Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Jeppe Nothlev er barchef på cocktailbaren Ruby og giver denne uges bud på, hvad man skal drikke i weekenden.
Foto: Jacob Ehrbahn

Jeppe Nothlev er barchef på cocktailbaren Ruby og giver denne uges bud på, hvad man skal drikke i weekenden.

iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nu skal der skåles i vermouth: Barchefen på Rubys giver cocktailtips

Ibyen spørger Rubys barchef, Jeppe Nothlev, hvad han hælder i glasset – og hvad hemmeligheden bag en god cocktail er.

iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hvad er det godt at drikke lige nu?

»Lige nu er jeg helt pjattet med danske frugtvine og frugtbrændevine. Jeg synes især, at Frederiksdal på Lolland med deres kirsebærvine og Cold Hand Winery ved Randers laver nogle produkter, der bringer international klasse til en kategori af spiritus, der ellers længe har været forsømt. Jeg her lige haft fornøjelsen af at prøve et af Cold Hand Winerys nye produkter, en oxideret udgave af deres æblevin, Malus Danica, der er opkaldt efter æblerne, den er lavet på, og har stået i rancio-balloner hele sommeren og bagt i solen. Det er sindssygt aromatisk og lækkert og et eksempel på, at dansk frugtvin kan være mere end Kijafa, og hvad man nu ellers har drukket i 80’erne. Nu har vi lige fået en forsmag på solen og foråret, og den vil gøre det rigtig godt både køligt som et glas vin eller over is med lidt tonic eller danskvand. Den komplimenterer det danske forår rigtig fint«.

Hvad ville du selv servere for gæster?

»Jeg ville servere noget, der var i tråd med det gin og tonic-ræs, der raser, men alligevel var noget lidt andet. Jeg ville ty til vermouth, som er et et vinøst produkt. Det er vin, som du smagssætter med en masse forskellige urter forstærket med lidt spiritus, og så du får et komplekst, aromatisk produkt, som kan lede tankerne hen på den smagsprofil, du kan få fra eksempelvis gin, men med endnu mere saft og kraft. Hvis du hælder noget vermouth hen over et par isterninger og en citronbåd – du kan sågar tilsætte noget tonic – får du noget, som gin og tonic også kan, men samtidig noget helt andet. Så det ville jeg servere for at udfordre mine gæster lidt«.

Hvis Rubys barchef, Jeppe Nothlev, fik gæster i weekenden, ville han servere denne cocktail: vermouth og tonic. Som gin og tonic, men bare med mere saft og kraft.
Foto: Jacob Ehrbahn

Hvis Rubys barchef, Jeppe Nothlev, fik gæster i weekenden, ville han servere denne cocktail: vermouth og tonic. Som gin og tonic, men bare med mere saft og kraft.

Det er sindssygt aromatisk og lækkert og et eksempel på, at dansk frugtvin kan være mere end Kijafa, og hvad man nu ellers har drukket i 80’erne

Hvad drikker du for at forkæle dig selv?

»Hvis jeg for en gangs skyld havde fri en fredag eller lørdag aften, ville jeg tage mig tiden til at prøve noget af alt det fantastiske, der bliver lavet rundt på byens fede cocktailbarer. Jeg ved for eksempel, at Lidkoeb lige har lanceret deres nye menu i whiskybaren. Den glæder jeg mig til at prøve kræfter med«.

Hvilken cocktail vender du altid tilbage til?

»Jeg vender altid tilbage til agavespiritus. Tequila og mezcal. Med vin snakker man om, hvor meget energi der bliver lagt i at dyrke druerne, som bliver dyrket på en sæson, der måske er et halvt år. Agave, som man bruget til at fremstille tequila og mezcal, bliver dyrket på 5 til 8 år og nogle gange helt op til 30 år. Så hvor vinens druer afspejler enkelte sæsoner, så repræsenterer agaven, hvordan vejret har været i længere perioder. Det er en spiritus, jeg aldrig bliver træt af. Jeg foretrækker ulagret tequila, så man får det ærlige smagsindtryk af den, og en spiritus som er let og fungerer både i cocktails og for sig selv. Du kan drikke den rent både til mad eller nyde den som et glas whisky. Jeg drikker den oftest rent. Men hvis det skulle være en cocktail, skulle det være noget simpelt som en paloma eller en klassisk margarita. Det er simpelt, friskt og lækkert«.

Hvad er det vigtigste for en cocktail?

