0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Kan nyåbnet italiener give liv til byens 'sovekvarter'? Carlsbergbyens nye rooftop-restaurant vil være det lokale stamsted

Tramonto åbner som en af de første restauranter i Carlsbergbyen. Flere butikker har måttet dreje nøglen om i den nye bydel, men ægteparret bag restaurant er fortrøstningsfulde.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Pr-foto
Foto: Pr-foto

Restaurant Tramonto, der betyder solnedgang på italiensk, er i denne uge åbnet på toppen af Hotel Otilia som en af de første restauranter i Carlsbergbyen.

iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Plinge-ling, lyder det, inden elevatordørene glider til side.

Og der ligger den så, restauranten på toppen af Hotel Otilia, der bliver en af Carlsbergbyens første.

»Det er lidt som at træde ud, ikke ind, på en restaurant, ikke?«, spørger Jonna Kadriev, som tager imod foran baren, og slår ud med armene mod de store vinduer, der strækker sig fra gulv til loft.

Vi er ikke nervøse. For vi har altid hotellet, hvor der vil være en masse gæster, som spiser morgenmad her og forhåbentlig kommer tilbage til frokost eller aften

Det er Jonna Kadriev, som sammen med sin sicilianske mand, Jerry Kadriev, åbner spisestedet her i en af Københavns nyeste bydele. Tramonto, skal det hedde, det betyder solnedgang på italiensk, og på trods af det normalt så grålige danske vintervejr er det faktisk ganske passende denne eftermiddag, hvor orange stråler kaster sig ind ind over det rå betongulv, de mørke stole og lyse træborde.

Og jo, Jonna Kadriev har lidt ret. Selv om det kun er på 5. etage, er det i en lav by som København ganske rigtigt lidt som at træde ud på et af byens tage.

Hotellet og restauranten ligger i den ikoniske bygning Lagerkælder 3 fra 1969, kendt for de buede guldskiver, som pryder facaden.

Til den ene sider rager Rådhuset, spirene i Indre By og skorstene fra Amagerværket op. Til den anden kan man se trækronerne i Søndermarken. Hele vejen rundt ser man de gamle Carlsberg-bygning og kranerne, som vidner om, hvor meget her bliver bygget.

Carlsberg ønsker, at det her skal være den nye bydel, og de sparer ikke ligefrem på noget. Så det skal nok lykkes

»Når man går på restaurant, spørger man altid efter en vinduesplads. Men her er der ikke andet end vinduespladser«, siger Jonna Kadriev, da vi bevæger os ned igennem restauranten.

Her er plads til 150 indenfor og lige så mange udenfor. Ikke så få altså.

Men Jonna og Jerry har i næsten tyve år drevet restauranten La Rocca i Indry By, så de har masser af erfaring, som hun siger. Det samme kan man sige om de italienske kokke, der står i det åbne køkken og kommer fra steder som Nimb og Era Ora. På menuen er der alt fra pizza til 130 kroner over klassiske pastaretter til en ugentlig 4-retters menu, der koster 395 kroner.

Pr-foto
Foto: Pr-foto

Køkkenchefen hedder Giacomo Russo og har tidligere arbejdet på Nimb.

Ambitionen er, fortæller Jonna Kadriev, at Tramonto skal være et spisested, ikke bare for hotellets gæster, men også for beboerne i det nye lokalområde.

»Priserne ligger, så det skulle være muligt også at komme her flere gange om ugen. Desuden skal her ikke være stift. Der skal være plads til børn. Vi vil gerne være et tilbud til alle børnefamilierne, som både kan komme og spise en hurtig pizza og drikke et glas vin eller sætte sig ned med den store menu«, siger hun.

»Vi vil meget gerne bidrage til, at der kommer noget liv til bydelen«.

Men er det ikke svært, når man ligger på toppen af et hotel? Man skal vide, at her ligger en restaurant, for at tage herop...

»Jo, men der åbner jo også andre restauranter nede i gadeplan. Carlsberg ønsker, at det her skal være den nye bydel, og de sparer ikke ligefrem på noget. Så det skal nok lykkes«.

Pr-foto
Foto: Pr-foto

På terrassen vil Tramonto med at dyrke deres egne krydderurter. I Carlsbergs ånd vil de også eksperimentere med humle, som de maler til pastamel.

Et dødfødt område?

Det er ikke alle, der deler Jonna Kadrievs optimisme, når det gælder Carlsbergbyens fremtid.

Masterplanen for den nye bydel blev fremlagt tilbage i 2007 og fik dengang ros for at inkludere en social bredde, kulturelle tilbud, gang i gaden. Det tegnede rigtig godt.

