0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Cicilie S. Andersen
Foto: Cicilie S. Andersen

John Michael Jensen rykkede i 2017 fra sin mobile pølsevogn ind på en fast adresse i Kødbyen. Det var det sted, rejsemagasinet Condé Nast Traveler for nyligt inkluderede i en liste over de 22 bedste spisesteder i København.

iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hotdog-John anbefaler spisesteder i København: »Det er fandeme godt, og det er heller ikke dyrt. De laver byens bedste tarteletter«

Han bliver kaldt hotdoggens nytænker, og for nylig blev Johns Hotdog Deli i Kødbyen kåret som en af Københavns bedste spisesteder af verdens største rejsemagasin. Her fortæller John Michael Jensen, hvor han selv går ind, når han går ud.

iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Hvor går du hen for at spise på budget?

»Det bliver på Guldkroen inde hos Frank og Umut. Det er sgu godt, det mad, du får for pengene, og man går aldrig sulten derfra. Det er jo ikke noget fancy. De laver hverdagsmad, stegt flæsk, frikadeller, og deres wienerschnitzel, mand, den er fantastisk. Og så er der også altid god service og god humor, ik’?«.

Hvad gør du, når du går i byen?

»Det er mest øl, jeg drikker. Jeg kan godt lide Mikkellers barer. Han har nogle fantastiske ølbarer. Fermentoren er også en rigtig god ølbar. Og hvis det skal være rigtig lækkert, skal du ind på cocktailbaren Ruby, det er helt fantastisk«.

Hvad spiser du, når du har tømmermænd?

»Jamen, jeg har aldrig tømmermænd. Jeg er så heldigt stillet, at selv om jeg kommer hjem klokken 4 om natten og ikke kan huske, hvad jeg selv hedder, så kan jeg stadig møde på arbejde klokken 6 og være frisk«.

»Hvis jeg alligevel skal have noget tømmermændsmad, ville jeg tage ned på Guldgrillen og få en fed flæskestegssandwich. Eller også ville jeg tage ned til Klaus på Gasoline Grill. Han laver nogle sindssygt gode burgere«.

Hvor får man byens bedste kaffe?

»Det gør du hos Prolog Kaffe og hos Coffee Collective. Jeg kommer mest hos Prolog, fordi de ligger herinde i Kødbyen, men man kan ikke stille dem op imod hinanden, for de har hver deres måde at lave kaffe på. Men begge steder er de så nørdede og passionerede omkring det, de laver, og måden, de udvælger og rister deres bønner på«.

Er der et sted, alle københavnere burde kende?

»Ja! Torvehallerne. Det er sgu hyggeligt at gå rundt derinde og købe lidt forskelligt. Man ser noget nyt hele tiden. Jeg plejer at gå til Tommy og hente noget fisk, for jeg elsker marinerede sild til frokost, og til Arla Unika for at købe ost. Der er også en lille lækker grønthandler derinde«.

»Det er måske lidt dyrt, men kvaliteten er også god. Og jo bedre kvalitet, des mindre spiser du også, så det er faktisk ikke meget dyrere end det billige skrammel, du køber i supermarkedet«.

Kender du en skjult perle i byen, som ikke får nok opmærksomhed?

»Nyboders Køkken. Det er et sødt lille sted, som laver dansk mad. Jeg er tit derinde og spise med mine kammerater. Det er fandeme godt, og det er heller ikke dyrt. De laver byens bedste tarteletter. Deres wienerschnitzel gider jeg ikke at æde, for den er røvsyg, men tarteletterne er fandeme lækre«.

Hvad synes du, den københavnske restaurantscene mangler?

»Ikke noget. Den københavnske restaurantscene er så mangfoldig, og der åbner hele tiden nye steder. Vi er pisseheldige med alle de gode restauranter«.

Hvor får man byens bedste pølser, hvis du nu ikke må nævne dine egne?

»Det er svært, for der er ikke rigtig andre, der laver pølser, som jeg godt kan lide dem. Men skulle jeg vælge noget, ville jeg vælge Claus hos DØP. Han er også meget passioneret omkring sit arbejde«.

Er der en ret fra en anden restaurant, du er lidt misundelig på?

»Ja, det må være trøffelsuppen på Bistro Boheme på Esplanaden. Det er der ingenting, der kan slå. Der er ingen, der kan lave den ligesom Per«.

