Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Jacob Ehrbahn
Foto: Jacob Ehrbahn
iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nu skal der skåles i vermouth: Barchefen på Rubys giver cocktailtips

Ibyen spørger Rubys barchef, Jeppe Nothlev, hvad han hælder i glasset – og hvad hemmeligheden bag en god cocktail er.

iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Hvad er det godt at drikke lige nu?

»Lige nu er jeg helt pjattet med danske frugtvine og frugtbrændevine. Jeg synes især, at Frederiksdal på Lolland med deres kirsebærvine og Cold Hand Winery ved Randers laver nogle produkter, der bringer international klasse til en kategori af spiritus, der ellers længe har været forsømt. Jeg her lige haft fornøjelsen af at prøve et af Cold Hand Winerys nye produkter, en oxideret udgave af deres æblevin, Malus Danica, der er opkaldt efter æblerne, den er lavet på, og har stået i rancio-balloner hele sommeren og bagt i solen. Det er sindssygt aromatisk og lækkert og et eksempel på, at dansk frugtvin kan være mere end Kijafa, og hvad man nu ellers har drukket i 80’erne. Nu har vi lige fået en forsmag på solen og foråret, og den vil gøre det rigtig godt både køligt som et glas vin eller over is med lidt tonic eller danskvand. Den komplimenterer det danske forår rigtig fint«.

Hvad ville du selv servere for gæster?

»Jeg ville servere noget, der var i tråd med det gin og tonic-ræs, der raser, men alligevel var noget lidt andet. Jeg ville ty til vermouth, som er et et vinøst produkt. Det er vin, som du smagssætter med en masse forskellige urter forstærket med lidt spiritus, og så du får et komplekst, aromatisk produkt, som kan lede tankerne hen på den smagsprofil, du kan få fra eksempelvis gin, men med endnu mere saft og kraft. Hvis du hælder noget vermouth hen over et par isterninger og en citronbåd – du kan sågar tilsætte noget tonic – får du noget, som gin og tonic også kan, men samtidig noget helt andet. Så det ville jeg servere for at udfordre mine gæster lidt«.

Jacob Ehrbahn
Foto: Jacob Ehrbahn

Hvis Rubys barchef, Jeppe Nothlev, fik gæster i weekenden, ville han servere denne cocktail: vermouth og tonic. Som gin og tonic, men bare med mere saft og kraft.

Det er sindssygt aromatisk og lækkert og et eksempel på, at dansk frugtvin kan være mere end Kijafa, og hvad man nu ellers har drukket i 80’erne

Hvad drikker du for at forkæle dig selv?

»Hvis jeg for en gangs skyld havde fri en fredag eller lørdag aften, ville jeg tage mig tiden til at prøve noget af alt det fantastiske, der bliver lavet rundt på byens fede cocktailbarer. Jeg ved for eksempel, at Lidkoeb lige har lanceret deres nye menu i whiskybaren. Den glæder jeg mig til at prøve kræfter med«.

Hvilken cocktail vender du altid tilbage til?

»Jeg vender altid tilbage til agavespiritus. Tequila og mezcal. Med vin snakker man om, hvor meget energi der bliver lagt i at dyrke druerne, som bliver dyrket på en sæson, der måske er et halvt år. Agave, som man bruget til at fremstille tequila og mezcal, bliver dyrket på 5 til 8 år og nogle gange helt op til 30 år. Så hvor vinens druer afspejler enkelte sæsoner, så repræsenterer agaven, hvordan vejret har været i længere perioder. Det er en spiritus, jeg aldrig bliver træt af. Jeg foretrækker ulagret tequila, så man får det ærlige smagsindtryk af den, og en spiritus som er let og fungerer både i cocktails og for sig selv. Du kan drikke den rent både til mad eller nyde den som et glas whisky. Jeg drikker den oftest rent. Men hvis det skulle være en cocktail, skulle det være noget simpelt som en paloma eller en klassisk margarita. Det er simpelt, friskt og lækkert«.

Hvad er det vigtigste for en cocktail?

Annonce

»Begge mine forældre og min hustru er kokke, og noget af det, jeg har taget til mig, er, at alle ingredienser tæller, og maden kun er så god som éns råvarer. Det samme gælder for cocktails, og noget af det vigtigste, jeg har lært, er, at isens kvalitet er meget afgørende for kvaliteten af den cocktail, man får ud af det«.

Noget af det vigtigste, jeg har lært, er, at isens kvalitet er meget afgørende for kvaliteten af den cocktail, man får ud af det

Hvorfor er god is afgørende?

»Jo bedre isen er, desto langsommere smelter den, og jo længere tid holder din cocktail sig lækker. Nogle tænker, at de kun vil have tre isterninger i deres drink, for så er der plads til mere spiritus, men jeg vil gerne have min drink fyldt med is, så den holder sig lækker i længere tid«.

Læs mere:

IBYEN

Philip Ytournel/POLITIKEN

Se listen:  Her er 100 ting, du kan lave uden at forlade hjemmet

Lars Skaaning

Gamle natklubber, mysterier og bynørderi:  6 gode podcast, du skal høre, hvis du savner Københavns byliv

Miriam Dalsgaard

Quiz og vind med Ibyen:  Kan du genkende udsigten? Hvorfra tror du, disse 5 fotografier er taget?

Emma Sejersen

Se listen:  100 ting at glæde sig til, når verden er blevet fikset

Ditte Lysgaard Holm

Politikens madanmelder:   Sæt gaflen i disse 10 bøger, hvis du også savner gå ud og spise

Spil og vind med Ibyen:  Keder du dig? Her er puslespil, du kan fordrive tiden med

Mads Nissen

Mere end 30 anbefalinger:  Her er Københavns bedste takeaway til din corona­karantæne

Screendump fra YouTube

6 danse, du skal lære på Tik Tok derhjemme

Mik Eskestad

Se med hjemmefra:  Danske forfattere skriver tekster fra corona­isolation. Nu bliver de til teater på din skærm

Martin Lehmann

Ibyen guider:  Her er 17 steder, du kan gå til koncert, i biografen og på museum uden at gå uden for en dør

Bob Walker/Unsplash

Savner du også selskab?  Bekæmp din ensomhed med livestreaming fra zoologiske haver

Martin Lehmann

Oplev det her:  Pilou Asbæk, Ellen Hillingsø og 133 andre danske skuespillere har optaget et nyt teaterstykke på deres mobiltelefoner

Arbejdermuseet

Se billederne:  Føler du dig spærret inde? Så tænk på dengang, en familie på Nørrebro delte en lejlighed på 9 kvadratmeter

Cory Benford-Brown

Her er 5 måder, det lokale forretningsliv forsøger at få din hjælp på

Ingen fester? Intet problem:  Mikkeller har åbnet en digital ølbar. Og det er bare en af 6 festlige nyheder

Per Folkver

Ibyen guider:  Her er 7 af Københavns helt særlige træer, du kan udforske på din gåtur

Joshua Weissman

Madskribent:  5 virkelig gode mad­programmer, du kan streame gratis

Masser af tips til takeaway:  Her er Københavns 20 bedste måltider, der gør dig mæt for max 100 kr.

Joachim Adrian

Weekendguide:  Med alle disse tips kan du proppe dagene med musik, kunst, film, teater og mad

Miriam Dalsgaard

Ibyen guider:  5 steder at gå tur i København uden at rende ind i en masse mennesker

Hvad giver man sig til, når corona har lukket byen ned? Sanger Nana Nørgaard giver sine bedste bud