselsdage, bryllupper, receptioner og så videre. Det gode ved at være så højt oppe er, at man kan have djs og larme til langt ud på natten uden at genere nogen«.

Tramonto i Hotel Otilia. Bryggernes Plads 7, København V.

Læs mere:

IBYEN

Stor bydelsguide:  Sådan skal du bruge 10 timer i Københavns rå mutant-bydel på ydersiden af Nørrebro

På nyåbnede Donda serverer de fisk og skaldyr, som man får det langs de latinamerikanske kyster.

Her er 8 nye spisesteder i København:  Nyt liv i Planetariet, brunch på porcelæns­fabrik og fisk à la Latinamerika

Det kan være svært at falde til i en stor by som København. Med Ibyens store guide får du tips og tricks til din nye hjemby.

Velkommen til hovedstaden:   Den ultimative byguide til nye studerende i København

Ibyen guider til Københavns bedste picnicsteder - og hvad du skal spise, når du breder tæppet ud,

Ibyen guider:  Skal I hænge ud i solen? Her er 9 gode solskinspletter i København

Hvordan arrangerer man et originalt polterabend? Slip roligt bekymringerne, for Ibyen tager jer her i hånden med 12 af de allerbedste ideer.

Hjælp, min ven skal giftes:  Den perfekte polterabend? Her er 12 anderledes ideer


    Københavns Museum overtager i dag nye gamlelokaler i Stormgade 18. Museet åbner for besøgende om et års tid. Udsigt til Københavns Rådhus. Tårne, udsigt.

Det bedste stambord, den klammeste kælder og den smukkeste park:   25 københavnere udpeger deres yndlingssted i byen

Ibyen guider dig til en række af Københavns bedste burgerdestinationer. På listen er blandt andre Cock's & Cows på billedet her.

Ibyens store burgerguide:  Hvor spiser man Københavns bedste burger? Vi viser vej til 12 saftige bud

På restaurant Cholon by Lam Le kan du og dine forældre få opdaterede gourmetudgaver af den klassiske forårsrulle. Men måske er komforten ikke god nok ved de høje barstole? Ibyen guider til 10 forældrevenlige restauranter.

Mor er støjfølsom, far er nærig, og naturvin smager surt:   Her er 10 af de bedste forældrevenlige spisesteder i København

Her er 20 af de bedste gratis oplevelser i København

Fra kaffe­kombucha til cold brew:   Her er 7 varianter af kold kaffe, du kan skylle sommeren ned med

Hos Istid på Nørrebro kan du få økologisk og vegansk is lavet med flydende kvælstof.

Ibyens isguide:  Hvor skal man spise is i København denne sommer? Her er 13 virkelig gode bud

Ibyen klæder dig på:  Her er de bedste loppemarkeder i København

Den populære, den eksotiske eller den hemmelige:   Her er 8 gode strande nær København

»Et lille hyggeligt og hjemligt sted, hvor man selv smider sin opvask over i en spand, og hvor de bare laver lækker grøn mad«, siger kokken Frederik Bille Brahe om Morgenstedet på Christiania.

Spis ude på budget:  Her er Københavns bedste, billige restauranter ifølge 11 kokke og madnørder

Hurra!  Hvor holder man en fremragende fødselsdag i København? Ibyen giver dig 12 stærke bud

Caféen Snacks & Blues på Guldbergsgade på Nørrebro i København.

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

The General Store.

Ibyen guider:  Der er keramik overalt. Besøg disse 5 små værksteder, hvis du vil se noget af det mest interessante

Herman H.J. Lynges antikvariat på Silkegade i indre København er Skandinaviens ældste antikvariat.

Henrik Palle guider:  Her finder du Københavns bedste antikvariater


    Anmeldelser af forskellige madboder på Københavns nye madmarked Reffen på Refshaleøen. 

Få overblik:  Her er oversigten over alle Københavns madmarkeder

»Må man ta' hunden med sig ind i himlen...?«. Ibyen guider til byens bedste karaokedestinationer.

Den store karaoke-guide:  Hvad skal I synge? Og hvor? Ibyen og musikanmelderne guider

Der er masser af folkekøkkener i København. Vi guider til 9 af dem.

Spis billigt ude:   Her er 9 folkekøkkener i København

På Darcy's Kaffe i Blågårdsgade på Nørrebro er både kaffen og læsestoffet værd at komme efter.

Syv hyggelige boghandlere:  Her serverer de byens bedste læsestof til kaffen

På Restaurant Trio i Axel Towers er udsigten god, selv når man sidder på tønden.

Guide til Københavns tag­restauranter:  Her kan du spise, drikke og ... ja, tisse med en udsigt

Kafeteria på Statens Museum for Kunst
er bare én af byens nye forbedrede museumscafeer.

Guide:   Her er Københavns bedste museumscafeer