Sidenhen har byudviklingen dog fået en del kritik for efterhånden at pille kulturen ud af billedet og mest henvende sig til byens rigeste borgere for at få nogle penge i kassen.

Annonce

Og bylivet er der heller ikke for alvor kommet gang i endnu.

Sidste år lukkede Cucina e Vino, en stor italiensk restaurant, der kun nåede at ligge i Carlsbergbyen i få måneder. Flying Tiger-butikken i Carlsbergbyen er netop lukket, det samme er en pølsemand, Nord Café og en shawarmabar, der kun nåede at lange dürümruller over disken for en kort bemærkning.

Det gode ved at være så højt oppe er, at man kan have djs og larme til langt ud på natten uden at genere nogen

Er Jonna og Jerry Kadriev ikke nervøse for at åbne en restaurant her?

»Nej, vi er ikke nervøse. For vi har altid hotellet, hvor der vil være en masse gæster, som spiser morgenmad her og forhåbentlig kommer tilbage til frokost eller aften. Og vi er sikre på, at når kvarteret står færdigt om 2 år, så bliver det et meget attraktivt sted«, svarer Jonna Kadriev.

»Indtil da kommer vi også til at skulle overleve på at have events. Fødselsdage, bryllupper, receptioner og så videre. Det gode ved at være så højt oppe er, at man kan have djs og larme til langt ud på natten uden at genere nogen«.

Tramonto i Hotel Otilia. Bryggernes Plads 7, København V.

Læs mere:

IBYEN

Emma Sejersen

Cheap Eats 2020:  De bedste måltider i København til max 100 kr.

Emma Sejersen

Velkommen til hovedstaden:   Den ultimative byguide til nye studerende i København

OLESEN PETER HOVE

Her er 20 af de bedste gratis oplevelser i København

Carlo Villarica/Unsplash

Ibyen guider:  Her er 15 tips og tricks til dig, der leder efter et billigt sted at bo i København

Armin Tehrani

Ibyen anbefaler:  Her er 7 ting, du skal spise, drikke og opleve i september

Mads Nissen

Ibyen guider:  10 af Københavns bedste bagerier

Natural Blue

Stor guide:  Her er sommerens bedste gademad i København

Andreas Haubjerg

Nyt liv i gamle kiosker, donuts og ølbar:  Her er 11 nye steder, du skal kende i København

Maud Lervik

'Champagne­vask', 'floor' og 'discofinger':   Her er Ibyens ordbog over slang i natte­livet

Mie Brinkmann

Ibyens badeguide:  Her er de bedste strande og badesteder i København

Emma Sejersen

Ibyens isguide:  Hvor får man den bedste is i København? Her er 15 virkelig gode bud

Amass

Fried chicken og Aperol Spritz-afløser:  Her er 7 ting, du skal spise, drikke, læse og opleve i juni

Maud Lervik/POL

9 steder med udeservering, hvor Politikens anmeldere glæder sig til at spise og drikke denne sommer

Sine Jensen

Manhattan:  Sådan laver du den perfekte udgave af cocktailen, hvor Europa møder De Forenede Stater

Per Folkver

Ibyen guider:  7 grønne udflugter fra København, hvor der er masser af plads

Mads Nissen

Old Fashioned:  Vil du være en mester i hjemmebaren, skal du starte med denne klassiker

Joachim Adrian

Pimp dit hjem:  Sådan får du en smuk altan ifølge blomster­dronningen Poppykalas

Philip Ytournel/POLITIKEN

Se listen:  Her er 100 ting, du kan lave uden at forlade hjemmet

Christian Klindt Sølbeck

Stor guide:  Her er 15 af de bedste dansegulve og natklubber i København

Martin Lehmann

Det bedste stambord, den klammeste kælder og den smukkeste park:   25 københavnere udpeger deres yndlingssted i byen

Jens Hartmann Schmidt

18 stop på Enghave Plads:  Vesterbros grønne oase lokker med sol og utallige kaffespots

Mads Nissen

Spis billigt ude:   Her er 10 folkekøkkener i København

Maud Lervik

Den store karaoke-guide:  Hvad skal I synge? Og hvor? Ibyen og musikanmelderne guider

Louise Herrche Serup

Mor er støjfølsom, far er nærig, og naturvin smager surt:   Her er 10 af de bedste forældrevenlige spisesteder i København

Martin Lehmann

10 timer i Nordvest:  Sådan skal du bruge en dag i Københavns rå mutant-bydel på ydersiden af Nørrebro