Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Se billederne: Sådan har Instagram forvandlet restauranternes indretning

De københavnske restauranter er blevet mere farverige, og det handler ikke kun om, at gul er på mode. Senest har den asiatiske restaurant Falang kastet en farvebombe i Istedgade.

iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er én ting, som er at finde på alle restauranter i København.

Telefonerne.

Uanset hvor man vender blikket, når man er ude at spise, ser man folk, der laver helikopter-skuddet af deres halloumi-salat eller poserer til en selfie med opspilede øjne og et manisk smil på læben. Det skal være fucking #instaperfect, skal det.

Det er tydeligvis også smittet af på spisestedernes indretning. Væk er minimalismen, de grålige nuancer og nordic cool, og ind brager farveeksplosioner, kulørte klinker og blomstrende lofter.

Restaurant Falang, der netop er åbnet i Istedgade, er blot seneste bevis på, at enhver københavner-restaurant med respekt for sig selv, i dag indretter sig, så de gør sig godt i et instafeed.

Vi har samlet 10 af de restauranter, der har givet den gas nede i Flügger.

Falang

Når de legendariske festaber Simon og Simon åbner et spisested, ved man godt, at det ikke bliver et sted med hvide duge og stive former.

Foto: Emma Sejersen

Allerede udvendigt på deres nye ’asiateria’ Falang, der i denne uge åbnede i Istedgade, bliver man mødt af en hidsig lyserød nuance. Og indenfor snakker vi noget nær en eksplosion af rød, gul, orange og blå, en papirdrage i loftet, alverdens kitschede tingeltangel, diskokugle, karaokeanlæg, you name it.

Llama

Llama, der åbnede i 2014 som en del af Cofoco-kæden, var ikke alene en af de første københavnske restauranter med fokus på latinamerikansk mad. De var også nogle af de første til at skrue op for farverne i indretningen.

De hyrede en række designere og rådgivere, blandt andre Bjarke Ingels, som fandt på at beklæde vægge og gulve med mexicanske fliser. Det kunne betale sig, skulle det vise sig, for det indbragte dem en pris ved International Design Awards for verdens bedste restaurantinteriør. Og en helvedes masse Instagram-opslag, ej at forglemme.

Cicchetti

Da Cicchetti åbnede på Nørrebrogade, blev de hurtigt kendte for deres små italienske retter. Her i avisen fik de 5 hjerter for »et skarpt køkken, en selvsikker sommelier og madkloge tjenere, der får det hele til at se så let ud, at man hygger sig i deres afslappede selskab«.

Men mindst lige så hurtigt rygtedes det, at indretningen er noget ud over det sædvanlige. Der er højt til loftet, heftige farver på væggene og så gulvet, selvfølgelig, flisegulvet i grundfarverne.

La Neta

Hvide klinker, blå, røde, gule og grønne vægge og møbler, neonskilte.

La Neta er et vaskeægte taqueria, og det skyldes ikke mindst den uhøjtidelige, næsten kantineagtige indretning. Det er måske ikke nytænkende gastronomi, du får her, men bundsolidt håndværk – og så kan du bunde bajere imens. Ik’ så meget pis.

Mudhoney

Nørrebro-baren Mudhoney er et gennemført sted. Det kommer man ikke udenom

Interiøret trækker både på amerikanske dinere med separate båse, på 1960’ernes syrede flippertid og på hele den såkaldte tikikultur. Skinnende messing og skrigende turkis præger billedet. Og så er der et utal af lamper designet af Werner Schou og Claus Bolby. Som en af ejerne, Morten Varano, definerede indretningen, da Ibyen var forbi:

»Det skal gerne være som at komme hjem til en person med en let outreret, nogle ville måske sige dårlig, smag«.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Friheden

De er pæne, bordene på den nørrebroske café Friheden. Meget pæne. Og så ser det jo bare godt ud med en skriggul eller -blå baggrund, når du tager de obligatoriske 100 billeder af din skinkemad.


Bar Pasta

Klikker man sig ind på Bar Pastas Instagram-konto, ser man ni billeder, der tilsammen viser en skål is med en smadret tomat ved siden af.

Hvad det skal betyde, skal vi ikke kunne sige, men noget tyder på, at man på den lille kælderrestaurant fra begyndelsen har tænkt i et helt bestemt udtryk på de sociale medier. Derfor er gulvet og badeværelset helt blodrødt (og med store blomster), mens væggene i restauranten er grønne.

Depanneur

Gulvet er turkist, sofaerne røde og bordene af marmor.

Depanneur har tjek på deres design, og på hvad der gør sig godt på kvadratiske fotos.

Noho

Det ligner måske mere en natklub end en restaurant. Og spørger du vores anmelder, smagte maden også sådan, da han var forbi.

Men at indretningen er exceptionelt instagramable, kan man ikke tage fra Noho. Man kan vel nærmest ikke tage et dårligt billede fra restauranten i Kødbyen, hvor kulørte lamper kaster et lækkert, bumseskjulende lys, og lyserøde blomster dækker hele loftet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Tigermom

Lokalerne i Ryesgade, hvor Tigermom ligger, var efter sigende lidt af et hul, da chefkokken Lisa Lov fandt dem for et par år siden. Det er de ikke længere.

I den nyligt åbnede asiatiske restauranter er der 60’er-smarte hængelamper, retromønstre, sildebensparket, en dybrød bænk og nuancer af gul, lyserød og orange på væggene. Neon er der såmænd også.

Læs mere:

IBYEN

Ibyen klæder dig på:  Her er de bedste loppemarkeder i København

Caféen Snacks & Blues på Guldbergsgade på Nørrebro i København.

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.


    Anmeldelser af forskellige madboder på Københavns nye madmarked Reffen på Refshaleøen. 

Få overblik:  Her er oversigten over alle Københavns madmarkeder

»Må man ta' hunden med sig ind i himlen...?«. Ibyen guider til byens bedste karaokedestinationer.

Den store karaoke-guide:  Hvad skal I synge? Og hvor? Ibyen og musikanmelderne guider

Herman H.J. Lynges antikvariat på Silkegade i indre København er Skandinaviens ældste antikvariat.

Henrik Palle guider:  Her finder du Københavns bedste antikvariater

Der er masser af folkekøkkener i København. Vi guider til 9 af dem.

Spis billigt ude:   Her er 9 folkekøkkener i København

På Darcy's Kaffe i Blågårdsgade på Nørrebro er både kaffen og læsestoffet værd at komme efter.

Syv hyggelige boghandlere:  Her serverer de byens bedste læsestof til kaffen

På Restaurant Trio i Axel Towers er udsigten god, selv når man sidder på tønden.

Guide til Københavns tag­restauranter:  Her kan du spise, drikke og ... ja, tisse med en udsigt

Kafeteria på Statens Museum for Kunst
er bare én af byens nye forbedrede museumscafeer.

Guide:   Her er Københavns bedste museumscafeer