Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Emma Sejersen
Foto: Emma Sejersen
iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Få overblik over de store ændringer: Distortion 2020 bliver med mere indhegning og betaling

Gadefesten kommer til at se markant anderledes ud i år.

iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Der skal være mere af »den gamle gadehygge«.

Sådan lyder det fra gadefestivalen Distortion om årets udgave, der ruller sig ud i København 3.-7. juni. Med udmeldingen følger drastiske ændringer for Distortion, oplyser festivalen i en pressemeddelelse.

Ifølge Distortion har festivalens store og gratis musikfester i de senere år nemlig tiltrukket så mange, at musikken har overdøvet festivalens øvrige arrangementer.

Derfor har Distortion søgt Borgerrepræsentationen i Københavns Kommunes tilladelse til at flytte samtlige store musikscener til lukkede musikzoner, som festivalen har døbt Distortion X.

Det har festivalen nu fået lov til af et flertal i Borgerrepræsentationen, selv om flere politikere tidligere har meldt sig som modstandere af musikzonerne.

Mere betaling

Er du til høj musik, tunge beats og fest, betyder ændringerne, at det fra i år vil koste dig flere penge at være med til Distortion, da det kræver billet at få adgang til musikzonerne. Priserner starter ved 160 kroner (se oversigt nedenfor).

Er du til den mere afslappede udgave af Distortion, vil der stadig være fri adgang til de omkring 40 arrangementer, der vanen tro indtager gaderne på Nørrebro og Vesterbro. Det drejer sig om små events og koncerter, langbordsmiddage, Pensionist Distortion, kunstinstallationer og andet, der ikke kræver store musikanlæg.

Ændringerne kommer efter Distortion i flere år er blevet kritiseret for at svine og larme for meget.

Få overblik over Distortion 2020 her:

ONSDAG

Onsdag 3. juni er musikzonen Distortion X placeret på Nørrebro. Her vil en billet give entré til 4 musikscener fordelt på Blegdamsvej og Nørre Allé. Samme dag vil en musikzone være at finde Rådhuspladsen, hvor der er opstillet en enkelt scene. De to musikzoner kræver individuelle entrebilletter (begge 160 kr.) eller et Distortion Pass (650 kr.). I løbet af onsdagen vil 20 gratis arrangementer fylde gaderne på Nørrebro.

TORSDAG

Torsdag 4. juni er musikzonen placeret på Vesterbro. Her vil en billet give entré til i alt 6 musikscener fordelt på området omkring DGI-byen, Øksnehallen og Ingerslevsgade. Samme dag vil en musikzone være at finde Rådhuspladsen, hvor der er opstillet en enkelt scene. De to musikzoner kræver individuelle entrébilletter (hhv. 180 og 160 kr.) eller et Distortion Pass (650 kr.). I løbet af torsdagen vil 20 gratis arrangementer fylde gaderne på Vesterbro.

FREDAG + LØRDAG

Fredag 5. juni og lørdag 6. juni rykker Distortion til Refshaleøen, hvor Distortion Ø afvikles på 5 scener i grønt område. Endagsbilletter til Distortion Ø koster 380 kroner. Du kan også få adgang til Distortion Ø med Distortion Pass (650 kr.)

SØNDAG

Søndag 7. juni vil der være gratis hygge-arrangement. Lokation, åbningstid og sceneantal publiceres tættere på festivalen.

Under hele Distortion-ugen, der også omfatter Distortion Ø på Refshaleøen, præsenteres yderligere Distortion Club, som er en række nat- og klubkoncerter på Københavnske spillesteder.

Billetsalget til Distortion X-arrangementerne åbner i slutningen af marts. Salget af partout-armbånd – som giver adgang til alle Distortion X-arrangementer samt Distortion Ø på Refshaleøen og Distortion Club-arrangementer på byens spillesteder – er allerede åbnet og kan købes her.

Læs mere:

Annonce

IBYEN

Mads Nissen

Mere end 30 anbefalinger:  Her er Københavns bedste takeaway til din corona­karantæne

Philip Ytournel/POLITIKEN

Se listen:  Her er 100 ting, du kan lave uden at forlade hjemmet

Arbejdermuseet

Se billederne:  Føler du dig spærret inde? Så tænk på dengang, en familie på Nørrebro delte en lejlighed på 9 kvadratmeter

Martin Lehmann

Ibyen guider:  Her er 17 steder, du kan gå til koncert, i biografen og på museum uden at gå uden for en dør

Bob Walker/Unsplash

Savner du også selskab?  Bekæmp din ensomhed med livestreaming fra zoologiske haver

Screendump fra YouTube

6 danse, du skal lære på Tik Tok derhjemme

Cory Benford-Brown

Her er 5 måder, det lokale forretningsliv forsøger at få din hjælp på

Ingen fester? Intet problem:  Mikkeller har åbnet en digital ølbar. Og det er bare en af 6 festlige nyheder

Per Folkver

Ibyen guider:  Her er 7 af Københavns helt særlige træer, du kan udforske på din gåtur

Joshua Weissman

Madskribent:  5 virkelig gode mad­programmer, du kan streame gratis

Masser af tips til takeaway:  Her er Københavns 20 bedste måltider, der gør dig mæt for max 100 kr.

Joachim Adrian

Weekendguide:  Med alle disse tips kan du proppe dagene med musik, kunst, film, teater og mad

Miriam Dalsgaard

Ibyen guider:  5 steder at gå tur i København uden at rende ind i en masse mennesker

Hvad giver man sig til, når corona har lukket byen ned? Sanger Nana Nørgaard giver sine bedste bud

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts