0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Læser: Min bedste ven er spændende, smuk og giftig, og jeg er træt af at være hendes sidekick

Hver uge giver Ibyens brevkasse råd om kærlighed. I denne uge handler det om en giftig vennerelation.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Craig Blankenhorn/Ritzau Scanpix
Foto: Craig Blankenhorn/Ritzau Scanpix

»Min bedste ven er en antihelt. Nærmere bestemt er hun Carrie Bradshaw«, skriver en læser. Hvad stiller man op med den type veninde? Foto fra filmen 'Sex and the City 2'.

iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
iBYEN
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ibyens brevkasse giver hver uge syrlige, sexede og ømme råd om kærlighed. Brevkasseredaktør er Felix Thorsen Katzenelson. Send dit dilemma til hjerte@pol.dk.

Ugens spørgsmål:

Kære brevkasse

Jeg har et venskabskærlighedsdilemma.

Min bedste ven er en antihelt. Nærmere bestemt er hun Carrie Bradshaw. Hun er narcissistisk, spændende, i sine følelsers vold, rationel, selvcentreret, sjov, belæst, berejst, logisk, rebelsk, stridslysten. Smuk på den ekstreme måde, hvor jeg altid spørger hende, om hun ikke lægger mærke til, hvor mange øjne, der hviler på hende, når vi går ned ad gaden. Det gør hun ikke. Hun har den der forblændende kraft, hvor hver en bevægelse er smuk, betagende.

Min bedste ven er en antihelt. Nærmere bestemt er hun Carrie Bradshaw. Hun er narcissistisk, spændende, i hendes følelsers vold, rationel, selvcentreret, sjov, belæst, berejst, logisk, rebelsk, stridslysten

Hun er lunefuld, altid i opposition, altid interessant. Hun vandrer fra forhold til forhold og efterlader sig forvirrede mænd, der bryder deres hjerne med, hvad der gik galt. Og nu er det min tur. Efter at have tilbragt ekstrameget tid sammen i karantænen er nogle ting gået op for mig. Vores forhold er blevet giftigt, synes jeg. Jeg er med jævne mellemrum i tvivl, om hun overhovedet kan lide mig, eller om jeg i virkeligheden kunne være hvem som helst, der gider være vidne til hendes liv. Jeg er træt af at være hendes terapeut. Jeg er træt af at være sidekick.

Mine spørgsmål er: Hvad stiller man op, når man er den sjove, grimme, kloge, men også konfliktsky, veninde i fortællingen? Bør jeg slå op med min bedste ven, og i så fald hvordan?

Kærlig hilsen

Gæsteredaktør Molly Balsby:

We should all be Mirandas, hvis verden var ideel. Men sådan forholder det sig ikke. Nogle af os fylder bare lidt mere. Jeg synes, din veninde lyder vidunderlig, men måske er det mest, fordi jeg kan se en del af mig selv i hende, jeg er også selvcentreret og i mine følelsers vold. Men jeg vil anerkende, at sådan nogle som os i perioder kan være svære at være venner med.

Selvfølgelig er det et reelt problem, hvis du ikke føler, det er en god relation, og i dette tilfælde ville jeg lave en strategisk tilbagetrækning. I ’Sex and the City’ siger den forhadte Carrie på et tidspunkt til sine veninder: