0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Jacob Ehrbahn
Foto: Jacob Ehrbahn
iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nu skal der skåles i vermouth: Barchefen på Rubys giver cocktailtips

Ibyen spørger Rubys barchef, Jeppe Nothlev, hvad han hælder i glasset – og hvad hemmeligheden bag en god cocktail er.

iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Hvad er det godt at drikke lige nu?

»Lige nu er jeg helt pjattet med danske frugtvine og frugtbrændevine. Jeg synes især, at Frederiksdal på Lolland med deres kirsebærvine og Cold Hand Winery ved Randers laver nogle produkter, der bringer international klasse til en kategori af spiritus, der ellers længe har været forsømt. Jeg her lige haft fornøjelsen af at prøve et af Cold Hand Winerys nye produkter, en oxideret udgave af deres æblevin, Malus Danica, der er opkaldt efter æblerne, den er lavet på, og har stået i rancio-balloner hele sommeren og bagt i solen. Det er sindssygt aromatisk og lækkert og et eksempel på, at dansk frugtvin kan være mere end Kijafa, og hvad man nu ellers har drukket i 80’erne. Nu har vi lige fået en forsmag på solen og foråret, og den vil gøre det rigtig godt både køligt som et glas vin eller over is med lidt tonic eller danskvand. Den komplimenterer det danske forår rigtig fint«.

Hvad ville du selv servere for gæster?

»Jeg ville servere noget, der var i tråd med det gin og tonic-ræs, der raser, men alligevel var noget lidt andet. Jeg ville ty til vermouth, som er et et vinøst produkt. Det er vin, som du smagssætter med en masse forskellige urter forstærket med lidt spiritus, og så du får et komplekst, aromatisk produkt, som kan lede tankerne hen på den smagsprofil, du kan få fra eksempelvis gin, men med endnu mere saft og kraft. Hvis du hælder noget vermouth hen over et par isterninger og en citronbåd – du kan sågar tilsætte noget tonic – får du noget, som gin og tonic også kan, men samtidig noget helt andet. Så det ville jeg servere for at udfordre mine gæster lidt«.

Jacob Ehrbahn
Foto: Jacob Ehrbahn

Hvis Rubys barchef, Jeppe Nothlev, fik gæster i weekenden, ville han servere denne cocktail: vermouth og tonic. Som gin og tonic, men bare med mere saft og kraft.

Det er sindssygt aromatisk og lækkert og et eksempel på, at dansk frugtvin kan være mere end Kijafa, og hvad man nu ellers har drukket i 80’erne

Hvad drikker du for at forkæle dig selv?

»Hvis jeg for en gangs skyld havde fri en fredag eller lørdag aften, ville jeg tage mig tiden til at prøve noget af alt det fantastiske, der bliver lavet rundt på byens fede cocktailbarer. Jeg ved for eksempel, at Lidkoeb lige har lanceret deres nye menu i whiskybaren. Den glæder jeg mig til at prøve kræfter med«.

Hvilken cocktail vender du altid tilbage til?

»Jeg vender altid tilbage til agavespiritus. Tequila og mezcal. Med vin snakker man om, hvor meget energi der bliver lagt i at dyrke druerne, som bliver dyrket på en sæson, der måske er et halvt år. Agave, som man bruget til at fremstille tequila og mezcal, bliver dyrket på 5 til 8 år og nogle gange helt op til 30 år. Så hvor vinens druer afspejler enkelte sæsoner, så repræsenterer agaven, hvordan vejret har været i længere perioder. Det er en spiritus, jeg aldrig bliver træt af. Jeg foretrækker ulagret tequila, så man får det ærlige smagsindtryk af den, og en spiritus som er let og fungerer både i cocktails og for sig selv. Du kan drikke den rent både til mad eller nyde den som et glas whisky. Jeg drikker den oftest rent. Men hvis det skulle være en cocktail, skulle det være noget simpelt som en paloma eller en klassisk margarita. Det er simpelt, friskt og lækkert«.

Hvad er det vigtigste for en cocktail?

Annonce

»Begge mine forældre og min hustru er kokke, og noget af det, jeg har taget til mig, er, at alle ingredienser tæller, og maden kun er så god som éns råvarer. Det samme gælder for cocktails, og noget af det vigtigste, jeg har lært, er, at isens kvalitet er meget afgørende for kvaliteten af den cocktail, man får ud af det«.