»Og så vil jeg også sige alt det, Rasmus laver på Alchemist. Det er jo fuldstændig sindssygt. Altså der er 40 retter, jeg er misundelig på!«


Læs mere:

Annonce

IBYEN

Natural Blue

Stor guide:  Her er sommerens bedste gademad i København

Carlo Villarica/Unsplash

Ibyen guider:  Her er 15 tips og tricks til dig, der leder efter et billigt sted at bo i København

Mads Nissen

Ibyen guider:  10 af Københavns bedste bagerier

Emma Sejersen

Cheap Eats 2020:  De bedste måltider i København til max 100 kr.

Rob Palmer / The Whole Fish Cookbook

Fabelagtig pizza, fisk og et nyt ismejeri:  Her er 8 ting, du skal spise, drikke og opleve i juli

OLESEN PETER HOVE

Her er 20 af de bedste gratis oplevelser i København

Mie Brinkmann

Ibyens badeguide:  Her er de bedste strande og badesteder i København

Andreas Haubjerg

Nyt liv i gamle kiosker, donuts og ølbar:  Her er 11 nye steder, du skal kende i København

Emma Sejersen

Ibyens isguide:  Hvor får man den bedste is i København? Her er 15 virkelig gode bud

Amass

Fried chicken og Aperol Spritz-afløser:  Her er 7 ting, du skal spise, drikke, læse og opleve i juni

Emma Sejersen

Velkommen til hovedstaden:   Den ultimative byguide til nye studerende i København

Maud Lervik/POL

9 steder med udeservering, hvor Politikens anmeldere glæder sig til at spise og drikke denne sommer

Sine Jensen

Manhattan:  Sådan laver du den perfekte udgave af cocktailen, hvor Europa møder De Forenede Stater

Per Folkver

Ibyen guider:  7 grønne udflugter fra København, hvor der er masser af plads

Maud Lervik

'Champagne­vask', 'floor' og 'discofinger':   Her er Ibyens ordbog over slang i natte­livet

Mads Nissen

Old Fashioned:  Vil du være en mester i hjemmebaren, skal du starte med denne klassiker

Joachim Adrian

Pimp dit hjem:  Sådan får du en smuk altan ifølge blomster­dronningen Poppykalas

Philip Ytournel/POLITIKEN

Se listen:  Her er 100 ting, du kan lave uden at forlade hjemmet

Christian Klindt Sølbeck

Stor guide:  Her er 15 af de bedste dansegulve og natklubber i København

Martin Lehmann

Det bedste stambord, den klammeste kælder og den smukkeste park:   25 københavnere udpeger deres yndlingssted i byen

Jens Hartmann Schmidt

18 stop på Enghave Plads:  Vesterbros grønne oase lokker med sol og utallige kaffespots

Mads Nissen

Spis billigt ude:   Her er 10 folkekøkkener i København

Maud Lervik

Den store karaoke-guide:  Hvad skal I synge? Og hvor? Ibyen og musikanmelderne guider

Louise Herrche Serup

Mor er støjfølsom, far er nærig, og naturvin smager surt:   Her er 10 af de bedste forældrevenlige spisesteder i København

Martin Lehmann

10 timer i Nordvest:  Sådan skal du bruge en dag i Københavns rå mutant-bydel på ydersiden af Nørrebro

Jens Dresling

København gemmer på 46 øer. Hvor mange af dem kender du?

Jacob Ehrbahn

Stor guide:  Her er Københavns bedste værtshuse og barer ifølge 17 kokke og madnørder

Jacob Ehrbahn (arkivfoto)

Spis ude på budget:  Her er Københavns bedste, billige restauranter ifølge 11 kokke og madnørder

Mads Nissen

Ibyen tipper:  Croissantens storhedstid er forbi. Bliver et af disse 6 stykker bagværk arvtager?

Lars Krabbe

Få overblikket:  Her er alle stederne, du skal kende i Kødbyen

Tobias Nicolai/Tobias Nicolai

Ibyens store burgerguide:  Hvor spiser man Københavns bedste burger? Vi viser vej til de saftigste bud

Peter Hove Olesen

10 timer i Valby:  Sådan skal du bruge en dag i Københavns Hollywood

Miriam Dalsgaard

Ibyens gadeguide:  I Nørrebros globale sidegade kan du spise og udforske hele verden