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

»Begge mine forældre og min hustru er kokke, og noget af det, jeg har taget til mig, er, at alle ingredienser tæller, og maden kun er så god som éns råvarer. Det samme gælder for cocktails, og noget af det vigtigste, jeg har lært, er, at isens kvalitet er meget afgørende for kvaliteten af den cocktail, man får ud af det«.

Noget af det vigtigste, jeg har lært, er, at isens kvalitet er meget afgørende for kvaliteten af den cocktail, man får ud af det

Hvorfor er god is afgørende?

»Jo bedre isen er, desto langsommere smelter den, og jo længere tid holder din cocktail sig lækker. Nogle tænker, at de kun vil have tre isterninger i deres drink, for så er der plads til mere spiritus, men jeg vil gerne have min drink fyldt med is, så den holder sig lækker i længere tid«.

Læs mere:

IBYEN

Ibyen guider:  Hvor skal man spise is i København denne sommer? Her er 13 virkelig gode bud

Fra kaffe­kombucha til cold brew:   Her er 7 varianter af kold kaffe, du kan skylle sommeren ned med

Hurra!  Hvor holder man en fremragende fødselsdag i København? Ibyen giver dig 12 stærke bud

Ibyen guider:  Her er 20 af de bedste gratis oplevelser i København

Caféen Snacks & Blues på Guldbergsgade på Nørrebro i København.

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

»Et lille hyggeligt og hjemligt sted, hvor man selv smider sin opvask over i en spand, og hvor de bare laver lækker grøn mad«, siger kokken Frederik Bille Brahe om Morgenstedet på Christiania.

Spis ude på budget:  Her er Københavns bedste, billige restauranter ifølge 11 kokke og madnørder

The General Store.

Ibyen guider:  Der er keramik overalt. Besøg disse 5 små værksteder, hvis du vil se noget af det mest interessante

Herman H.J. Lynges antikvariat på Silkegade i indre København er Skandinaviens ældste antikvariat.

Henrik Palle guider:  Her finder du Københavns bedste antikvariater

Ibyen klæder dig på:  Her er de bedste loppemarkeder i København


    Anmeldelser af forskellige madboder på Københavns nye madmarked Reffen på Refshaleøen. 

Få overblik:  Her er oversigten over alle Københavns madmarkeder

»Må man ta' hunden med sig ind i himlen...?«. Ibyen guider til byens bedste karaokedestinationer.

Den store karaoke-guide:  Hvad skal I synge? Og hvor? Ibyen og musikanmelderne guider

Der er masser af folkekøkkener i København. Vi guider til 9 af dem.

Spis billigt ude:   Her er 9 folkekøkkener i København

På Darcy's Kaffe i Blågårdsgade på Nørrebro er både kaffen og læsestoffet værd at komme efter.

Syv hyggelige boghandlere:  Her serverer de byens bedste læsestof til kaffen

På Restaurant Trio i Axel Towers er udsigten god, selv når man sidder på tønden.

Guide til Københavns tag­restauranter:  Her kan du spise, drikke og ... ja, tisse med en udsigt

Kafeteria på Statens Museum for Kunst
er bare én af byens nye forbedrede museumscafeer.

Guide:   Her er Københavns bedste museumscafeer

»Et lille hyggeligt og hjemligt sted, hvor man selv smider sin opvask over i en spand, og hvor de bare laver lækker grøn mad«, siger kokken Frederik Bille Brahe om Morgenstedet på Christiania.

Spis ude på budget:  Her er Københavns bedste, billige restauranter ifølge 11 kokke og madnørder

Den italienske restaurant Cicchetti, der ligger på Nørrebro i København, drives af Nina Krysiza Sørensen og Rikke Kolding Pedersen.

Fra shawarma til friterede østers:   Kokken på Cicchetti fortæller om sine yndlingssteder i København

Claus 'Røde' Christensen er en kok af den klassiske skole. I 2013 vandt han prisen som 'kokkenes kok' , uddelt af Fonden til fremme af dansk gastronomi.

Hvor ligger byens mest undervurderede restaurant?  Kokken Røde Claus anbefaler spisesteder i København

Caféen Snacks & Blues på Guldbergsgade på Nørrebro i København.

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

Richard Hart er født i London, uddannet kok og har arbejdet som chefbager på det berømte Tartine Bakery i San Franscisco. Nu ejer han Hart Bageri på Frederiksberg.