Noget af det vigtigste, jeg har lært, er, at isens kvalitet er meget afgørende for kvaliteten af den cocktail, man får ud af det

Hvorfor er god is afgørende?

»Jo bedre isen er, desto langsommere smelter den, og jo længere tid holder din cocktail sig lækker. Nogle tænker, at de kun vil have tre isterninger i deres drink, for så er der plads til mere spiritus, men jeg vil gerne have min drink fyldt med is, så den holder sig lækker i længere tid«.

Læs mere:

IBYEN

Natural Blue

Stor guide:  Her er sommerens bedste gademad i København

Carlo Villarica/Unsplash

Ibyen guider:  Her er 15 tips og tricks til dig, der leder efter et billigt sted at bo i København

Mads Nissen

Ibyen guider:  10 af Københavns bedste bagerier

Emma Sejersen

Cheap Eats 2020:  De bedste måltider i København til max 100 kr.

Rob Palmer / The Whole Fish Cookbook

Fabelagtig pizza, fisk og et nyt ismejeri:  Her er 8 ting, du skal spise, drikke og opleve i juli

OLESEN PETER HOVE

Her er 20 af de bedste gratis oplevelser i København

Mie Brinkmann

Ibyens badeguide:  Her er de bedste strande og badesteder i København

Andreas Haubjerg

Nyt liv i gamle kiosker, donuts og ølbar:  Her er 11 nye steder, du skal kende i København

Emma Sejersen

Ibyens isguide:  Hvor får man den bedste is i København? Her er 15 virkelig gode bud

Amass

Fried chicken og Aperol Spritz-afløser:  Her er 7 ting, du skal spise, drikke, læse og opleve i juni

Emma Sejersen

Velkommen til hovedstaden:   Den ultimative byguide til nye studerende i København

Maud Lervik/POL

9 steder med udeservering, hvor Politikens anmeldere glæder sig til at spise og drikke denne sommer

Sine Jensen

Manhattan:  Sådan laver du den perfekte udgave af cocktailen, hvor Europa møder De Forenede Stater

Per Folkver

Ibyen guider:  7 grønne udflugter fra København, hvor der er masser af plads

Maud Lervik

'Champagne­vask', 'floor' og 'discofinger':   Her er Ibyens ordbog over slang i natte­livet

Mads Nissen

Old Fashioned:  Vil du være en mester i hjemmebaren, skal du starte med denne klassiker

Joachim Adrian

Pimp dit hjem:  Sådan får du en smuk altan ifølge blomster­dronningen Poppykalas

Philip Ytournel/POLITIKEN

Se listen:  Her er 100 ting, du kan lave uden at forlade hjemmet

Christian Klindt Sølbeck

Stor guide:  Her er 15 af de bedste dansegulve og natklubber i København

Martin Lehmann

Det bedste stambord, den klammeste kælder og den smukkeste park:   25 københavnere udpeger deres yndlingssted i byen

Jens Hartmann Schmidt

18 stop på Enghave Plads:  Vesterbros grønne oase lokker med sol og utallige kaffespots

Mads Nissen

Spis billigt ude:   Her er 10 folkekøkkener i København

Maud Lervik

Den store karaoke-guide:  Hvad skal I synge? Og hvor? Ibyen og musikanmelderne guider

Louise Herrche Serup

Mor er støjfølsom, far er nærig, og naturvin smager surt:   Her er 10 af de bedste forældrevenlige spisesteder i København

Martin Lehmann

10 timer i Nordvest:  Sådan skal du bruge en dag i Københavns rå mutant-bydel på ydersiden af Nørrebro

Jens Dresling

København gemmer på 46 øer. Hvor mange af dem kender du?

Jacob Ehrbahn

Stor guide:  Her er Københavns bedste værtshuse og barer ifølge 17 kokke og madnørder

Jacob Ehrbahn (arkivfoto)

Spis ude på budget:  Her er Københavns bedste, billige restauranter ifølge 11 kokke og madnørder

Mads Nissen

Ibyen tipper:  Croissantens storhedstid er forbi. Bliver et af disse 6 stykker bagværk arvtager?