Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

Mikrobrygger Tore Gynther foretrækker cider eller lys og meget frisk øl for tiden.

iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Øltips til påskefrokosten: Kender du 'growler'-øl? Det bør du ifølge manden bag To Øl og Brus

Forår kalder på læskende øl eller cider, mener Tore Gynther, der står bag bryggeriet To Øl og ølbaren Brus.

iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hvad er det, øl kan?

»Øl er interessant, da det er en bondedrik, der har udviklet sig og altid har været folkets fortrukne alkoholiske drikkevare. Gennem de seneste 20 år er der mange bryggere, der har udfordret,at øl kun er noget, man drikker i store mængder, og er begyndt at placere det på forskellige gourmetrestauranter. Den rejse er rigtig interessant.«.

Hvad er det godt at drikke lige nu?

»Når solen begynder at pippe frem, og folk sidder nede på Dronning Louises Bro, summer det af de lyse, friske varianter, som man bare har lyst til at smage et par ekstra af, sådan nogle humlede bavianer, der er pivfriske og trukket direkte ud af hanen«

Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

»Det kunne være en pale ale eller ipa, som er tørhumlede; det giver nogle noter af citrus og hyldeblomst. Eksempelvis vil vores seneste samarbejdsbryg med Cloudwater kaldet Quick Splash, som vi tappede på dåse i sidste uge, gå rigtig godt til foråret«.

Den er mellemsød og har en balance, som kan få en lille tåre frem på kinderne hos selv den hårdeste naturvinselsker

Hvad drikker du, når du skal forkæle dig selv?

»Jeg drikker exceptionelt meget cider for tiden. Cider er fantastisk og har noget syrebalance, som øl nogle gange kan savne. Når man har tygget sig gennem fem ’humlebørger’, der godt kan være lidt tunge, kan det være utrolig befriende at drikke et glas lækker cider. Min favorit er en fransk cider, der hedder Cidre Reserve fra Domaine Dupont. Den er mellemsød og har en balance, som kan få en lille tåre frem på kinderne hos selv den hårdeste naturvinselsker. Det er nogle af de mest velafbalancerede drikke, der overhovedet findes, så dem vil jeg anbefale alle at få fat i«.

Hvilken øl ville du servere, hvis du skulle have gæster i weekenden?

»Der ville jeg tage en growler, som er en forholdsvis stor glascontainer med et låg, der kan forsegle den fuldstændig. På mange ølbarer tilbyder de, at man kan få fyldt containerne op, så jeg ville tage ud til det lokale bryggeri eller ølbar og bede om den friskeste ipa, de har, og servere frisk øl for mine gæster«.

Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

Hvilken øl vender du altid tilbage til?

»Der er en producent, der hedder 3 Fonteinen, som jeg vender tilbage til. De laver lambic-øl; det er en belgisk stilart, hvor du i stedet for at tilsætte gær lader de vilde gærpartikler, der findes i luften, fermentere øllen. Den ligger måske og modner i mellem seks måneder og tre år, og så blander man forskellige fade. Der kan man få nogle meget balancerede og let syrlige varianter, som man kan drikke i store mængder, og man kan få nogle meget komplekse varianter. 3 Fonteinen har en helt speciel serie, der hedder Armand’4; den er helt fantastisk«.

Læs mere:

Annonce

IBYEN

Pr-foto

Tacos, naturvin og nyt liv i et 00'er-hotspot:  Her er 9 nye spise­steder i København, du skal kende

Lasse Kofod

Udforsk byen:  Her bør du kigge ind, når du kører de 17 stop med Københavns nye metroring

Miriam Dalsgaard

Ibyens gadeguide:  I Nørrebros globale sidegade kan du spise og udforske hele verden

Jens Hartmann Schmidt

Oplev! Spis! Drik!  Sådan skal du bruge 10 timer i Københavns Hollywood

OLESEN PETER HOVE

Her er 20 af de bedste gratis oplevelser i København

Nanna Navntoft

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

Martin Lehmann

Stor bydelsguide:  Sådan skal du bruge 10 timer i Københavns rå mutant-bydel på ydersiden af Nørrebro

Martin Lehmann

Det bedste stambord, den klammeste kælder og den smukkeste park:   25 københavnere udpeger deres yndlingssted i byen

Hurra!  Hvor holder man en fremragende fødselsdag i København? Ibyen giver dig 12 stærke bud

Mads Nissen

Spis billigt ude:   Her er 9 folkekøkkener i København

Emma Sejersen

Velkommen til hovedstaden:   Den ultimative byguide til nye studerende i København

Louise Herrche Serup

Mor er støjfølsom, far er nærig, og naturvin smager surt:   Her er 10 af de bedste forældrevenlige spisesteder i København

Tobias Nicolai/Tobias Nicolai

Ibyens store burgerguide:  Hvor spiser man Københavns bedste burger? Vi viser vej til 12 saftige bud

Ivan Boll

Henrik Palle guider:  Her finder du Københavns bedste antikvariater

Mads Elsøe (Arkiv)

Ibyens gadeguide:  Gammelt slumkvarter bobler af gode spisesteder

Erik Petersen

Hjælp, min ven skal giftes:  Den perfekte polterabend? Her er 12 anderledes ideer

Veras

Ibyen klæder dig på:  Her er de bedste loppemarkeder i København

Jacob Ehrbahn (arkivfoto)

Spis ude på budget:  Her er Københavns bedste, billige restauranter ifølge 11 kokke og madnørder

Jens Dresling

Ibyen guider:  Der er keramik overalt. Besøg disse 5 små værksteder, hvis du vil se noget af det mest interessante

Maud Lervik

Den store karaoke-guide:  Hvad skal I synge? Og hvor? Ibyen og musikanmelderne guider

Louise Serup

Syv hyggelige boghandlere:  Her serverer de byens bedste læsestof til kaffen

Jens Dresling

Guide:   Her er Københavns bedste museumscafeer

Casper Dalhoff

Stjernekok åbner nyt sted på Christianshavn:  Her er 5 ting, du skal spise og drikke i september

Maud Lervik

Ingen gramseri. Ingen racisme. Ingen diskrimination. Er det her fremtidens natklub i København?

»Man bliver grinet af eller får en kommentar som: »Slap dog af, jeg synes bare, din røv er god, tag det som et kompliment«

Inger Christine Løwe

»Jeg ved, at kommentarerne vil komme, for mit tøj vil af nogle blive opfattet som et råb om opmærksomhed«

Peter Hove Olesen

Rundspørge:  Kvinder overvejer, om de kan forsvare sig med nøgler og paraplyer, når de færdes alene om natten

Nanna Navntoft

Sådan svarer du igen:   Råb »kogte gulerødder!« til dem, der chikanerer dig i nattelivet

Philip Davali/Philip Davali

Send os dit tip:  Hvordan skaber vi et tryggere natteliv?

Peter Hove Olesen

Guide:  Her er 3 københavnske klubber med safer space-politik

Peter Hove Olesen

Natklub-ejer:  »Det største problem, vi har, er at mænd ikke kan opføre sig ordentligt, er for fulde eller for nærgående«

Peter Hove Olesen

Mød Club Mafia:  20 unge patruljerer byens natklubber. De er færdige med diskrimination, sexisme og racisme

Olivia Loftlund

38 organisationer tager afstand fra Distortion-leders status­opdatering:  Vi føler os ikke trygge til jeres gadefest

Joachim Adrian

Distortion-leder undskylder:  Jeg forsøgte at være sjov, og det gik helt galt