»Helt ærligt, det er jo et helvede at tage børn med ud at spise«:   Stjernebageren Richard Hart anbefaler spisesteder i København

Nadine Levy Redzepi arbejder på Noma og udgav i 2017 kogebogen 'Downtime'.

»For mig er det det bedste sted i Europa«:   Nadine Redzepi anbefaler spisesteder i København

Frederik Plum slår et slag for den ydmyge vodka, men skal han forkæle sig selv går han ikke af vejen for en tør rom fra Hampden eller Phantom Spirits,  en japansk whisky eller en 10-15 års sherryfadslagret single malt fra Speyside.

Hvad bliver Aperol Spritzens afløser?   Drink-eksperten klæder dig på til en ny sommersæson

Bruna Mia Dieni (th.) og hendes mor, Jytte Bertelsen, kunne sidste år fejre 40 års jubilæum for grillbaren Chicky Grill i Kødbyen.

»Alle skal opleve Freddys Bar«:  Kvinden bag Chicky Grill anbefaler spisesteder i København

Yilmas Secilmis overtog i 2012 sin fars slagterforretning, Ali Baba, der har ligget på Halmtorvet siden 1978.

»Sushi er overvurderet«:   Slagter Ali Baba fra Vesterbro anbefaler spisesteder i København

I sin nye restaurant i Ryesgade dyrker Lisa Lov selv sine krydderurter i et baglokale under lamper, der normalt bruges til dyrkning af cannabis.

Tigermom anbefaler spisesteder i København:   »Du ville aldrig tænke på at gå derind på grund af navnet, men det er bangin’ indisk mad!«

Adam Aamann bliver også kaldt smørrebrødskongen og ejer foruden en cateringvirksomhed flere restauranter og spisesteder rundt om i byen.

Hvad er byens mest overvurderede madtrend?  Adam Aamann anbefaler spisesteder i København

Sake kan være et langt bedre match til mad end vin, mener sake-sommelier Henrik Levinsen

Jo, du kan godt drikke japansk sake til din mad. Faktisk kan det være et bedre match end vin

K-Bar er den ældste rene cocktailbar i København, og Kirsten Holm er en af byens mest rutinerede bartendere. Hendes yndlingscocktail er en klassisk margarita - gerne med mezcal i stedet for tequila.

Derfor skal du aldrig putte sugerør og knust is i din drink:  Få gode råd af ejeren af Københavns ældste cocktailbar

Jonas Gehl fra Prolog fik interesse for kaffe, da han arbejdede i Emmerys. Siden da har han nørdet og kan i dag kalde sig Danmarks bedste barista.

Kender du den skjulte pizza-perle i Husum?  Manden bag kaffebaren Prolog anbefaler spistesteder i København

Kamilla Seidler har arbejdet på toprestauranter verden over. Mest kendt blev hun for Gustu, Sydamerikas bedste restaurant, i La Paz i Bolivia. Ud over at være en gourmetrestaurant i 3.600 meters højde var det også et socialt projekt, der skulle give fattige bolivianere en kokkeuddannelse.

Stjernekok Kamilla Seidler guider til byens spisesteder:  Ja, der er et sted, alle københavnere burde kende

Sønderjyske Rasmus Oubæk har stået bag gryderne på michelinrestauranter, men er også kendt som manden bag burgerkæden Jagger.

Bearnaise­kongen anbefaler spise­steder:  »Lige nu bliver meget mad lavet for at komme på Instagram«

Nils Thyge fra Bar'Vin giver denne uges bud på god vin ude og hjemme.

»Beaujolais er ved at være i topform«:  Ejeren af Bar'Vin giver vintips

John Michael Jensen rykkede i 2017 fra sin mobile pølsevogn ind på en fast adresse i Kødbyen. Det var det sted, rejsemagasinet Condé Nast Traveler for nyligt inkluderede i en liste over de 22 bedste spisesteder i København.

Hotdog-John anbefaler spisesteder i København:   »Det er fandeme godt, og det er heller ikke dyrt. De laver byens bedste tarteletter«

Klaus Wittrup står bag en af byens mest populære burgerbarer, Gasoline Grill. Vi spørger ham, hvor han selv går ind, når han går ud.

Byens bedste shawarma? God mad på budget?   Manden bag Gasoline Grill anbefaler spisesteder i København

Jeppe Nothlev er barchef på cocktailbaren Ruby og giver denne uges bud på, hvad man skal drikke i weekenden.

Nu skal der skåles i vermouth:  Barchefen på Rubys giver cocktailtips