0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Se billederne: Sådan har Instagram forvandlet restauranternes indretning

De københavnske restauranter er blevet mere farverige, og det handler ikke kun om, at gul er på mode. Senest har den asiatiske restaurant Falang kastet en farvebombe i Istedgade.

iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Der er én ting, som er at finde på alle restauranter i København.

Telefonerne.

Uanset hvor man vender blikket, når man er ude at spise, ser man folk, der laver helikopter-skuddet af deres halloumi-salat eller poserer til en selfie med opspilede øjne og et manisk smil på læben. Det skal være fucking #instaperfect, skal det.

Det er tydeligvis også smittet af på spisestedernes indretning. Væk er minimalismen, de grålige nuancer og nordic cool, og ind brager farveeksplosioner, kulørte klinker og blomstrende lofter.

Restaurant Falang, der netop er åbnet i Istedgade, er blot seneste bevis på, at enhver københavner-restaurant med respekt for sig selv, i dag indretter sig, så de gør sig godt i et instafeed.

Vi har samlet 10 af de restauranter, der har givet den gas nede i Flügger.

Falang

Når de legendariske festaber Simon og Simon åbner et spisested, ved man godt, at det ikke bliver et sted med hvide duge og stive former.

Emma Sejersen
Foto: Emma Sejersen

Allerede udvendigt på deres nye ’asiateria’ Falang, der i denne uge åbnede i Istedgade, bliver man mødt af en hidsig lyserød nuance. Og indenfor snakker vi noget nær en eksplosion af rød, gul, orange og blå, en papirdrage i loftet, alverdens kitschede tingeltangel, diskokugle, karaokeanlæg, you name it.

Llama

Llama, der åbnede i 2014 som en del af Cofoco-kæden, var ikke alene en af de første københavnske restauranter med fokus på latinamerikansk mad. De var også nogle af de første til at skrue op for farverne i indretningen.

De hyrede en række designere og rådgivere, blandt andre Bjarke Ingels, som fandt på at beklæde vægge og gulve med mexicanske fliser. Det kunne betale sig, skulle det vise sig, for det indbragte dem en pris ved International Design Awards for verdens bedste restaurantinteriør. Og en helvedes masse Instagram-opslag, ej at forglemme.

Cicchetti

Da Cicchetti åbnede på Nørrebrogade, blev de hurtigt kendte for deres små italienske retter. Her i avisen fik de 5 hjerter for »et skarpt køkken, en selvsikker sommelier og madkloge tjenere, der får det hele til at se så let ud, at man hygger sig i deres afslappede selskab«.

Men mindst lige så hurtigt rygtedes det, at indretningen er noget ud over det sædvanlige. Der er højt til loftet, heftige farver på væggene og så gulvet, selvfølgelig, flisegulvet i grundfarverne.

La Neta

Hvide klinker, blå, røde, gule og grønne vægge og møbler, neonskilte.

La Neta er et vaskeægte taqueria, og det skyldes ikke mindst den uhøjtidelige, næsten kantineagtige indretning. Det er måske ikke nytænkende gastronomi, du får her, men bundsolidt håndværk – og så kan du bunde bajere imens. Ik’ så meget pis.

Mudhoney

Nørrebro-baren Mudhoney er et gennemført sted. Det kommer man ikke udenom

Interiøret trækker både på amerikanske dinere med separate båse, på 1960’ernes syrede flippertid og på hele den såkaldte tikikultur. Skinnende messing og skrigende turkis præger billedet. Og så er der et utal af lamper designet af Werner Schou og Claus Bolby. Som en af ejerne, Morten Varano, definerede indretningen, da Ibyen var forbi:

»Det skal gerne være som at komme hjem til en person med en let outreret, nogle ville måske sige dårlig, smag«.

Friheden

De er pæne, bordene på den nørrebroske café Friheden. Meget pæne. Og så ser det jo bare godt ud med en skriggul eller -blå baggrund, når du tager de obligatoriske 100 billeder af din skinkemad.


Bar Pasta

Klikker man sig ind på Bar Pastas Instagram-konto, ser man ni billeder, der tilsammen viser en skål is med en smadret tomat ved siden af.

Hvad det skal betyde, skal vi ikke kunne sige, men noget tyder på, at man på den lille kælderrestaurant fra begyndelsen har tænkt i et helt bestemt udtryk på de sociale medier. Derfor er gulvet og badeværelset helt blodrødt (og med store blomster), mens væggene i restauranten er grønne.

Annonce

Depanneur

Gulvet er turkist, sofaerne røde og bordene af marmor.

Depanneur har tjek på deres design, og på hvad der gør sig godt på kvadratiske fotos.

Noho

Det ligner måske mere en natklub end en restaurant. Og spørger du vores anmelder, smagte maden også sådan, da han var forbi.

Men at indretningen er exceptionelt instagramable, kan man ikke tage fra Noho. Man kan vel nærmest ikke tage et dårligt billede fra restauranten i Kødbyen, hvor kulørte lamper kaster et lækkert, bumseskjulende lys, og lyserøde blomster dækker hele loftet.

Tigermom

Lokalerne i Ryesgade, hvor Tigermom ligger, var efter sigende lidt af et hul, da chefkokken Lisa Lov fandt dem for et par år siden. Det er de ikke længere.

I den nyligt åbnede asiatiske restauranter er der 60’er-smarte hængelamper, retromønstre, sildebensparket, en dybrød bænk og nuancer af gul, lyserød og orange på væggene. Neon er der såmænd også.

Læs mere:

IBYEN

Natural Blue

Stor guide:  Her er sommerens bedste gademad i København

Carlo Villarica/Unsplash

Ibyen guider:  Her er 15 tips og tricks til dig, der leder efter et billigt sted at bo i København

Mads Nissen

Ibyen guider:  10 af Københavns bedste bagerier

Emma Sejersen

Cheap Eats 2020:  De bedste måltider i København til max 100 kr.

Rob Palmer / The Whole Fish Cookbook

Fabelagtig pizza, fisk og et nyt ismejeri:  Her er 8 ting, du skal spise, drikke og opleve i juli

OLESEN PETER HOVE

Her er 20 af de bedste gratis oplevelser i København

Mie Brinkmann

Ibyens badeguide:  Her er de bedste strande og badesteder i København

Andreas Haubjerg

Nyt liv i gamle kiosker, donuts og ølbar:  Her er 11 nye steder, du skal kende i København

Emma Sejersen

Ibyens isguide:  Hvor får man den bedste is i København? Her er 15 virkelig gode bud

Amass

Fried chicken og Aperol Spritz-afløser:  Her er 7 ting, du skal spise, drikke, læse og opleve i juni

Emma Sejersen

Velkommen til hovedstaden:   Den ultimative byguide til nye studerende i København

Maud Lervik/POL

9 steder med udeservering, hvor Politikens anmeldere glæder sig til at spise og drikke denne sommer

Sine Jensen

Manhattan:  Sådan laver du den perfekte udgave af cocktailen, hvor Europa møder De Forenede Stater

Per Folkver

Ibyen guider:  7 grønne udflugter fra København, hvor der er masser af plads

Maud Lervik

'Champagne­vask', 'floor' og 'discofinger':   Her er Ibyens ordbog over slang i natte­livet

Mads Nissen

Old Fashioned:  Vil du være en mester i hjemmebaren, skal du starte med denne klassiker

Joachim Adrian

Pimp dit hjem:  Sådan får du en smuk altan ifølge blomster­dronningen Poppykalas