Førende børneforsker:
Intet viser, at flere anbringelser vil være det bedste for børnene
Anne-Dorthe Hestbæk, som er seniorforsker hos Det Nationale forsknings- og Analysecenter for Velfærd, anses som førende inden for forskningen i udsatte børn, og hun ved om nogen, hvilke indsatser for udsatte børn, der ifølge videnskaben virker. Effekten af statsministerens plan om at øge antallet af anbringelser og bortadoptioner er ifølge eksperten tvivlsom.
Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.
Red Barnet er en af de organisationer, der arrangerer aktiviteter for udsatte børn. Her på Jyderup Højskole, hvor deres forældre sidste sommer også var inviteret.
Politikens journalister samler hver morgen de vigtigste nyheder - direkte i din indbakke. Udsendes alle hverdage.Du er nu tilmeldt nyhedsbrevet Politiken Morgen.
Anne-Dorthe Hestbæk, når statsministeren i sin nytårstale bebuder, at flere udsatte børn bør anbringes uden for hjemmet eller bortadopteres, er det så en melding, du som forsker og ekspert på området er enig i?
»Det er fantastisk, at vi har en statsminister, der i den grad sætter fokus på børns mulighed for at få en lige chance i livet. Men indholdsmæssigt er der nogle ting i talen, hvor jeg mener, man bør overveje, hvorvidt det er den rigtige tilgang. Med den viden, jeg har om anbringelser af børn, mener jeg ikke, at der er nogen forskningsmæssig evidens for at sige, at vi skal anbringe flere, og at der altså er en masse børn, der skulle have været anbragt som barn, som ikke er blevet det«.
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Deltag i debatten nu
Det koster kun 1 kr. at få fuld adgang til Politiken, hvor du kan læse artikler, lytte til podcasts og løse krydsord.