0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Anders Sune Berg og PR-foto
Foto: Anders Sune Berg og PR-foto

Kig lige på de her to stole. Den ene er skabt som en kopi af naturen. Den anden har naturen selv skabt

Det lyse træ og de bløde linjer. Nordisk design er tæt forbundet med materialer, vi har fundet i naturen, og de former, der har inspireret os. I dag er naturen mere aktuel end nogensinde. Men nu handler det ikke om æstetik, men om at udvikle nye materialer og genbrug.

FOR ABONNENTER

I Norden har det altid været i naturen, vi har hentet inspiration og materialer, når vi har skabt møbler og genstande til vores boliger. Igennem tusinder af år har vi brugt træ fra skovene. Uld fra får. Sten fra stenbrud. Peddigrør fra marker. Vi har høstet det. Forarbejdet det og givet det et udtryk, der har passet til det behov, som det enkelte stykke design skulle opfylde. Men vi har også kigget på naturens egne former og ladet dem styre selve designudtrykket, så det er blevet venligt og harmonisk, ja, vel nærmest så naturligt, at vi umiddelbart har følt os godt tilpas. Naturens bløde linjer, cirklerne og de venlige materialer har vi taget til os i at sådant omfang i Norden, at vores møbler i dag er kendt over hele verden for deres kurvede linjer, humane udtryk og store brugsværdi.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Artiklen er låst – Sådan kommer du videre:
Du er her
Vil du have adgang?
NEJ
JA